Kush janë analistët e sigurisë së informacionit?

universitet i mundesive
Lajme

Kush janë analistët e sigurisë së informacionit?

Me zhvillimin e hovshëm teknologjik është shtuar nevoja për specialist kibernetik, për t’u mbrojtur nga sulmet dhe shkeljet e sigurisë së informacionit.

Analistët e sigurisë së informacionit krijojnë sisteme për të mbrojtur rrjetet e informacionit dhe faqet e internetit nga sulmet kibernetike.

Përgjegjësitë e tyre përfshijnë hulumtimin e tendencave në sigurinë e të dhënave për të parashikuar problemet dhe instaluar sisteme për të parandaluar çështjet përpara se të ndodhin, për të hetuar shkeljet si dhe për të modifikuar ose riparuar sistemet e sigurisë.

Kërkesat janë shumë të larta për këtë profesion me paga shumë premtuese, e këto kërkesa pritet që të rriten me 18% në pesë vitet e ardhshme.

Një nga institucionet ku mund të studiohet siguria kibernetike me profesorët më inovativë dhe një syllabus të mbushur me projekte reale është Kolegji Universum.

Për më shumë informata rreth programit kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram