Studentet nderkombetare 2

Studentët Ndërkombëtarë

Study Programs and Double Degrees

Bachelor's

Find your international Bachelor in Greece!

Master's

Choose from a wide range of Masters for international students!

Professional Studies

Connect with academics and researchers from around the globe

Double Degree with Arizona State University

Discover Greek Universities and their international study programs

Double Degrees

Find your scholarship

Upcoming Events

Pharos Anniversary Virtual Celebration

14th November 2023, 18:00 EEST

Pharos Anniversary Virtual Celebration

14th November 2023, 18:00 EEST

Study in Kosovo

Konferenca studentore
Medical Degree Aristotle University of Thessaloniki
Konferenca studentore
Medical Degree Aristotle University of Thessaloniki
Konferenca studentore
Medical Degree Aristotle University of Thessaloniki
Konferenca studentore
Medical Degree Aristotle University of Thessaloniki
0 +

Universitete

0 +

Shtete të Evropës

0 +

Bursa në vit

0 .6M€

milion euro bursa në vit

Accordion #1
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Accordion #2
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Accordion #3
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Survival Guide

Transportation

The cost is average for items such as fuel, car hire, public transport, vehicle purchase, and maintenance. The average price over the last year for the highest available octane petrol/gasoline (1L) is EUR 1.30.

The public transport buses charge EUR 0.50 per ride, whereas the daily pass costs EUR 0.80.

Restaurant meals

The cost is low for items such as meals, and beverages in a restaurant, and take away food and beverages. The average cappuccino price is EUR 1, coke (330ml) EUR 1, burger meal (international franchise or similar) EUR 5, and a mid-range local restaurant meal for 2 is EUR 20.

Groceries

Like in most European countries, the best places to purchase anything are the local markets. Here, visitors will find every product imaginable including seasonal fresh vegetables and fruits, and pastry.

Certain items are native to the country and should therefore not be passed on, such as grass and straw products, carved wooden statues and masks, copper and brass utensils, silver and gold jewelry, and perhaps most known, semi-precious stones like amber. These have relative average pricing as anywhere across the region!

Accommodation costs

The country is a rather small nation, so you really can travel it all around at once if you are not a lazy one. If you have difficulties deciding which city in the country you should visit in the first place.

These are the most popular cities among visitors here! Costs are relative and may stagger around EUR 250 to EUR 300 per month depending on your location!

Monthly Budget

Students interested in simple living should budget between EUR 500 or less monthly. Generally, this budget allows for bus rides and the occasional taxi, big trips to the marketplace, and a few restaurant meals each month.

While you can choose to live in relative luxury, employing full-time housekeepers, commuting by car, enjoying exquisite homes, and consuming imported goods such as lifestyles can easily amount to EUR 700 or more monthly..

Albanian cuisine is enriched throughout history because of the influences of different

empires ruling Albanian territories. First the Romans and later on the Ottomans have contributed to the cuisine currently flourishing in households and restaurants in modern Kosovo. Kosovars like to add a little bit of twist to most of their food. Hence, the served food is always fresh, organic, finger liking, delicious and unique. There is no other place in the world where the perfect harmony of meat, vegetables and pastries get on your plate for ridiculously cheap prices. Traditional food in Kosovo include: fli, burek, dollma, mantia, tava, qebap. Kosovars also have a special taste regarding alcohol: Peja Beer, Stonecastle wine, raki etc can be found in every market and restaurant.

Hapat që duhet të ndjekin studentët ndërkombëtarë:

 1. Zgjidhni programin Bachelor ose Master
 2. Kontrolloni kërkesat e pranimit
 3. Plotësoni formularin e aplikimit dhe mblidhni dokumentet e tjera të nevojshme
 4. Paraqisni dokumentet tuaja në [email protected]
 5. Pas pranimit, kërkohet pagesa e tarifës në Universum International College

DOKUMENTAT E NEVOJSHME PËR APLIKIM

 • Formulari i Aplikimit – Shkarkoni Këtu
 • Certifikatë lindje
 • Kopje e pasaportës (të paktën 6 muaj data e skadimit)
 • Diplomë dhe vërtetim diplomimi nga shkolla e mesme
 • Transkripta e notave
 • Certifikata e gjuhës angleze (të paktën një vit e vlefshme; certifikatat TOEFL, IELTS, ANGLIA janë të pranueshme)

DORËZIMI I DOKUMENTEVE
Për t’u regjistruar në Universum International College ju duhet të dërgoni dokumentet e lartpërmendura në adresën [email protected] me temën Student Ndërkombëtar – Aplikim.

