Ligjerata publike

LIGJERATA PUBLIKE

Ligjëratë publike me ish-Ministren nga Afrika e Jugut, znj. Lindiwe Nonceba Sisulu

UNI - Universum International College kishte nderin dhe kënaqësinë të mirëpresë për ligjëratë publike 𝐋𝐢𝐧𝐝𝐢𝐰𝐞 𝐍𝐨𝐧𝐜𝐞𝐛𝐚 𝐒𝐢𝐬𝐮𝐥𝐮, ish-Ministre e Marrëdhënieve dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Afrikës së Jugut
Si ish- Ministre e Marrëdhënieve dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Afrikës së Jugut, znj. Sisulu ka folur rreth përgjegjësive të rëndësishme në përfaqësimin e vendit në skenën ndërkombëtare dhe në zbatimin e politikave të jashtme të vendit. Ajo ka qenë pjesë e përpjekjeve për të zgjidhur konflikte në rajon dhe për të promovuar paqen dhe stabilitetin nëpërmjet dialogut dhe bashkëpunimit.

Ligjëratë publike me ish Presidentin e Kosovës, z. Fatmir Sejdiu

𝐔𝐍𝐈-𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐮𝐦 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐥𝐥𝐞𝐠𝐞 𝐤𝐢𝐬𝐡𝐭𝐞 𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢𝐧 𝐭𝐞̈ 𝐦𝐢𝐫𝐞̈𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞̈ 𝐩𝐞̈𝐫 𝐥𝐢𝐠𝐣𝐞̈𝐫𝐚𝐭𝐞̈ 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐞 𝐢𝐬𝐡 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐞 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈𝐬, 𝐏𝐫𝐨𝐟.𝐃𝐫. 𝐅𝐚𝐭𝐦𝐢𝐫 𝐒𝐞𝐣𝐝𝐢𝐮
Ish Presidenti Sejdiu gjatë kësaj ligjërate, u thellua në temën “𝐏𝐚𝐯𝐚𝐫𝐞̈𝐬𝐢𝐚 𝐞 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈𝐬 𝐬𝐢 𝐟𝐚𝐤𝐭𝐨𝐫 𝐩𝐚𝐪𝐞𝐣𝐞 𝐝𝐡𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐞𝐭𝐢 𝐧𝐞̈ 𝐫𝐚𝐣𝐨𝐧 – 𝐫𝐨𝐥𝐢 𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭”. Vështrimet e tij ishin tejet të rëndësishme ndërsa ai eksploroi kontekstin historik që rrethon pavarësinë e Kosovës dhe rolin e saj në formësimin e Ballkanit.

Ligjëratë publike me Kryetarin e Ferizajit, z. Agim Aliu

𝐊𝐫𝐲𝐞𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐀𝐠𝐢𝐦 𝐀𝐥𝐢𝐮, prezantoi një diskutim duke reflektuar mbi karrierën e tij, sfidat unike të ballafaqimit gjatë mandatit të tij dhe rrugën frymëzuese që e çoi atë në krye të udhëheqjes komunale të Ferizajit dhe ju ofroi studentëve një pasqyrë në detajet e udhëheqjes së një qyteti.
Përgjigjet e tij në përballje me sfidat, nxitja e bashkëpunimit dhe ndryshimi pozitiv bënë përshtypje te studentët prezent përmes pyetjeve të ndryshme. Kryetari 𝐀𝐥𝐢𝐮, gjithashtu u nderua me çmimin e Lidershipit nga UNI- Universum International College powered by Arizona State University.

