fbpx

 • Career Paths

Fashion Design: Dizajnere Mode, Stiliste, Kuratore e veshjeve, Fashion Illustrator, Planifikuese e Inventarit të copave dhe pëlhurave, Dizajnere e tekstileve, Sipërmarrëse, Shkrimtare e Modës, Stiliste personale

Graphic Design: Dizajner Grafik, Drejtor kreativ, UX Designer, UI Designer, Dizajner/e i/e produkteve, Drejtor arti, specialist/e marketing, Artist ose animator multimedial, Dizajner Web-i, Dizajner I logove, Dizajner i reklamave

Interier Designer: Dizajner interieri, Drejtor artistic, Kurator/e i/e ekspozitave, Dizajner i mobiljeve, Planifikues eventesh, Dekorues i brendshëm, Konsulent/e i/e Projektimit të Brendshëm, Stilist, Këshilltar Arti, Dizajner I seteve të filmave

Orët e për punë praktike për studentët e departamentit Dizajn i Integruar

Sipas programit Pearson studentet duhet të përfundojnë 600 orë punë praktike brenda 2 viteve. Puna praktike kryehet me tutorë e organizuar nga Kolegji dhe po ashtu në kompani të ndryshme. 

Institucionet apo organizatat e preferuara ku mund të kryejnë punë praktike:

DIZAJN MODE

 1. Blerina Kllokoqi-Rugova
 2. Drenusha Xharra
 3. Krenare Rugova
 4. Lia Stublla
 5. Shtëpia e modës Tabja
 6. Teuta Matoshi
 7. Venera Mustafa
 8. ByWalone

DIZAJN GRAFIK

 1. DUA.com
 2. Europrinti
 3. United Pixels
 4. Kosovo 2.0

DIZAJN INTERIERI

 1. BINNI 
 2. GEGO Interier Design furniture
 3. Bau Market 
 4. EcoBuilt
 5. RIA Project

  Kompanitë shembuj ku mund të bëjnë punën praktike nga lista e kompanive me të cilat Kolegji Universum ka bashkëpunim 

DIZAJN MODE

 1. Albina Dyla Company 
 2. QKMF

     DIZAJN GRAFIK

 1. Vision Agency 
https://drive.google.com/drive/folders/1wPa9zwyB0OCI_3Pb7BgmQQ-m1BI7AtAE