• Language
  • +377(44)-144-062

Ligjeruesit vizitor

Ligjeratat Publike në Universum

Text
Text
Text

 

Titulli Prezantuesit Muaji dhe viti
”Koha dhe parate si kufizime ne zgjedhjen e ushqimeve, veshtrim mikroekonomik” Jeta Rudi- studente e doktoraturës, Universiteti Minesota, SHBA.  Tetor,2014
Unë konsumoj produkte vendore. Po Ju? Agim Shahini- Kryetar i Aleancës Kosovare të Bizneseve 

Ramadan Hasani- Zv. Ministri i Zhvillimit Ekonomik

Tetor,2014
Programi qeverisës i LDK-së Prof.Dr. Isa Mustafa-LDK  Maj,2014
Miranda Ademaj, ndërmarrëse e suksesshme shqiptaro-zvicerane Miranda Ademaj- CEO Skenderbeg Asset Management AG Maj,2014
“Punëtori mbi zhvillimin e tregut të letrave me vlerë në Kosovë” George Gianaris- Ish zyrtar i lartë në Departamentin e Thesarit Amerikan dhe veteran i Wall Street Prill,2014
 “Inaugurimi i projektit ‘Triple Helix”  OECD 

Bashkimi Evropian

Prill,2014
“Orientim në karrierë” Alban Kastrati, Ekspert i Marrëdhënieve me Publikun ne IPKO, Prill,2014
Gruaja dhe Lidershipi – Gratë e suksesshme në një sistem patriarkal Mimoza Kusari-Lila – Kryetare e Komunës së Gjakovës Mars,2014
“Puna, Karriera dhe Mundësitë” Albina Metaj- Pergjegjese Rekrutimeve ne ProCredit Bank Mars,2014
“Orientim në Karrier” Doruntina Jakupi- The Headhunter(Kompani e Rekrutimeve) Mars,2014
“Strategjia për Digjitalizimin e Diplomacisë” Petrit Selimi- Zv, Ministër i Punëve tëJashtme Tetor,2013
“Edith and I: On the trail of an Edwardian Traveller in Kosovo” Elizabeth Gowing- Shkrimtare Tetor,2013
“Rinia e Kosovës: Me Sytë nga e Ardhmja, me Këmbë në Tradita” Wulf Lapins- Kreu i zyrës së Fondacioni  Friedrich Ebert (FES)Mevlyde Hyseni- Koordinatore e

Akademisë Politike në (FES)

Zana Tahiri- Drejtuese e zyrës IBRA-së

në Kosovë

 

Shtator,2013
“Shkolla Pranverore Për Zhvillim të Qëndrueshëm Njerëzor” Ibrahim Makolli- Ministër i Diasporës Prill,2013
“Mundësi Studimi Jashtë Vendit” Joseph Madden- Zyrtar për Bashkëpunim Ndërkombëtar Mars,2013
Encouraging Young Entrepreneurs – EYE  EYE Mars,2013
“Lidershipi-Suksesi i Përhershëm përmes Ndryshimeve të Paradigmës” Cigdem H. Yorgancioglu Mars,2013
Teoria dhe Praktikat e Internacionalizimit të Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme (NVM-ve): Si të Ndërkombëtarizojmë NVM- të Kosovare? Prof. Dr. Aleksandër Biberaj Shkurt,2013
“Wiki Academy Kosovo” IPKO Foundation Janar,2013
Themelimi dhe funksionimi i Bankes Qendrore të Bosnjës dhe Hecegovinës
  1. Peter W. E. Nicholl- Ish-Guvernatorin e Bankës Qendrore te Bosnjës dhe Hercegovinës
Dhjetor,2012
“Sektori Privat dhe Punësimi” Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) Dhjetor,2012
Ligjëratë Publike me Drejtorin Ekzekutiv të Institutit Kosovar për Qeverisje Lokale
  1. Besnik Tahiri, Msc- Drejtorin Ekzekutiv të Institutit Kosovar për Qeverisje Lokale
Nëntor,2012
“Media digjitale po ndryshon: a është biznesi jauj gati?” Hajrë Hyseni- Hertfordshire Business School Shtator,2012
“Roli i BQK-së në sigurimin e stabilitetit financiarë në Kosovë” z.Gani Gërgurin- Guvernator I Bankës Qendrore Qershor,2012
“Mundësitë e humbura që nga shpallja e pavarësisë dhe sfidat për të ardhmen në ngritjen e legjitimitetit ndërkombëtar të Kosovës”  Ilir Dedaj- Drejtor Ekzekutiv i KIPRED-it Maj,2012
‘’Kosova në Procesin e Integrimeve Evropiane’’ Vlora Çitaku- Ministre e Integrimeve Evropiane Maj,2012
“Diskutim rreth çështjeve në fushën e menaxhimit dhe ndërmarrësis”. Ylber Kurajen- Menaxher ne “Viva Fresh” Prill,2012
 “ Të bërit biznes në regjionin e Ferizajit”
  1. Besim Beqaj- Ministër i Zhvillimit Ekonomik