Tarifat
Nëse pranoheni në kolegjin tonë dhe ju duhet të aplikoni për vizë, do të duhet të paguani për semestrin e parë përpara se të aplikoni për vizë dhe më pas Universum International College do të lëshojë një Ftesë, e cila është e nevojshme për aplikimin tuaj për vizë.

Pagesa e rregullt e programit BA është 2600 € për vit akademik (2 semestra). Tarifa mbulon:
– Mësimi
– Akses në teknologjinë përkatëse
– Akses në burimet fizike dhe dixhitale të bibliotekës
– Mjete të të mësuarit multimedial
– Pjesëmarrja në shumicën e ngjarjeve jashtëshkollore
– Pjesëmarrja në konferenca të organizuara nga Universum International College

Tarifa e rregullt e programit MA është 3.200 € për vit akademik (2 semestra). Tarifa mbulon:
– Mësimi
– Akses në teknologjinë përkatëse
– Akses në burimet fizike dhe dixhitale të bibliotekës
– Mjete të të mësuarit multimedial
– Pjesëmarrja në shumicën e ngjarjeve jashtëshkollore
– Pjesëmarrja në konferenca të organizuara nga Universum International College

Tarifa e rregullt për Diplomën e Dyfishtë MA është si më poshtë:
– Diplomë në Universum International College 1600 € për semestër (2 semestra).
– Diplomë në Universitetin Ludwigshafen 2500 € për semestër (2 semestra).

*Tarifat e shkollimit mund të rishikohen çdo vit dhe mund të ndryshojnë. Tarifat mund të paguhen në këste të ndara sipas marrëveshjes me Zyrën e Financave në Universum International College.

Shpenzime Shtesë
– Shpenzimet individuale të udhëtimit
– Shpenzimet e akomodimit
– Vaktet dhe pijet (p.sh. për sende ushqimore)
– Shpenzimet personale
– Sigurim Udhëtimi dhe Leje Qëndrimi

Anulimi
Nëse për çfarëdo arsye vendosni të anuloni aplikimin tuaj, duhet të informoni menjëherë me shkrim Universum International College. Anulimi hyn në fuqi duke filluar nga data kur Universum International College merr këtë njoftim. Asnjë tarifë nuk mund të rimbursohet për anulimin për arsye personale.

Anulim për shkak të refuzimit të vizës
Një Dokument i Politikës së Rimbursimit duhet të nënshkruhet nga Universum International College dhe studenti ndërkombëtar pas regjistrimit. Në rast të refuzimit të vizës, Universum International College do t’ia kthejë studentit tarifën e marrë të shkollimit brenda 30 ditëve në llogarinë bankare të studentit. Megjithatë, kjo nuk zbatohet nëse refuzimi i vizës është shkaktuar nga neglizhenca personale (p.sh. pranimi i dokumenteve joautentike ose jo të plota). Refuzimi zyrtar i vizës duhet të dërgohet si provë.

Kryeqyteti, Prishtina, është qyteti më i madh në Kosovë me mbi 400.000 banorë, duke e bërë atë qendër administrative. Shumica e popullsisë janë shqiptarë etnikë, por mund të takoni edhe minoritete, të cilat përbëhen nga etnia turke, serbe dhe romake. Prishtina është një qytet shumë dinamik dhe ardhja në Prishtinë do të jetë një përvojë e jetës ku mund të gjeni një kombinim interesant të kulturës tradicionale dhe moderne.