Bootcamp i parë me ish Drejtorin për Edukim në Apple, Alan Greenberg

𝐊𝐚 𝐟𝐢𝐥𝐥𝐮𝐚𝐫 𝐝𝐢𝐭𝐚 𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐞̈ 𝐞 𝐁𝐨𝐨𝐭𝐜𝐚𝐦𝐩 𝐦𝐞 𝐈𝐬𝐡 𝐃𝐫𝐞𝐣𝐭𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐩𝐞̈𝐫 𝐄𝐝𝐮𝐤𝐢𝐦 𝐧𝐞̈ 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞, 𝐏𝐫𝐨𝐟. 𝐀𝐥𝐚𝐧 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧𝐛𝐞𝐫𝐠 në UNI - Universum International College, me temën "𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐭𝐡𝐞 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐬𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐨𝐟 𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐓𝐞𝐜𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐲, 𝐈𝐧𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧, 𝐚𝐧𝐝 𝐄𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐧𝐞𝐮𝐫𝐬𝐡𝐢𝐩".
Në këtë bootcamp është shprehur interesim i lartë për pjesëmarrje, ku secili do të ketë mundësinë të zhvilloj ide biznesore të cilat në fund do të prezantohen si projekte reale 𝐦𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐝𝐞̈𝐬𝐢 𝐭𝐞̈ 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐚𝐭𝐲𝐫𝐞 𝐢𝐝𝐞𝐯𝐞 𝐛𝐢𝐳𝐧𝐞𝐬𝐨𝐫𝐞.

Meet and Greet për nder të 8 marsit me znj. Sibel Halimi

UNI-Universum International College powered by Arizona State University, kishte kënaqësinë të mirëpresë për nder të 8 Marsit znj. Sibel Halimi, në aktivitetin 'Meet & Greet' ku para studentëve foli për temën "𝐍𝐣𝐞̈ 𝐫𝐫𝐞̈𝐟𝐢𝐦 𝐭𝐣𝐞𝐭𝐞̈𝐫 𝐩𝐞̈𝐫 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐞̈"
Në këtë takim u diskutua se "𝟖 𝐌𝐚𝐫𝐬𝐢" nuk është vetëm një festë, por një mundësi për të theksuar se gratë janë forca e pandalshme që nxisin zhvillimin dhe avancimin e shoqërisë. Ato kanë kapacitetin për të shfaqur vlera të jashtëzakonshme si ndërgjegjësimi, vullneti dhe aftësia për të krijuar ndryshime pozitive.

Promovimi i librave më të fundit të Prof. Ass. Samet Dalipi

𝐔𝐍𝐈 – 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐮𝐦 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐥𝐥𝐞𝐠𝐞 𝐦𝐛𝐚𝐣𝐭𝐢 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐢𝐧𝐞̈ 𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐥𝐢𝐛𝐫𝐚𝐯𝐞 𝐦𝐞̈ 𝐭𝐞̈ 𝐟𝐮𝐧𝐝𝐢𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐏𝐫𝐨𝐟. 𝐀𝐬𝐬. 𝐒𝐚𝐦𝐞𝐭 𝐃𝐚𝐥𝐢𝐩𝐢𝐭, “𝐊𝐨𝐧𝐭𝐞𝐤𝐬𝐭𝐢 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐤 𝐢 𝐬𝐡𝐭𝐞𝐭𝐧𝐝𝐞̈𝐫𝐭𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈𝐬, 𝟏𝟗𝟖𝟗-𝟏𝟗𝟗𝟗” 𝐝𝐡𝐞 “𝐍𝐝𝐞̈𝐫𝐭𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐜𝐢𝐨𝐧𝐞𝐯𝐞 𝐧𝐞̈ 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈ 𝟏𝟗𝟖𝟗-𝟏𝟗𝟗𝟗, 𝐫𝐚𝐬𝐭𝐢 𝐢 𝐕𝐢𝐭𝐢𝐬𝐞̈”.
Një sesion diskutimi interaktiv u zhvillua në mes Prof. Dalipi dhe audiencës, ku të gjithë u angazhuan në mënyrë aktive me Profesorin, duke shtruar pyetje dhe duke marrë njohuri nga ekspertiza e tij, ku shprehën kënaqësinë e tyre për mundësinë që të fitojnë njohuri nga një studiues i njohur dhe për të marrë pjesë në diskutime të tilla.

Ligjëratë publik me Nevenka Tromp, profesoreshë nga Universiteti i Amsterdamit

Në këtë tryezë diskutimi, Dr. Nevenka Tromp foli me fokus për "𝐃𝐫𝐞𝐣𝐭𝐞̈𝐬𝐢𝐚 𝐩𝐚𝐬 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐳𝐢𝐜𝐢𝐨𝐧𝐢𝐭 𝐝𝐡𝐞 𝐥𝐮𝐟𝐭𝐚 𝐞 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈𝐬" por në një kuptim më të gjerë ngjarjet vendimtare për Kosovën, duke vënë në qendër luftën në Kosovë dhe ndërlikimet e drejtësisë ndërkombëtare.
𝐃𝐫. 𝐍𝐞𝐯𝐞𝐧𝐤𝐚 𝐓𝐫𝐨𝐦𝐩 ka punuar si hulumtuese në Tribulanin e Hagës për krimet e luftës në ish-Jugosllavi si dhe punon në Departamentin e Studimeve Evropiane në Universitetin e Amsterdamit që nga viti 1992.

