fbpx

Ky postim është pjesë e serisë së TED “Si të bëhemi një njeri më i mirë”, secila prej të cilave përmban një pjesë të këshillave të dobishme nga njerëzit në komunitetin TED; shfletoni të gjitha postimet këtu

Njerëzit do t’ju thonë të gjeni qëllimin tuaj. Ata do t’ju thonë të gjeni pasionin tuaj. Dhe sinqerisht nuk jam i sigurt për këtë. Ne të gjithë jemi qenie të tilla me shumë shtresa me një bollëk dhuratash, talentesh, interesash dhe idesh.

Pse po i bëjmë presion vetes që të kemi një qëllim ose një pasion?

Ne të gjithë rritemi dhe zhvendosemi kaq shumë gjatë jetës sonë. Kush do të thotë që qëllimi juaj në të njëzetat nuk do të zhvillohet në diçka tjetër në të tridhjetat, të dyzetat, të pesëdhjetat dhe më tej?

Asnjëherë nuk jam ndjerë vërtet sikur kisha vetëm një qëllim. Dhe përpjekja për të jetuar jetën si unë gjithmonë ndihej stresuese dhe jo-autentike. Në vend që ta përqendroj energjinë time në një qëllim apo pasion, përpiqem ta përqendroj energjinë time në atë që duket sikur sjell pasion dhe qëllim në gjithçka që bëj.

E bëj këtë duke pyetur veten:

  • Çfarë lloj mirësie, kujdesi, gëzimi dhe durimi duhet të shfrytëzoj në mënyrë që të sjell qëllim dhe pasion në marrëdhëniet e mia me veten dhe ata përreth meje?
  • Çfarë niveli të hapjes dhe kuriozitetit duhet të zotëroj në mënyrë që të sjell kuptim në punët dhe detyrat në jetën time?

Unë nuk njoh njeri që nuk ka pasur punë që nuk i pëlqente gjatë rrugës për të gjetur punën që e pëlqen. Unë jam padyshim një nga ata njerëz. Unë jam kujdesur për fëmijë, kam shitur bluza me foto karavidhesh dhe salcë të nxehtë turistëve në vendlindjen time, kam punuar në modë dhe si menaxhere e zyrës. Asnjë nga këto punë nuk ishte e destinuar për mua, por ndërsa shkoja në punë duke i’u përgjigjur telefonit ose duke ngulur një fustan, përsëri përpiqesha ta bëja me shumë kuriozitet.

Edhe në ditët ku të gjitha që doja të bëja ishte të pretendoja se isha e sëmurë dhe të kisha një maratonë të vajzave Gilmore me shoqen time të dhomës, Molly, unë hamendësoja çdo forcë të brendshme që mund të bëhesha, do të paraqitesha dhe do të përpiqesha të kërkoja vazhdimisht atë që kishte ajo përvojë pune për të më mësuar.

Në fakt, kam zbuluar se gjatë momenteve të bërjes së gjërave që më pëlqyen më pak, u bë më e rëndësishmja të them me veten time, “Në rregull, është e lehtë të mos e pëlqesh këtë, por çfarë mund të mësoj prej saj?”

Kam zbuluar gjithashtu që punët tona nga 9 në 5 nuk duhet të jenë mënyra se si e identifikojmë veten. Ata mund të jenë, por jo gjithmonë, vendi ku ne ndiejmë ndjenjën tonë më të madhe të qëllimit ose pasionit. Ndonjëherë një punë është vetëm mënyra se si ne paguajmë faturat tona, gjë që është absolutisht e mirë. Dhe nuk ka asgjë të keqe me këtë.

Disa nga këshillat më të mira që babai i shoqes time Grace na i dha ndonjëherë kur po luftonim me disa nga punët tona të hershme ishte: “Mos streso për atë që duhet të bësh gjatë nëntë deri në pesë. Përqendrohuni në atë që jeni nga pesë në nëntë. ”

Nëse jeni dikush që ndiheni sikur e njihni pasionin ose qëllimin tuaj të vërtetë, kjo është gjithashtu një mënyrë e mrekullueshme për të kaluar jetën, dhe unë po hedh rrënjë për ju çdo hap të udhëtimit tuaj.

Nëse nuk jeni aq i sigurt, unë vetëm dua që ju të dini se është në rregull. Mos u përpiqni të identifikoni veten nga një ide ose qëllim.

Përkundrazi, angazhohuni për të sjellë qëllimin dhe pasionin në secilën bisedë, hapësirë ​​pune dhe hapësirë ​​shtëpie ku jeni.
RRETH AUTORES

Cleo Wade është një poete, ndërtuese e komunitetit dhe autore e librit bestseller Heart Talk: Wisdom Poetic for a Better Life, si dhe të Ku të Fillosh. Ajo është emëruar një nga 50 gratë më me ndikim të Amerikës nga Marie Claire, 100 njerëzit më krijues në biznes nga Fast Company dhe “The Millennial Oprah” nga revista New York. Wade ulet në bordet e Klubit të Vajzave të Poshtëm Eastside, Teatrit Kombëtar të Zi në Harlem dhe Shoqatës së Burgjeve të Grave.

Artikulli origjinal