Konferencat

konferenca

Konferencë Shkencore

Konferenca të tjera

17.04.2024

Presidenti i UNI - Universum International College powered by Arizona State University, Alejtin Berisha, ishte folës në të njejtën konferencë me Bill Gates dhe Sam Altman të OpenAI, në konferencën më të madhe dhe më të rëndësishme në botë në fushën e teknologjisë në edukim, 𝐀𝐒𝐔+𝐆𝐒𝐕 𝐒𝐮𝐦𝐦𝐢𝐭, në San Diego të Kalifornisë.

06.04.2024

Më 5 dhe 6 Prill po mbahet Kongresi i II-të Ndërkombëtarë i Profesionistëve të Kujdesit Shëndetësorë me moton “Roli, rëndësia dhe sfida në avancimin e praktikave profesionale shëndetësore".

15.04.2024

UNI - Universum International College powered by Arizona State University, si asnjëherë më parë vjen në Education Fair / Panairi i Edukimit, për t'u takuar me maturantët, studentët, prindërit dhe çdo person të interesuar për t'u bërë pjesë e institucionit më të ndërkombëtarizuar në Ballkan dhe të fuqizuar nga Universiteti Shtetëror i Arizonës.

05.12.2023

Java Ndërkombëtare e Mësimdhënies në #UNI me 𝟏𝟑 𝐩𝐣𝐞𝐬𝐞̈𝐦𝐚𝐫𝐫𝐞̈𝐬 𝐧𝐠𝐚 𝐁𝐞𝐥𝐠𝐣𝐢𝐤𝐚, 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐮𝐠𝐚𝐥𝐢𝐚, 𝐑𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐋𝐢𝐭𝐮𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐏𝐨𝐥𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐡𝐞 𝐁𝐮𝐥𝐥𝐠𝐚𝐫𝐢𝐚.
#UNI-Universum International College powered by Arizona State University për herë të gjashtë, këtë javë ka filluar Javën Ndërkombëtare të Mësimdhënies me 𝟏𝟑 𝐩𝐣𝐞𝐬𝐞̈𝐦𝐚𝐫𝐫𝐞̈𝐬 𝐧𝐠𝐚 𝐁𝐞𝐥𝐠𝐣𝐢𝐤𝐚, 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐮𝐠𝐚𝐥𝐢𝐚, 𝐑𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐋𝐢𝐭𝐮𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐏𝐨𝐥𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐡𝐞 𝐁𝐮𝐥𝐥𝐠𝐚𝐫𝐢𝐚.

30.11.2023

E organizuar nga Arizona State University dhe Cintana Education - në Tempe, Arizona , stafi i #UNI u takua direkt me drejtuesit e ASU-së ku diskutuan për zbatimin e partneritetit në mënyrë efektive për të maksimizuar përfitimet për studentët tanë.

17.11.2023

Në bashkëpunim me universitetin tonë partner Thomas More nga Belgjika zyrtarisht, gjatë kësaj jave, u mbajt #InternationalWinterWeek më i madhi në Ballkanin Perëndimor me 35 pjesëmarrës nga universitetet partnere të Evropës

06.11.2023

Projektit INTERnationalization at Home - #INTERBA, u financua nga European Commission, Erasmus CBHE project.
Projekti synon të forcojë dimensionin ndërkombëtar, ndërkulturor dhe global nëpërmjet zbatimit të praktikave bashkëkohore të Ndërkombëtarizimit në Shtëpi (IaH) në IAL-të partnere në mënyrë që të rrisë cilësinë e arsimit dhe të japë një kontribut domethënës në shoqëri.
#UniversitetePartnere të #UNI-Universum International College në këtë projekt ishin:
Universiteti Middlesex , Universiteti i Teknologjisë në Hamburg , Universiteti i Cagliarit , Universiteti i Tiranës , CESIE , Universiteti Europian i Tiranës , Universiteti i Prishtinës , Universiteti i Tuzlës, & Universiteti Dzemal Bijedic i Mostarit.

26.10.2023

Universum International College powered by Arizona State University, mbajti Ligjeratën Publike, e cila u organizua për nder të muajit #Rozë, rreth 𝐍𝐝𝐞̈𝐫𝐠𝐣𝐞𝐠𝐣𝐞̈𝐬𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐩𝐞̈𝐫 𝐊𝐚𝐧𝐜𝐞𝐫 𝐭𝐞̈ 𝐆𝐣𝐢𝐫𝐢𝐭.
E pranishme ishte ish-presidentja e Republikës së Kosovës znj.Atifete Jahjaga. Në panel u përfshinë Vlora Çitaku, Vildana Goga, Leonora Shabani Bajraktari, Albena Reshitaj , Izet Sadiku dhe përfaqësues nga Forca e Sigurisë së Kosovës
dhe Kosovo Police.
Përmes kësaj ligjerate #UNI- Unversum International College synon në ndërgjegjësimin e shoqërisë dhe shpërndarjen e mesazhit të kujdesit dhe dashurisë ndaj shëndetit të gruas.