Vizitë studimore me znj. Nora Hasani

Në kuadër të aktiviteteve të vizitave studimore, këtë herë për studentët e programit 𝐆𝐣𝐮𝐡𝐞̈ 𝐆𝐣𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞 në UNI - Universum International College, ishte e ftuar znj. 𝐍𝐨𝐫𝐚 𝐇𝐚𝐬𝐚𝐧𝐢, e cila foli mbi temën “Interkulturelle Kompetenz”.
Znj. Nora Hasani ndër të tjerash bashkë me studentët bashkëbiseduan rreth kompetencave ndërkulturore dhe aftësisë për të trajtuar me respekt njerëz nga kulturat e tjera, për të pranuar dallimet dhe për këtë arsye për të punuar me ta në mënyrë të suksesshme dhe të pavarur, ku kjo është mënyra e vetme për të shmangur keqkuptimet, konfliktet dhe përvojat kulturore.

Ligjëratë publike me Shefin e Zyrës së BE-së në Kosovë, Mr. Tomáš Szynyog

Ambasadori i BE-së 𝐌𝐫. 𝐓𝐨𝐦𝐚́𝐬̌ 𝐒𝐳𝐮𝐧𝐲𝐨𝐠 vizitoi UNI - Universum International College powered by Arizona State University
UNI - Universum International College kishte nderin të mirëpresë për 𝐋𝐢𝐠𝐣𝐞̈𝐫𝐚𝐭𝐞̈ 𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐞 Ambasadorin e BE-së 𝐌𝐫. 𝐓𝐨𝐦𝐚́𝐬̌ 𝐒𝐳𝐮𝐧𝐲𝐨𝐠- Shef i Zyrës së BE-së në Kosovë/Përfaqësues Special i BE-së.
Temë e diskutimit ishte një temë tejet aktuale dhe e rëndësishme siç është ‘𝑳𝒊𝒃𝒆𝒓𝒂𝒍𝒊𝒛𝒊𝒎𝒊 𝒊 𝑽𝒊𝒛𝒂𝒗𝒆 𝒑𝒆̈𝒓 𝑲𝒐𝒔𝒐𝒗𝒆̈𝒏: 𝑴𝒖𝒏𝒅𝒆̈𝒔𝒊𝒕𝒆̈ 𝒅𝒉𝒆 𝑺𝒇𝒊𝒅𝒂𝒕’.
Ligjerata e ambasadorit Szunyog ofroi një kuptim të plotë të qështjes që rrethon liberalizimin e vizave, duke ofruar një këndvështrim në sfidat dhe mundësitë e ardhshme brenda Bashkimit Evropian.

Ligjëratë publike me Kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Rama

UNI - Universum International College ka organizuar edicionin e parë të ngjarjes serike 'Mayor's Talk', duke ftuar Kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Rama. Ngjarja ka shënuar një hap të rëndësishëm në angazhimin e vazhdueshëm të UNI për të siguruar studentëve perspektiva të vlefshme në sfidat dhe sukseset e udhëheqësve të shquar.
Kryetari Rama prezantoi një diskutim që nxit mendjen, duke reflektuar mbi karrierën e tij, sfidat unike të ballafaqimit gjatë mandatit të tij dhe rrugën frymëzuese që e çoi atë në krye të udhëheqjes komunale të Prishtinës.
Gjatë ngjarjes, Kryetari Rama gjithashtu ndau momente kyçe nga karriera e tij, duke ofruar studentëve një pasqyrë në detajet e udhëheqjes së një qyteti. Përgjigjet e tij në përballje me sfidat, nxitja e bashkëpunimit dhe ndryshimi pozitiv bënë përshtypje te audienca prezente.

Ligjëratë publike rreth Ndërgjegjësimit për Kancer të Gjirit.

