fbpx

Dizajn Mode

Programi Dizajn Mode synon ti pajisë studentët me aftësi për të dominuar në industrinë e dizajnit dhe botës se artit. Përmes këtij programi studentët do të kenë mundësi të aplikojnë kreativitetin artistik, estetikë në zhvillim, si dhe projektim në prodhimin e veshjeve dhe aksesorëve shoqërues. Moda është e lidhur ngushtë me prirjet dhe qëndrimet shoqërore dhe kulturore, të cilat pasqyrohen në mënyrën se si njerëzit zgjedhin të paraqiten me anë të veshjeve.

 

Semestri#KodiLëndaECTSKohëzgjatjaKategoria

 

 

 

 

Semestri 1

1DM0001Historia e Dizajnit të Modës5.001SObligative
2DM0002Skica e modës për dizajn I5.001SObligative
3DM0003Mendimi Kreativ4.001SObligative
4DM0004Arte të bukura4.001SObligative
5DM0005Modele Prerje & Veshje Bërja (Pjesa e Parë)6.001SObligative
6DM0006Teknikat e qepjes6.001SObligative
7DM0007Aftësi studimi2.001SObligative

 

 

 

 

 

 

Semestri 2

8DM0008Skica e modës për dizajn II5.001SObligative
9DM0009CAD për Tekstile dhe Veshjet5.001SObligative
10DM0010Modele Prerje & Veshje Bërja (Pjesa e Dytë)6.001SObligative
11DM0011Bazat e tekstilit dhe Dizajnit të modës6.001SObligative
12DM0012Anglisht4.001SZgjedhore
13DM0013Teoria e ngjyrave4.001SZgjedhore
14DM0014Fotografi Dixhitale4.001SZgjedhore
15DM0015Kostumografi4.001SZgjedhore
16DM0046Draping4.001SObligative

 

 

 

 

 

 

Semestri 3

17DM0016Teknologjia e tekstilit5.001SObligative
18DM0017Koleksioni i Modës5.001SObligative
19DM0018Studio e projektimit 16.001SObligative
20DM0019Komunikimi Vizual5.001SObligative
21DM0020Stilimi i modës5.001SObligative
22DM0021Menaxhimi i Artit4.001SZgjedhore
23DM0022Vizualizimi4.001SZgjedhore
24DM0023Anglisht4.001SZgjedhore
25DM0024Prodhim arti/artizanati4.001SZgjedhore

 

 

 

 

 

 

Semestri 4

26DM0025Parashikimi i trendit5.001SObligative
27DM0026Dizajn i Qëndrueshëm6.001SObligative
28DM0027Përzgjedhja e materialit dhe Specifikim5.001SObligative
29DM0028Studio e dizajnit 26.001SObligative
30DM0029Marketingu për krijues Industritë4.001SObligative
31DM0030Anglisht4.001SZgjedhore
32DM0031Branding dhe Reklamim4.001SZgjedhore
33DM0032Dizajni i produktit4.001SZgjedhore
34DM0044Tregtimi vizual4.001SZgjedhore

 

 

 

 

 

 

Semestri 5

35DM0033Dizajn Strategjik dhe Menaxhimi6.001SObligative
36DM0034Dizajni i aksesorëve6.001SObligative
37DM0035Teknikat e rrobaqepësisë dhe Dizajn lëkure6.001SObligative
38DM0036Metodat e kërkimit të projektimit6.001SObligative
39DM0037Menaxhimi i Projektit6.001SZgjedhore
40DM0038Burimet Njerëzore6.001SZgjedhore
41DM0039Sjellja organizative6.001SZgjedhore
42DM0040Lidershipi6.001SZgjedhore

 

 

Semestri 6

43DM0041Studime të avancuara të modës6.001SObligative
44DM0042Sipërmarrje dhe Krijimi i sipërmarrjes të re në modë6.001SObligative
45DM0043Orientimi në karrierë dhe Praktika8.001SObligative
46DM0045Dizertacion /Projekt përfundimtar10.001SObligative
Githësej / Total236.0046

KUSH MUND TË APLIKOJ?

Të gjithë studentët që janë regjistruar si studentë në Kolegjin Universum mund të aplikojnë për programet e shkëmbimit në kuadër të Erasmus +.

Mundësitë për shkëmbim studimor janë të hapura për çdo cikël studimi:
– cikli i parë studimor (Bachelor ose ekuivalent)
– cikli i dytë studimor (Master ose ekuivalent)

Ju lutem vini re se shkëmimi ne kuadër të Erasmus bëhet në kuadër të marrëveshjeve ndërinstitucionale mes Universum dhe institucioneve pritëse (universitetet ku dëshironi të aplikoni për një semestër). Kjo do të thotë se para se të jeni në gjendje të aplikoni, duhet të kontrolloni nëse Kolegji Universum ka një partneritet me universitetin ku dëshironi të vazhdoni studimet tuaja. Për ta bërë këtë, shikoni listën e universiteteve me të cilët bashkëpunojmë.

KËRKESAT E APLIKIMIT

– Të paktën 5 provime të përfunduara në Kolegjin Universum
– Pjesëmarrje aktive në aktivitetet të organizuara nga Kolegji Universum
– Njohuri të gjuhës angleze (B1 ose B2, siç përcaktohet nga universiteti pritës)

DOKUMENTET E KËRKUARA TË APLIKIMIT

– Certifikimi i Gjuhës Angleze (Anglia Examination)
– Transkripta e notave në gjuhën angleze (këtë mund ta merrni nga shërbimi studentor)
– Kopja e pasaportave– 1 foto (300pix, madhësi – 3 * 4 cm, skedar – .jpg)

Ky program ofron njohuri të thella dhe rigoroze të Dizajnit të Modës dhe tekstilit si dhe aftësi praktike. Me qasje në punëtori të specializuara, të mbështetura nga stafi akademik dhe teknik ekspert, studentët do të zhvillojnë aftësi si në teknologjitë tradicionale ashtu edhe në ato dixhitale duke i përgatitur ata për industrinë e së ardhmes.

Studentët e diplomuar nga ky program janë të kualifikuar për të vazhduar karrierën e tyre në:

Dizajnere Mode, Stiliste, Kuratore e veshjeve, Fashion Illustrator, Planifikuese e Inventarit të copave dhe pëlhurave, Dizajnere e tekstileve, Sipërmarrëse, Shkrimtare e Modës, Stiliste personale etj.

Festivali i Qëndrueshmërisë në Kolegjin Universum

Prof. Donjeta Ejupi

PROFESORESHË E PROGRAMIT DIZAJN MODE NË KOLEGJIN UNIVERSUM