Biznes-dhe-Menaxhment-770x400

MA NË QEVERISJE DHE SIGURI KOMBËTARE

Arberita Beka
Last Update 13 May, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

UNI – Universum International College fuqizohet dhe menaxhohet nga Arizona State University, Universiteti më i madh publik në SHBA dhe nr. #1 për inovacion, duke iu ofruar kështu studentëve arsimim të klasit botëror.

Misioni i programit MA në Qeverisje dhe Siguri Kombëtare synon të kultivojë udhëheqës të shkëlqyeshëm të cilët jo vetëm janë të zotë në zbërthimin kompleks të qeverisjes dhe sigurisë kombëtare, por gjithashtu përfaqësojnë vlerat e qytetarisë së mirë, inovacionit dhe udhëheqjes etike të rëndësishme për epokën digjitale dhe globalizimin.

Mësoni fenomenet politike, për të njohur kontekstin diplomatik dhe politik në të cilin jetojnë në Kosovë, rajon e botë, ekonominë dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Filloni rrugëtimin tuaj drejt një karriere të suksesshme në Qeverisje dhe Siguri Kombëtare sot!

 

Pse në Universum International College?

 1. Studime me Standarde Amerikane
 2. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 3. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 4. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 5. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 6. Qasje në kurrikulen eArizona State University

Mundësitë e punësimit pas diplomimit

Mundesitë e punësimit pas diplomimit:

Të diplomuarit në MA Qeverisje dhe Siguri Kombëtare kanë këto mundësi të punësimit:

 • Punësim në qendra estetike si kozmetologjist
 • Këshillues i bukurisë, Inspektor i industrisë kozmetologjike
 • Specialist i lëkurës
 • Prezentues i produkteve kozmetike
 • Hapja e qendrës tuaj estetike

Planprogrami

Lëndët

Viti i pare
Semestri I Semestri II
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Siguri nderkombetare 8 1 Te drejtat humane dhe poltika 6
2 Sistemi i Qeverisjes në Kosovë 7 2 Negocimet nderkombetare 6
3 Politika dhe Qeverisja e Sigurisë Kibernetike 7 3 Qeshtjet kyce ne ekonomine globale 6
4 Parimet e udheheqjes 6 4 Kurset opsionale (Studentët duhet të zgjedhin 2 kurse):
 • Zhvillimi Ekonomik Lokal
 • Politika e Jashtme dhe Mbrojtja
 • Sistemet e Informacionit Qeveritar
 • Hyrje në Inteligjencën dhe Sigurinë
 • Qeverisja Globale dhe Organizatat Ndërkombëtare
 • Marrëdhëniet Transatlantike A ka ende rëndësi Evropa?
 • Sfida Transnacionale - Lufta Kundër Trafikut të Njerëzve
7
Viti i dytë
Semestri III Semestri IV
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Politika Publike: Formulimi dhe Zbatimi 8 1 Projekti ne shkencen e te dhenave (Internship) 10
2 Menaxhimi i Krizave dhe Siguria Kombëtare 8 2 Tema e diplomes 20
3 Metodologjia e Kërkimit 7
4 Kurset opsionale (Studentët duhet të zgjedhin 1 kurs):
 • Zhvillimi Ekonomik Lokal
 • Politika e Jashtme dhe Mbrojtja
 • Sistemet e Informacionit Qeveritar
 • Hyrje në Inteligjencën dhe Sigurinë
 • Qeverisja Globale dhe Organizatat Ndërkombëtare
 • Marrëdhëniet Transatlantike A ka ende rëndësi Evropa?
 • Sfida Transnacionale - Lufta Kundër Trafikut të Njerëzve
7

Studime Duale – STUDIM & PUNËSIM

STUDIME TË FINANCUARA NGA BIZNESET Kolegji Universum në bashkëpunim me kompani partnere ofron studime duale sipas konceptit gjerman, përmes të cilit studentët përfitojnë:
 • Financim 100% të studimeve për 3 vite
 • Punë praktike që nga viti i parë
 • Shkëmbim semestral me bursë të plotë në 154 universitete në 28 shtete të Evropës
 • Punësim i garantuar pas diplomimit.
 • Fito BURSË për 3 vite studimi dhe fillo karrierën tani duke aplikuar këtu

Kriteret e Regjistrimit

 • Kriteret e Regjistrimit
 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ● Certifikatë lindje
 • ● Diploma e shkollës së mesme
 • ● Dëftesat e notave për kl. 10, 11 dhe 12
 • ● Certifikata e testit të maturës
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.

Your Instructors

Arberita Beka

0/5
5 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info