fbpx

Kolegji Universum lider i mundësive reale ndërkombëtare për studentë. Në kuadër të marrëveshjes së Kolegjit Universum me Universiteti prestigjoz francez “Sciences Po Rennes”, studentja e Kolegjit Universum Bleona Sylejmani ka fituar bursë të plotë për studime në Francë (dokumenti i bashkangjitur).

Bleona si shumë studentë të tjerë të Kolegjit Universum do ti vazhdon studimet në   “Sciences Po Rennes” një nga 10 institutet e shkencave politike në Francë, që konsiderohet nga shkollat më madhështore në botë.

Shumë krerë shtetëror kanë diplomuar në”Sciences Po Rennes” si Chandrika Kumaratunga, ish President i Sri Lanka, Sir Austen Chamberlain – Sekretar i Shtetit për Punët e Jashtme dhe fitues i Çmimit Nobel për Paqe, Pierre Trudeau – Kryeministër i Kanadasë, Rainier III – Princi i Monakos, Pierre Werner – Kryeministër i Luksemburgut, Esko Aho – Ish Kryeministër në Finlandë. Dhe presidentët francez Emmanuel Macron, François Hollande, Jacques Chirac, François Mitterrand, Georges Pompidou dhe shumë emra të tjerë të njohur.

Kolegji Universum, mbetet lider për mundësitë ndërkombëtarë për studentët! Deri sot 365 studentë të Kolegjit Universum dhe 115 staf akademik dhe administrativ kanë përfituar nga kjo mundësi.

Për informata shtesë kontakto Zyrën Ndërkombëtare të Kolegjit Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062.