Udhëtimet
Aeroporti Ndërkombëtar Adem Jashari i Prishtinës (PRN) ndodhet në periferi të Prishtinës afërsisht 17 km nga qendra e qytetit. Arritja në Kosovë është shumë e përshtatshme; ka shumë fluturime përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës, ose Shkupit, Maqedonisë (2 orë me makinë) dhe Tiranës (4 orë me makinë). Ka autobusë të rregullt nga Evropa Qendrore për në Prishtinë dhe Shkup dhe disa autobusë të përditshëm nga Shkupi në Prishtinë (dhe është shumë i lirë).

Udhëtimet me autobus ndërqytetarë janë shumë të shpeshta dhe ato qarkullojnë nga mëngjesi herët deri në orët e vona të natës. Autobusët për në qytete dhe qyteza të tjera nisen nga stacioni kryesor i autobusëve në Prishtinë (10 minuta në këmbë nga qendra e qytetit.)

Akomodimi
Fatkeqësisht, Universum International College nuk ofron akomodim brenda kampusit për momentin. Prandaj, studentët ndërkombëtarë duhet të organizojnë vetë akomodimin. Për të arritur më shpejt në kampus, me autobus, studentët ndërkombëtarë këshillohen të kërkojnë strehim pranë qendrës së qytetit. Megjithatë, duke qenë se ka linja të rregullta autobusi, nuk është aq e vështirë të arrish në kampus, pavarësisht zonës ku vendos të banosh. Për të marrë një ide se çfarë është e disponueshme në zonë, kontrolloni https://www.airbnb.com ose www.booking.com. Për çmime më të lira, mund të kontaktoni çdo Agjenci Real Estate online ose të postoni kërkesën tuaj për akomodim në Facebook.

Në rast se keni probleme në lidhje me çështjet e akomodimit, kontaktoni [email protected].

Jeta studentore në Kosovë
Universum ka një jetë shumë të pasur në kampus me aktivitete studentore, klube dhe vizita. Për studentët ndërkombëtarë organizohet një program i pasur ngjarjesh akademike, sociale dhe kulturore, të cilat përfshijnë ngjarje publike, seminare, seminare dhe konferenca, si dhe vizita studimore rajonale. Ka ngjarje të rregullta sociale për të festuar arritjet e studentëve, të tilla si ekspozita artistike, recitale muzikore dhe arritje të tjera jashtëshkollore.

Çfarë mund të bëni në Kosovë?
Përveç të qenit pjesë e aktiviteteve brenda dhe jashtë kampusit, studentët mund të eksplorojnë Kosovën vetë duke vizituar shumë atraksione që ka Kosova (disa prej tyre janë renditur më poshtë)

Kryeqyteti, Prishtina, është qyteti më i madh në Kosovë me mbi 400.000 banorë, duke e bërë atë qendër administrative. Shumica e popullsisë janë shqiptarë etnikë, por mund të takoni edhe minoritete, të cilat përbëhen nga etnia turke, serbe dhe romake. Prishtina është një qytet shumë dinamik dhe ardhja në Prishtinë do të jetë një përvojë e jetës ku mund të gjeni një kombinim interesant të kulturës tradicionale dhe moderne.

Udhëtimet
Aeroporti Ndërkombëtar Adem Jashari i Prishtinës (PRN) ndodhet në periferi të Prishtinës afërsisht 17 km nga qendra e qytetit. Arritja në Kosovë është shumë e përshtatshme; ka shumë fluturime përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës, ose Shkupit, Maqedonisë (2 orë me makinë) dhe Tiranës (4 orë me makinë). Ka autobusë të rregullt nga Evropa Qendrore për në Prishtinë dhe Shkup dhe disa autobusë të përditshëm nga Shkupi në Prishtinë (dhe është shumë i lirë).

Udhëtimet me autobus ndërqytetarë janë shumë të shpeshta dhe ato qarkullojnë nga mëngjesi herët deri në orët e vona të natës. Autobusët për në qytete dhe qyteza të tjera nisen nga stacioni kryesor i autobusëve në Prishtinë (10 minuta në këmbë nga qendra e qytetit.)