UNI - Universum International College powered by Arizona State University sot mbajti Ligjeratën Publike, e cila u organizua për nder të muajit Rozë, rreth Ndërgjegjësimit për Kancer të Gjirit.
E pranishme ishte ish-presidentja e Republikës së Kosovës znj.Atifete Jahjaga. Në panel u përfshinë Vlora Çitaku, Vildana Goga, Leonora Shabani Bajraktari, Albena Reshitaj, Izet Sadiku dhe përfaqësues nga Forca e Sigurisë së Kosovës
dhe Kosovo Police.
Përmes kësaj ligjerate UNI - Unversum International College synon në ndërgjegjësimin e shoqërisë dhe shpërndarjen e mesazhit të kujdesit dhe dashurisë ndaj shëndetit të gruas.

Facebook link

Ligjëratë publike me Arbër Hajdarin

Në UNI - Universum International College, u mbajt një ligjëratë publike me z. Arbër Hajdari, drejtor ekzekutiv i fondacionit humanitar Fundjavë Ndryshe, ku foli për "Roli i startup-eve jofitimprurëse në zhvillimin e njeriut dhe ekonomik të vendit. kapital"

Gjatë kësaj ligjërate, UNI - Universum International College për z. Arbër Hajdari ndau edhe çmimin për "Lidership Humanitar".

Gjatë ligjëratës ai tregoi për fillimet e krijimit të këtij fondacioni, vështirësitë e hasura gjatë këtij procesi dhe gjithë punën e palodhshme që është bërë deri në finalizimin e këtij projekti, i cili sot është një nga organizatat bamirëse më të mëdha në Evropë.

Facebook link

Ligjëratë publike me ambasadorin Wolgang Ischinger

Ambasadori gjerman Wolfgang Ischinger mbajti një ligjëratë publike në UNI - Universum International College.

UNI nderoi ambasadorin gjerman Wolfgang Ischinger me Çmimin Global Leadership.

Gjatë ngjarjes, ndër të tjera, ai theksoi se është shumë i lumtur që ka marrë çmimin, dhe me entuziazëm ka kujtuar herën e parë që ka qenë në Kosovë në fillim të viteve të 90-ta.

Facebook link

Ligjëratë publike - Zëdhënësja e EULEX-it dhe Shefja e Zyrës për Media dhe Informim Publik, znj. Ioanna Lachana

Në këtë ligjëratë publike u diskutua për rëndësinë e komunikimit dhe marrëdhënieve me publikun në shoqërinë e sotme, ku të gjithë të pranishmit patën rastin të diskutojnë së bashku me zonjën Lachana dhe të mësojnë më shumë rreth kësaj teme.

UNI - Universum International College vazhdon të ketë çdo herë të ftuar personalitete të ndryshme, të cilët janë një pasuri e shtuar për kolegjin dhe komunitetin tonë.

Facebook link

Ligjëratë publike - Z. Massimiliano Paolucci - Drejtor i Bankës Botërore për Kosovën dhe Maqedoninë e Veriut

Në UNI - Universum International College u mbajt një ligjëratë publike me z. Massimiliano Paolucci – Drejtor i Bankës Botërore për Kosovën dhe Maqedoninë e Veriut.

Në këtë ligjëratë u diskutua për zhvillimin ekonomik dhe strategjitë e reja të Bankës Botërore për Kosovën gjatë viteve 2023-2027.

UNI - Universum International College vazhdon të promovojë ligjërata të tilla publike në mënyrë që studentët të kenë mundësi të takohen me personalitete me ndikim dhe të shkëmbejnë përvoja për t'i ndihmuar ata të ndërtojnë karrierën e tyre.

Facebook Link

Ligjëratë Publike me Dr. Lul Raka

Në kuadër të ligjëratave publike, patëm kënaqësinë t'i mirëpresim Prof. Dr. Lul Raka në UNI - Universum International College.

Gjatë kësaj ligjërate u diskutua për temën “Rezistenca mikrobike”, ku ai shpalosi statistika të ndryshme lidhur me gjendjen aktuale në Kosovë sa i përket përdorimit të antibiotikëve. Ai gjithashtu inkurajoi të gjithë studentët dhe pjesëmarrësit e tjerë në ligjëratë që të kenë kujdes me përdorimin e barnave në përgjithësi.

Këto leksione kanë për qëllim promovimin e shëndetit të mirë dhe mirëqenies.

Facebook Link