• Language
  • +377(44)-144-062

Komuniteti Im

Kolegji Universum kontribuon per te miren e tjetrit.

Kolegji Universum ka realizuar projektin e pare kunder urise ne Kosove nga studentet tane.  Pjese e projektit kunder urise eshte edhe fushata qe ka per qellim sensibilizimin e opinionit per gjendjen e urisë në Kosovë  “PSE BRENGOSEM PER URINE”

Ky projekt realizohet si pjesë e bashkëpunimit me Universitetet kundër urisë botërore (Universities Fighting World Hunger) ku Universum është anëtar aktiv. Në partneritet me Programin botëror për ushqim të OKB-së (UN World Food Programme), Universitetet kundër urisë botërore (Universities Fighting World Hunger) mobilizon universitetet nga e gjithë bota ta bëjnë luftën kundër urisë vlerë kryesore të tyre duke patur mision krijimin e një modeli akademik kundër urisë i cili mund të replikohet ose adaptohet nga universitete në të gjithë botën.

 

Blogu i UN PRME tek permbledhjet e vitit e liston projektin e Universum mbi uljen e varferisë Pse brengosem për urinë? si një nga më të suksesshmit ne 2013.

http://primetime.unprme.org/2013/12/30/2013-summary-of-best-practices-in-responsible-management-education-part-1/

 

Puna e Kolegji Universitar Universum në blogun e Programit për Menaxhment të Përgjegjshëm të Kombeve të Bashkuara!

http://primetime.unprme.org/2013/10/25/making-a-real-impact-universum-university-college-kosovo/

 

Aktivitet humanitar i studenteve gjatë festave të fundviti.

Pjesë e kampanjës Pse brengosem për urinë?, studentet e Kolegjit Universum në të gjitha kampuset  grumbullojnë  pako me  dhurata të cilat pastaj shperndahen tek femijet në nevojë përmes Kryqit të kuq dhe Qendrës për rehabilitim e fëmijës dhe nënës.

Ministri Blerdandi

Ministri Blerand Stavileci perkrah kampanjen “Pse Brengosem per Urine”

1530464-10152164524147244-210694102-n

Grumbullimi i dhuratave nga studentët për fëmijët në nevojë.

3

Dita e pastrimit përkrahur edhe nga Kryetarja e Komunës së Gjakovës Znj. Mimoza Kusari Lila.

2

Dhurimi i librave nga Kolegji Universum për komunën e Bajram Currit.

Close