fbpx

Kolegji Universum hap thirrjen për 83 bursa ndërkombëtare në 34 Universitete në 13 shtete në Evropë. Bursat vlejnë për të gjithë studentët e Kolegjit Universum Bachelor & Master. Shkëmbimi semestral do të bëhet në Angli, Danimarke, Belgjikë, Turqi, Spanjë, Portugali, Poloni, Lituani, Latvi, Gjermani, Itali, Finlandë dhe Republiken Çeke.

Kolegji Universum është institucion lider i ndërkombëtarizimit, i vetmi nga Kosova që ka arritur numrin më të madh të marrëveshjeve të financuara nga Komisioni Evropian. Deri tani Kolegji Universum ka arritur marrëveshje me 115 universitete në 26 shtete të Evropës dhe Turqi. 

Deri tani 462 studentë të Kolegjit Universum dhe 105 staf akademik dhe administrativ kanë përfituar nga kjo mundësi. Mëso më shumë https://www.universum-ks.org/bursa-nderkombetare/

Regjistrimet në Kolegjin Universum po vazhdojnë, regjistrimi mund të bëhet edhe online përmes këtij linku https://www.universum-ks.org/sq/apliko/

Ftohen të gjithë studentët e Kolegjit Universum të nivelit Bachelor dhe Master të aplikojnë për shkëmbim semestral në këto universietete:

No.CountryUniversity
1United KingdomBirmingham University
2DanimarkAaolborg University
3BelgiumThomas More University of Applied Science
4TurkeyKirikkale Univeristy
5TurkeyMETU
6TurkeyOndokus Mayis-Samsun
7TurkeyYildiz Teknik University
8TurkeyUsak University
9TurkeyMus Alparslan University
10TurkeySakarya University
11TurkeyRecep Tayip Erdogan University
12SpainUniversity of Volladolid
13SpainUniversity of Huelva
14SpainUniversidade A Coruna
15SpainUniversity of Malaga
16SpainUniversity of Granada
17PortugalUniversity of Minho
18PortugalUniversidade de Aveiro
19PortugalUniversidade de Évora
20PortugalPolytechnic Institute of Beja
21PolandWroclaw University of Science &Tech
22PolandUniversity of Lodz
23PolandUniversity of Aplied Science-Zawodova
24LithuaniaMykolas Romires University
25LithuaniaUniversity of Applied Sciences-VIKO
26LithuaniaKaunas University of Applied Science
27LatviaTuriba University
28ItalyUniversity of Tuscia
29GermanyLudwigshafen University
30GermanyMargburg University
31GermanyUniversity of Vechta
32FinlandSavonia University
33FinlandKamk University
34Czech RepublicMasaryk University

Për më shumë informata kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram.