fbpx

Kolegji Universum ka hap thirrjen për 117 bursa ndërkombëtare në 46 Universitetet në Evropë në kuadër të programit të Komisionit Europian, Erasmus+ Credit Mobility. Bursat vlejnë për 46 Universitete në këto shtete Angli, Danimarke, Belgjikë, Hungari, Turqi, Spanjë, Portugali, Poloni, Slloveni, Lituani, Latvi, Itali, Greqi, Gjermani dhe Republiken Çeke.

Institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian. Deri tani Kolegji Universum ka nënshkruar marrëveshje me 124 universitete në 26 shtete të Evropës dhe Turqi. 

Deri tani 325 studentë të Kolegjit Universum dhe 105 staf akademik dhe administrativ kanë përfituar nga kjo mundësi. Mëso më shumë https://www.universum-ks.org/bursa-nderkombetare/

Ftohen të gjithë studentët e Kolegjit Universum të nivelit Bachelor dhe Master të aplikojnë për shkëmbim semestral në këto universitete:

No.CountryUniversity
1United KingdomBradford University
2United KingdomBirmingham University
3DanimarkAaolborg University 
4BelgiumThomas More University of Applied Science
5HungaryObuda University
6TurkeyKirikkale Univeristy
7TurkeyUsak University
8TurkeyNidge Omer University
9TurkeyMETU
10TurkeyOndokus Mayis-Samsun
11TurkeyYildiz Teknik University
12TurkeyMus Alparslan University
13TurkeySakarya University
14TurkeyAntalya Bilim University
15TurkeyRecep Tayip Erdogan University
16SpainUniversity of Volladolid
17SpainCampostela De Santiago University 
18SpainUniversity of Huelva
19SpainUniversidade A Coruna
20SpainUniversity of Malaga
21SpainUniversity of Granada
22PortugalInstituto Politécnico de Tomar
23PortugalUniversity of Minho
24PortugalUniversidade de Aveiro
25PortugalUniversidade de Évora
26PortugalInstituto Politecnico De Coimbra
27PolandWroclaw University of Science &Tech
28PolandNysa University of Applied Science
29PolandPope John Paul II – State School of Higher Education in Biala Podlaska
30PolandState Universiyt of Applied Science-Kalisz
31SlovakiaUNIVERZITA MATEJA BELA V BANSKEJ BYSTRICI
32NetherlandinHolland University of Applied Science
33LithuaniaMykolas Romires University
34LithuaniaUniversity of Applied Sciences-VIKO
35LithuaniaKaunas University of Applied Science
36LatviaTuriba University
37LatviaRiga Technical University-RTU
38ItalyFoggia University 
39ItalyUniversity of Tuscia
40GreeceUniversity of Crete 
41GermanyLudwigshafen University
42GermanyMargburg University
43GermanyUniversity of Vechta 
44FinlandSavonia University
45FinlandKamk University
46Czech RepublicMasaryk University

Aplikimi bëhet online përmes këtij linku: https://forms.gle/vGxJjKgAodQw8dcR7

Për më shumë informata rreth bursave dhe universiteteve kontakto zyren ndërkombëtare në Kolegjin Universum në email [email protected] apo 044 144 062.