Akomodimi
Fatkeqësisht, Universum International College nuk ofron akomodim brenda kampusit për momentin. Prandaj, studentët ndërkombëtarë duhet të organizojnë vetë akomodimin. Për të arritur më shpejt në kampus, me autobus, studentët ndërkombëtarë këshillohen të kërkojnë strehim pranë qendrës së qytetit. Megjithatë, duke qenë se ka linja të rregullta autobusi, nuk është aq e vështirë të arrish në kampus, pavarësisht zonës ku vendos të banosh. Për të marrë një ide se çfarë është e disponueshme në zonë, kontrolloni https://www.airbnb.com ose www.booking.com. Për çmime më të lira, mund të kontaktoni çdo Agjenci Real Estate online ose të postoni kërkesën tuaj për akomodim në Facebook.

Në rast se keni probleme në lidhje me çështjet e akomodimit, kontaktoni [email protected].

Jeta studentore në Kosovë
Universum ka një jetë shumë të pasur në kampus me aktivitete studentore, klube dhe vizita. Për studentët ndërkombëtarë organizohet një program i pasur ngjarjesh akademike, sociale dhe kulturore, të cilat përfshijnë ngjarje publike, seminare, seminare dhe konferenca, si dhe vizita studimore rajonale. Ka ngjarje të rregullta sociale për të festuar arritjet e studentëve, të tilla si ekspozita artistike, recitale muzikore dhe arritje të tjera jashtëshkollore.

Çfarë mund të bëni në Kosovë?
Përveç të qenit pjesë e aktiviteteve brenda dhe jashtë kampusit, studentët mund të eksplorojnë Kosovën vetë duke vizituar shumë atraksione që ka Kosova (disa prej tyre janë renditur më poshtë)

Kryeqyteti, Prishtina, është qyteti më i madh në Kosovë me mbi 400.000 banorë, duke e bërë atë qendër administrative. Shumica e popullsisë janë shqiptarë etnikë, por mund të takoni edhe minoritete, të cilat përbëhen nga etnia turke, serbe dhe romake. Prishtina është një qytet shumë dinamik dhe ardhja në Prishtinë do të jetë një përvojë e jetës ku mund të gjeni një kombinim interesant të kulturës tradicionale dhe moderne.

Udhëtimet
Aeroporti Ndërkombëtar Adem Jashari i Prishtinës (PRN) ndodhet në periferi të Prishtinës afërsisht 17 km nga qendra e qytetit. Arritja në Kosovë është shumë e përshtatshme; ka shumë fluturime përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës, ose Shkupit, Maqedonisë (2 orë me makinë) dhe Tiranës (4 orë me makinë). Ka autobusë të rregullt nga Evropa Qendrore për në Prishtinë dhe Shkup dhe disa autobusë të përditshëm nga Shkupi në Prishtinë (dhe është shumë i lirë).

Udhëtimet me autobus ndërqytetarë janë shumë të shpeshta dhe ato qarkullojnë nga mëngjesi herët deri në orët e vona të natës. Autobusët për në qytete dhe qyteza të tjera nisen nga stacioni kryesor i autobusëve në Prishtinë (10 minuta në këmbë nga qendra e qytetit.)

Akomodimi
Fatkeqësisht, Universum International College nuk ofron akomodim brenda kampusit për momentin. Prandaj, studentët ndërkombëtarë duhet të organizojnë vetë akomodimin. Për të arritur më shpejt në kampus, me autobus, studentët ndërkombëtarë këshillohen të kërkojnë strehim pranë qendrës së qytetit. Megjithatë, duke qenë se ka linja të rregullta autobusi, nuk është aq e vështirë të arrish në kampus, pavarësisht zonës ku vendos të banosh. Për të marrë një ide se çfarë është e disponueshme në zonë, kontrolloni https://www.airbnb.com ose www.booking.com. Për çmime më të lira, mund të kontaktoni çdo Agjenci Real Estate online ose të postoni kërkesën tuaj për akomodim në Facebook.

Në rast se keni probleme në lidhje me çështjet e akomodimit, kontaktoni [email protected].