18.07.2023

UNI - Universum International College powered by Arizona State University, zyrtarisht ka filluar #InternationalStaffWeek për herë të pestë në Kosovë, me pjesëmarrës nga Universitete partnere të Turqisë.
Gjatë kesaj jave, në #UNI do të qendrojnë 15 profesorë nga Turqia, Dekan, Rektor dhe Prorektor ku do të organizohen edhe ligjërata me tematika të ndryshme për secilin program të studimit.
UNI - Universum International College po vendos Kosovën në hartën e botës

19.07.2023

Presidenti i UNI - Universum International College powered by Arizona State University, z. Alejtin Berisha foli në Konferencën më të rëndësishme të arsimit të lartë në Evropë, "THE European Universities Summit", ku fjalimin kryesor e mbajti Presidentja e Universitetit të Oxfordit, i ranguar për tri vite me radhe si Universiteti më i mirë në botë.

18.07.2023

NI- Universum International College ka organizuar Simpoziumin e tretë "Kosovo-Turkiye Institutional, Educational and Economic Cooperation", në të cilin morën pjesë profesorë nga Universitete partnere të Turqisë si: Yıldız Technical University, Uşak University dhe Sakarya University of Applied Sciences. Në këtë Simpozium me pjesëmarrjen e tyre na nderuan edhe përfaqësues nga Ambasada e Turqisë në Kosovë.
Profesorët turk bashkë me Departamentin e Dizajnit të Modës në #UNI, ekspozuan disa kostume turke të punuara me materiale të riciklueshme si pjesë e Sustainable Fashion për një ekonomi të qëndrueshme.

21.05.2022

Objektivi kryesor i kësaj Konference ishte të bashkojë njerëzit dhe të ndajë zhvillimet më të fundit në fushën e teknologjisë, nga këndvështrimi i zhvilluesve. Pjesëmarrësit patën mundësinë të marrin pjesë në seminare nga ekspertë të industrisë vendase dhe ndërkombëtare.

23.05.2022

Qëllimi i kësaj konference ishte të vlerësonte progresin e bërë nga vendet e rajonit në lidhje me zhvillimin/zbatimin e politikave dhe planeve të veprimit të ekonomisë qarkore dhe të përcaktonte një rrugë përpara për një të ardhme të qëndrueshme.

7-10 shtator 2022

Konferenca e Akademisë NICE ishte ngjarja e parë ndërkombëtare kushtuar çështjeve të karrierës në Kosovë me Kolegjin Universum si pjesë e komitetit organizativ. Kompetencat e thella njerëzore si empatia dhe ndikimi i tyre në karrierë u diskutua në këtë konferencë.

10.11.2021

Gjatë Javës Globale të Ndërmarrësisë, #KolegjiUniversum në bashkëpunim me STIKK ka organizuar konferencë për prezantimin e hulumtimit "Vlerësimi i shkathtësive digjitale të qytetarëve të Kosovës".

24.10.2022

Kjo konferencë mblodhi së bashku politikanë të shquar të SHBA-së, Britanisë së Madhe, BE-së dhe BB-së, diplomatë, deputetë dhe akterë të shoqërisë civile, për të diskutuar mbi zhvillimet globale dhe implikimet për Ballkanin Perëndimor.

27.04.2020

Konferenca e dytë ndërkombëtare është organizuar nga Kolegji Universum në bashkëpunim me universitetet partnere. Pjesëmarrësit kanë shkëmbyer përvojat e tyre, idetë dhe rezultatet kërkimore për çështjet sociale, ekonomike, ligjore dhe teknologjike.

Shpend Ahmeti dhe Erion Veliaj

05.05.2020

Kolegji Universum ka organizuar konferencë live me Kryetarin e Komunës së Prishtinës Z. Shpend Ahmeti dhe Kryetarin e Bashkisë së Tiranës Z. Erion Veliaj me temën "Prishtina dhe Tirana gjatë pandemisë". Të dy kanë treguar për sfidat që po kalojnë gjatë pandemisë dhe masat për ta lehtësuar jetën e qytetarëve.

Konferenca live me gjeneralin

20.04.2020

Në Kolegjin Universum është mbajtur konferenca online e titulluar “Bota pas pandemisë” me gjeneralin Wesley K. Clark (ret.) i cili ka kontribuar mjaft shumë gjatë kohës së rolit të tij. Ai ka dhënë opinionet e tij të bazuara në përvojën shumëvjeçare.

11.03.2020

Në bashkëpunim me IBCM - International Business College Mitrovica, Kolegji Universum ka organizuar konferencën për publikimin e punimeve të studentëve me tema të tilla si: Biznes dhe marketing, administratë publike, shkenca kompjuterike, mbrojtje e mjedisit etj.

