Untitled design (6)

MSc. në Shkencë e të Dhënave

Xhelal Jashari
Last Update 19 April, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

UNI – Universum International College ndërthur përsosmërinë akademike me fuqizimin global përmes partneritetit të tij me Arizona State University, një institucion i njohur për inovacionin dhe përkushtimin e tij për të ndërtuar liderët së ardhmes. Duke përfituar nga pikat e forta përkatëse të të dy institucioneve, ky partneritet krijon dhe ofron programe dhe diploma të bashkë-brenduara, që kontribuojnë në formimin e identitetit akademik të UNI-t. Mbi të gjitha ne sigurojmë që studentët tanë të marrin një kurrikulë arsimore në përputhje me standardet më të avancuara të vendosura nga ky institucion i njohur ne nivel global. Eksploroni programet e ndryshme të të ofruara nga UNI, secila e projektuar me përpikëri për të ofruar një përzierje unike të bazës teorike dhe përvojës praktike, si rezultat i përpjekjeve bashkëpunuese midis UNI dhe Universitetit Shtetëror të Arizonës. UNI vazhdon të tregojë përkushtimin e tyre për nxitjen e inovacionit dhe gjithëpërfshirjes brenda arsimit të lartë.Transformoni pasionin tuaj për menaxhimin e të dhënave në një karrierë përmbushëse me programin tonë Master në Shkencë e të Dhënave!

Mësoni teknikat më të fundit, bashkohuni me nismën për të zhvilluar kapacitetet analitike si dhe aftësinë për t’u përshtatur në fushën e shkencës së të dhënave dhe analitikës. Filloni rrugëtimin tuaj drejt një karriere të suksesshme në Shkencë e të Dhënave sot!

Arsyet pse të studioni në këtë program

 1. Studime me Standarde Amerikane
 2. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 3. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 4. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 5. Qasje në kurrikulen e Arizona State University

Mundësitë e punësimit pas diplomimit

Të diplomuarit në Shkencë e të Dhënave kanë këto mundësi të punësimit:

 • Punësim në koorporata, agjenci, institucione, kompani të mëdha vendore dhe ndërkombëtare
 • Punësim si Specialist i të Dhënave, Inxhinier i të Dhënave, Analist i të Dhënave, Statisticien, Zhvillues i Software-ve
 • Hapja e kompanisë tuaj në ofrimin e shërbimeve për menaxhim dhe analizim të të dhënave

Planprogrami

Lëndët

Viti i pare
Semestri ISemestri II
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Programimi i të dhënave71Machine Learning6
2Matematika për shkencën e të dhënave82Analitika e të dhënave të mëdha (big data) të shpërndara6
3Inteligjence artificiale83-Inteligjenca e Biznesit -Të mësuarit e thellë dhe të mësuarit përforcues -Sistemet e Shpërndara -Menaxhimi i Marketingut7
4Privatësia dhe Etika e të Dhënave7
Viti i dytë
Semestri IIISemestri IV
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Teknologjitë e Uebit të të Dhënave Semantike81Projekti në Shkencën e të Dhënave (Praktikë në punë)10
2Seminare Kërkimore dhe Metodologji82Teza e Masterit20
3Menaxhimi dhe vizualizimi i të dhënave7
4Social dhe Web Mining të dhënave7
5Shkenca e të Dhënave për Ekonomi7
6Strategjia e Biznesit dhe Mjedisi7
7Menaxhimi i Projektit7

Studime Duale – STUDIM & PUNËSIM

STUDIME TË FINANCUARA NGA BIZNESET Kolegji Universum në bashkëpunim me kompani partnere ofron studime duale sipas konceptit gjerman, përmes të cilit studentët përfitojnë:
 • Financim 100% të studimeve për 2 vite
 • Punë praktike që nga viti i parë
 • Shkëmbim semestral me bursë të plotë në 154 universitete në 28 shtete të Evropës
 • Punësim i garantuar pas diplomimit.
 • Fito BURSË për 2 vite studimi dhe fillo karrierën tani duke aplikuar këtu

Kriteret e Regjistrimit

 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ● Certifikatë e lindjes
 • ● Diploma e nivelit baçelor dhe pasqyra e notave
 • ● Certifikimi i vlefshëm i gjuhës angleze
 • ● Kalimi i fazës së intervistës me komitetin e pranimeve në Kolegjin Universum
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.

Your Instructors

Xhelal Jashari

0/5
17 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info