fbpx
Showing 10 of 18 News

Evaluimi i të bërit biznes ka bërë që disa prej profesioneve që në një kohë nuk janë parë si tëdomosdoshëm, të kapin vendet e para në prioritizimin e profesioneve të nevojshme brenda njëkompanie. I tillë konsiderohet sot edhe profesioni i…

Evaluimi i të bërit biznes ka bërë që disa prej profesioneve që në një kohë nuk janë parë si tëdomosdoshëm,…

Ashtu si gjendja fizike ndihmon trupat tanë të qëndrojnë të fortë, palestra mendore na ndihmon për të arritur dhe mbështetur një gjendje të shëndetit të mirë mendor. Kur jemi të shëndetshëm mendërisht, ne gëzojmë jetën dhe mjedisin tonë, dhe njerëzit…

Ashtu si gjendja fizike ndihmon trupat tanë të qëndrojnë të fortë, palestra mendore na ndihmon për të arritur dhe mbështetur…

Shëndeti mendor i referohet mirëqenies njohëse, të sjelljes dhe emocionale. Gjithçka ka të bëjë me mënyrën se si njerëzit mendojnë, ndjehen dhe sillen. Njerëzit ndonjëherë përdorin termin “shëndet mendor” për të nënkuptuar mungesën e një çrregullimi mendor. Shëndeti mendor mund…

Shëndeti mendor i referohet mirëqenies njohëse, të sjelljes dhe emocionale. Gjithçka ka të bëjë me mënyrën se si njerëzit mendojnë,…

Ky postim është pjesë e serisë së TED “Si të bëhemi një njeri më i mirë”, secila prej të cilave përmban një pjesë të këshillave të dobishme nga njerëzit në komunitetin TED; shfletoni të gjitha postimet këtu.  Njerëzit do t’ju thonë…

Ky postim është pjesë e serisë së TED “Si të bëhemi një njeri më i mirë”, secila prej të cilave…

Gjatë semestrit të dytë, universitetet presin panairet e karrierës në ambientet e tyre. Panairet e karrierës ofrojnë një mundësi të përsosur për të krijuar lidhje të vlefshme dhe për të eksploruar shumë mundësi të ndryshme punësimi. Ju mund të keni…

Gjatë semestrit të dytë, universitetet presin panairet e karrierës në ambientet e tyre. Panairet e karrierës ofrojnë një mundësi të…

Bordi i BONEVET ka emëruar drejtoreshë ekzekutive znj. Diana Luzha.Diana Luzha ka përfunduar studimet themelore në Shkenca Politike dhe Administrim Publik në Kolegjin Universum , dhe është në studime të nivelit Master Qeverisje Lokale dhe Shoqëri Demokratike, në kuadër të…

Bordi i BONEVET ka emëruar drejtoreshë ekzekutive znj. Diana Luzha.Diana Luzha ka përfunduar studimet themelore në Shkenca Politike dhe Administrim…

Studentët më shpesh përmendnin shëndetin mendor si një aspekt të jetës së tyre që është ndikuar negativisht nga pandemia, sipas një sondazhi nga Qendra për Shëndetin Mendor kolegjial ​​në Universitetin Shtetëror të Penn. Kjo ishte e vërtetë për të gjithë,…

Studentët më shpesh përmendnin shëndetin mendor si një aspekt të jetës së tyre që është ndikuar negativisht nga pandemia, sipas…

Supozimi se studentët po jetojnë “vitet më të mira të jetës së tyre” është larg së vërtetës. Jo vetëm që studentët zakonisht janë në një moshë me rrezik të lartë për zhvillimin e vështirësive të shëndetit mendor, por ata kanë…

Supozimi se studentët po jetojnë “vitet më të mira të jetës së tyre” është larg së vërtetës. Jo vetëm që…

Ankthi dhe depresioni janë ndër çështjet më të zakonshme të shëndetit mendor që përjetojnë të rinjtë sot. Ekspertët pajtohen me shumicë se administrimi i stresit dhe aktiviteti fizik i përditshëm mund të zvogëlojë këto çështje, përfshirë këtu për studentët me…

Ankthi dhe depresioni janë ndër çështjet më të zakonshme të shëndetit mendor që përjetojnë të rinjtë sot. Ekspertët pajtohen me…