Bankat ne pandemi

01.04.2020

Kolegji Universum në kohë pandemie, ka organizuar konferencë online me Z. Robert Wright, Drejtor i Përgjithshëm i Raiffeisen Bank Kosova me temën "BANKAT NË KOHËN E PANDEMISË". Aty janë zbërthyer sfidat e hasura gjatë pandemisë nga bankat dhe strategjitë për të ardhmen.

25.05.2018

Kolegji Universum ka organizuar konferencën për Publikimin e disa Hulumtimeve që kanë bërë studentët në kuadër të lëndës "Metodat Hulumtuese". Kjo konferencë kishte për qëllim vetëdijësimin e pjesëmarrësve për çështje të rëndësishme sociale.

Konferencë Studentore - Revista e hulumtimeve të studentëve

21.03.2019

Kolegji Universum ka organizuar Konferencën Studentore dy ditore, për prezantimin e punimeve hulumtuese të studentëve të të gjitha departamenteve, punime të cilat janë publikuar në "Revistën e hulumtimeve të studentëve".

Roundtable conference

17.09.2018

Caritas Kosova në bashkëpunim me Kolegji Universum ka organizuar konferencën “Sfidat e të rinjëve për punësim” në kuadër të projektit “Your Job”. Aty janë shpalosur opinione dhe rekomandime sa i përket punësimit të të rinjëve.

24.09.2012

Inovatori, investitori, ndermarrësi dhe profesori i mirënjohur botëror, Raphael H Cohen, mbajti konfernecë ne Kosove me temën Nga ideja – tek paratë në bankë: krijo mundësi biznesi përmes inovacionit”.

Konference - Implikimet financiare

25.09.2013

Implikimet financiare në zgjedhjet lokale dhe ndikimi që mund të kenë në buxhetin dhe ekonominë e Kosovës ishte konferenca e radhës. Të ftuar ishin përfaqësuesit e qeverisë së Kosovës, Bankës Botërore, FMN-së, Shoqërisë Civile dhe komunitetit të biznesit.

Konf._Barometri_i_punesimit.jfif

22.08.2013

Kjo konferencë ka pasur për qëllim të zbulojë të dhënat për hulumtimin e bërë nga matja e trendeve, dinamikës dhe strukturës së lëvizjeve në tregun e punësimit në Kosovë. Këto janë të dhëna statistikore krejtësisht të mbledhura dhe analizuara nga stafi dhe studentët e Kolegjit Universum.

27.03.2014

Euro-deputetetja Ulirike Lunacek, mbajti ligjeratë publike me studentet asistent ne projektin #KosovaAcademyofManagment të Kolegjit Universum.

13924_10153268097732244_328009357808879725_n

08.04.2015

Ambasadori italian Andreas Ferrarese mbajti ligjeratë publike në Kolegjin Universum me temë “Si mund ta ndihmoj Italia Kosoven ne liberalizimin e vizave dhe procesin e integrimit ne Bashkimin Evropian.”

12138432_10153708830292244_8169148946762174586_o

17.10.2015

Janez Jansa laurohet me çmimin Doctor Honoris Causa nga Kolegji Universum për ‘kontributin e tij në lirinë dhe pavarësinë e Kosovës, demokratizimin e Ballkanit dhe fuqizimit të marrëdhënieve në mes të Kosovës dhe Sllovenisë në 10 vjettorin e themelimit të Kolegjit Universum.

11130133_10153252290892244_2513701743368938721_n

02.04.2015

Ambasadori Robert Bosch mbajti konferencë publike në Kolegjin Universum me temë “Diplomacia e Holandes ne Kosove dhe fokusi i saj (diplomacia publike, kulturore, ekonomike dhe digjitale)”

19.01.2016

Lord George Robertson, ish Sekretar i Pergjithshem i NATO's mbajti konferencë para studentëve të Kolegjit Universum të cilët i inkurajojë të përfshihen në politikë dhe të marrin në dorë të ardhmen e tyre.

download

28.04.2015

Përfaqësuesi i UNDP-së në Kosovë Z. Andrew Russell mbajti konferencë në Kolegjin Universum ku u diskutua për aktivitetet kryesore me të cilat merret UNDP-ja në Kosovë.

download

20.10.2014

Investitori me famë boterore Baybars Altuntas mbajti konferencë në Kolegjin Universum ku foli për fillimet e karrierës dhe librin e tij "Zbrita nga Autobusi, hipa ne BMW" i cili ka thyer rekorde.312563832_476631034495912_1546814718028165442_n

26.10.2022

Ambasadori gjerman Wolfgang Ischinger mbajti konferencë në Kolegjin Univerum ku kujtoi me entuziazëm herën e parë që ka qenë në Kosovë në fillim të viteve të ’90-ta. Gjatë eventit atij edhe iu dha çmimi për Lidership Global.