 

  1. Agim Shahini- Drejtor i AKB

 

Prill,2012
“Mediat Sociale dhe roli I tyre në shoqëri” Alban Kastrati- Kompania IPKOValon Canhasi- hallakate.com

Çelik Nimani- Innovation Center Kosovo

Prill,2012
“Roli dhe Përgjegjësia e lidershipit të Shoqërisë Civile ne Kosove” Luan Shllaku- Drejtorin ekzekutiv i KFOS-it Prill,2012
“Probleme të Shtet-Formimit  Gjatë Tranzicionit Shqiptar”  Prof.Dr.Shinasi Rama- ligjërues ne New York University Mars,2012
“Diskutim rreth çështjeve nga fusha e kompetencave të kryetarit, roli i kryetarit, organeve dhe trupave komunale në qeverisjen e qytetit”
  1. Bajrush Xhemajli- Kryetar i komunës së Ferizajit
Janar,2012
‘’Ndërmarrësi dhe Inovacion’’ Prof.Dr.Loykie Loic Lomine- Profesor në Universitetin e Winchester në Britani të Madhe Janar,2012
“Vlerësimi i Brendshëm në Arsimin Para-Universitar” Kolegji Universitar “Universum”“Aga Xhite”

“Universum”

Janar,2012
‘’Teoria e Lojës’’ Mr Avni Tafilaj – Menaxher Komercial/Post Telekomi i Kosovës Dhjetor,2011
‘’Financat e Korporates II’’ Mr Arburmi Shabani – Analist Financiar / Post Telekomi i Kosovës Dhjetor,2011
“How to Get What You Want” Sam Potolicchio- Georgetown University Nëntor,2011
Ligjerata Publike Ulpiana Lama Qershor,2011
“Ligjërat Publike” Vincent Rouwmaat dheUlpiana Lama Prill,2011
“Fondi Monetar Ndërkombëtar” Jose Suleman- Perfaqesuesi Rezident i Fondit Monetar Nderkombetar ne Kosove Prill,2011
“Qeverisja Korporative” Prof.Dr Bersant Hobdari- Copenhagen Business School Shkurt,2011
Ligjëratë Publike Lulezon Jagxhiu- Kompania Cacttus Dhjetor,2010
Debat me Partitë Politike në Kosovë Agim Ceku- Kryetar i PSD-së Nëntor,2010
Debat me Partitë Politike në Kosovë lir Deda- Përfaqësues nga FERQëndrim Gashi- Përfaqësues nga FER Tetor,2010
“Debat mbi zhvillimet politike në Kosovë” Krenar Gashi- KIPREDRamadan Ilazi- FOL

Belul Beqaj- Universum

Tetor,2010
“Kosova sot dhe nesër” Agim Çeku – ish Kryeministër i Kosovës M aj,2010
“Qeverisja dhe procesi i shtet-ndërtimit në Kosovë” Ilir Deda- Drejtor Ekzekutiv i KIPRED Maj,2010
“Strategjia për Veriun – a mund ta integroj vendin?” Ramush Tahiri- Analist Politik
Edita Tahiri- Instituti Universum
Belul Beqaj- Instituti Universum
Nexhmedin Spahiu- Instituti Universum
Mars,2010
“Debat me ish Kryeministra” Z.Bujar Bukoshi- Ish Kryeministër i Kosovës Mars,2010

 

Close