• Language
  • +377(44)-144-062
david-philips-1

Diskutim me David L. Phillips, Columbia University

Postuar më: 24/05/2017

Diskutim me David L. Phillips, Drejtor ne Columbia University New York City, nje nga analistet dhe kolumnistet (Huffington Post, New York Times etj) me te shquar amerikan i cili merret me ceshtjen e Kosoves, Ballkanit dhe Lindjes se Mesme. Diskutimi fokusohet ne “Sfidat e sigurise se brendshme dhe te jashtme te Kosoves” dhe moderohet nga Dr. Florian Qehaja, Drejtor Ekzekutiv ne Qendren Kosovare per Studime te Sigurise.

Per pjesemarrje regjistrohuni ne linkun ne vazhdim: https://goo.gl/nWzBuA

Biografia e Z. Phillips:

David L. Phillips është Drejtor i Programit për Ndërtimin e Paqes dhe të Drejtave në Institutin e Studimit të të Drejtave të Njeriut të Universitetit Columbia. Phillips ka shërbyer si Ekspert i Jashtëm dhe si Këshilltar i Lartë në Departamentin e Shtetit të SHBA-ve dhe si Këshilltar i Lartë në Zyrën e Kombeve të Bashkuara për Koordinimin e Çështjeve Humanitare. Phillips ka punuar në institucionet akademike si Drejtor Ekzekutiv i Programit të Zgjidhjes Ndërkombëtare të Konflikteve të Universitetit të Kolumbias, Drejtor i Programit të Universitetit Amerikan për Parandalimin e Konflikteve dhe Ndërtimin e Paqes, Fellow në Projektin e Ardhmërisë së Ardhmërisë së Diplomacisë të Universitetit të Harvardit, Studies Vizitor në Universitetin e Harvardit për Studimet e Lindjes së Mesme, dhe Profesor i Diplomacisë Parandaluese në Akademinë Diplomatike të Vjenës. Ai ishte Zëvendës Drejtor i Qendrës për Veprim Parandalues në Këshillin për Marrëdhëniet me Jashtë, Kolegji i Lartë në Programin e Diplomacisë Parandaluese të Qendrës për Studime Strategjike dhe Ndërkombëtare, Këshilltar në Këshillin Atlantik dhe Drejtor i Projektit në Institutin Ndërkombëtar të Kërkimit për Paqe Oslo. Phillips ka qenë gjithashtu një ekzekutiv  duke shërbyer si President i Fondacionit për të Drejtat e Njeriut të Kongresit dhe Drejtor Ekzekutiv i Fondacionit Elie Wiesel për Njerëzimin. Phillips ishte një analist dhe komentator për NBC News, CNBC dhe kompania britanike e transmetuesit. Libri i tij i fundit titullohet një aleat i pasigurt: Turqia nën diktaturën e Erdoganit (botuesit e transaksioneve). Librat e mëparshëm janë Pranvera Kurde: Një Hartë e Re për Lindjen e Mesme (Botuesit e Transaksionit); Çlirimi i Kosovës: Diplomacia detyruese dhe ndërhyrja e SHBA-së (Shkolla Kennedy e Harvardit / MIT Press); Nga plumbat në fletëvotime: Lëvizjet e dhunshme muslimane në tranzicion (botuesit e transaksionit); Humbja e Irakut: Brenda Fiasco-s për Rindërtimin e Pas Luftës (Westview / Perseus Books); Dhe Zhdukja e së Kaluarës: Ndiqni Dy Diplomacia dhe Pajtimi Turko-Armene (Berghahn Books). Phillips gjithashtu ka autorizuar dhjetëra raporte të politikave dhe qindra artikuj në botimet kryesore si New York Times, Wall Street Journal, Financial Times, International Herald Tribune dhe Punëve të Jashtme..

Për të mësuar më shumë rreth ngjarjeve në Kolegjin Universum, ju lutem,  kontaktoni në: info@universum-ks.org apo duke telefonuar në +377 44 144 062. Na ndiqni edhe në faqën tonë në facebook.

Universum është rënditur në Top 1000 Shkollat më të mira të biznesit në Botë nga Eduniversal, si i vetmi institucion nga Kosova.

Kthehu
Close