fbpx

Kolegji Universum ka hap thirrjen për 200 bursa ndërkombëtare në 60 Universitetet në Evropë në kuadër të programit të Komisionit Europian, Erasmus+ Credit Mobility.

Institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi institucion nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian. Deri tani Kolegji Universum ka nënshkruar marrëveshje me 124 universitete në 26 shtete të Evropës dhe Turqi. 

Deri tani 283 studentë të Kolegjit Universum dhe 105 staf akademik dhe administrativ kanë përfituar nga kjo mundësi. Mëso më shumë https://www.universum-ks.org/bursa-nderkombetare/

Ftohen të gjithë studentët e Kolegjit Universum të nivelit Bachelor dhe Master të aplikojnë për shkëmbim semestral në këto universietete:

Bradford University në Angli
Aaolborg University në Danimarkë
Altinbas University në Turqi
Antalya Bilim University në Turqi
Bahceseheir University në Turqi
Birmingham University në Angli
Campostela University në Spanjë
Cracow University of Economics në Poloni
inHolland University of Applied Science në Holand
Instituto Politécnico de Tomar në Portugali
Kamk University në Finland
Kaunas University of Applied Science në Lituani
Kirikkale Univeristy në Turqi
L’Aquila University në Itali
Ludwigshafen University në Gjermani
Margburg University në Gjermani
Masaryk University në Republiken Ceke
Matej Bel University në Slloveni
METU në Turqi
Mus Alparslan University në Turqi
Mykolas Romires University në Lituani
Nidge Omer University në Turqi
Nysa University of Applied Science në Poloni
Obuda University në Hungari
Ovidius University of Constanta në Rumani
Pavol Jozef Šafárik University në Slloveni
Polytechnic Institute of Beja në Portugali
Pope John Paul II – State School of Higher Education in Biala Podlaska në Poloni
Powislanski University in Kwidzyn në Poloni
Riga Technical University-RTU në Latvi
Sakarya University në Turqi
Savonia University në Finland
Science Po në Francë
Šiauliai State College në Lituani
State Universiyt of Applied Science-Klisz në Poloni
Thomas More University of Applied Science në Belgjikë
Turiba University në Latvi
Universidad de Cordoba në Spanjë
Universidade A Coruna në Spanjë
Universidade de Aveiro në Portugali
Universidade de Évora në Portugali
Universitatea Dunarea De Jos Din Galat në Rumani
University of Aplied Science-Zawodova në Poloni
University of Applied Sciences-VIKO në Lituani
University of Arad në Rumani
University of Crete në Greqi
university of Granada në Spanjë
University of Huelva në Spanjë
University of Lodz në Poloni
University of Malaga në Spanjë
University of Minho në Portugali
University of Petrosani në Rumani
University of Rome La Sapienza në Itali
University of Tuscia në Itali
University of Vechta në Gjermani
University of Vigo në Spanjë
University of Volladolid në Spanjë
Usak University në Turqi
Wroclaw University of Science &Tech në Poloni
Yildiz Teknik University në Turqi

Aplikimi bëhet online përmes këtij linku: https://forms.gle/vGxJjKgAodQw8dcR7

Për më shumë informata rreth bursave dhe universiteteve kontakto zyren ndërkombëtare në Kolegjin Universum në email [email protected] apo 044 144 062.