Jeta studentore në Kosovë
Universum ka një jetë shumë të pasur në kampus me aktivitete studentore, klube dhe vizita. Për studentët ndërkombëtarë organizohet një program i pasur ngjarjesh akademike, sociale dhe kulturore, të cilat përfshijnë ngjarje publike, seminare, seminare dhe konferenca, si dhe vizita studimore rajonale. Ka ngjarje të rregullta sociale për të festuar arritjet e studentëve, të tilla si ekspozita artistike, recitale muzikore dhe arritje të tjera jashtëshkollore.

Çfarë mund të bëni në Kosovë?
Përveç të qenit pjesë e aktiviteteve brenda dhe jashtë kampusit, studentët mund të eksplorojnë Kosovën vetë duke vizituar shumë atraksione që ka Kosova (disa prej tyre janë renditur më poshtë)

Kryeqyteti, Prishtina, është qyteti më i madh në Kosovë me mbi 400.000 banorë, duke e bërë atë qendër administrative. Shumica e popullsisë janë shqiptarë etnikë, por mund të takoni edhe minoritete, të cilat përbëhen nga etnia turke, serbe dhe romake. Prishtina është një qytet shumë dinamik dhe ardhja në Prishtinë do të jetë një përvojë e jetës ku mund të gjeni një kombinim interesant të kulturës tradicionale dhe moderne.

Udhëtimet
Aeroporti Ndërkombëtar Adem Jashari i Prishtinës (PRN) ndodhet në periferi të Prishtinës afërsisht 17 km nga qendra e qytetit. Arritja në Kosovë është shumë e përshtatshme; ka shumë fluturime përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës, ose Shkupit, Maqedonisë (2 orë me makinë) dhe Tiranës (4 orë me makinë). Ka autobusë të rregullt nga Evropa Qendrore për në Prishtinë dhe Shkup dhe disa autobusë të përditshëm nga Shkupi në Prishtinë (dhe është shumë i lirë).

Udhëtimet me autobus ndërqytetarë janë shumë të shpeshta dhe ato qarkullojnë nga mëngjesi herët deri në orët e vona të natës. Autobusët për në qytete dhe qyteza të tjera nisen nga stacioni kryesor i autobusëve në Prishtinë (10 minuta në këmbë nga qendra e qytetit.)

Akomodimi
Fatkeqësisht, Universum International College nuk ofron akomodim brenda kampusit për momentin. Prandaj, studentët ndërkombëtarë duhet të organizojnë vetë akomodimin. Për të arritur më shpejt në kampus, me autobus, studentët ndërkombëtarë këshillohen të kërkojnë strehim pranë qendrës së qytetit. Megjithatë, duke qenë se ka linja të rregullta autobusi, nuk është aq e vështirë të arrish në kampus, pavarësisht zonës ku vendos të banosh. Për të marrë një ide se çfarë është e disponueshme në zonë, kontrolloni https://www.airbnb.com ose www.booking.com. Për çmime më të lira, mund të kontaktoni çdo Agjenci Real Estate online ose të postoni kërkesën tuaj për akomodim në Facebook.

Në rast se keni probleme në lidhje me çështjet e akomodimit, kontaktoni [email protected].

Jeta studentore në Kosovë
Universum ka një jetë shumë të pasur në kampus me aktivitete studentore, klube dhe vizita. Për studentët ndërkombëtarë organizohet një program i pasur ngjarjesh akademike, sociale dhe kulturore, të cilat përfshijnë ngjarje publike, seminare, seminare dhe konferenca, si dhe vizita studimore rajonale. Ka ngjarje të rregullta sociale për të festuar arritjet e studentëve, të tilla si ekspozita artistike, recitale muzikore dhe arritje të tjera jashtëshkollore.

Çfarë mund të bëni në Kosovë?
Përveç të qenit pjesë e aktiviteteve brenda dhe jashtë kampusit, studentët mund të eksplorojnë Kosovën vetë duke vizituar shumë atraksione që ka Kosova (disa prej tyre janë renditur më poshtë)