Studio Gazetari Digjitale në Kolegjin Universum, viti i parë ofrohet PA PAGESË!

03 (2)
Lajme

Studio Gazetari Digjitale në Kolegjin Universum, viti i parë ofrohet PA PAGESË!

Kolegji Universum i vetmi institucion në vend që ofron Programin e Gazetarisë Digjitale. Program ky që iu ofron studentëve aftësitë e duhura teorike dhe teknike për të kuptuar dhe shfrytëzuar peisazhin mediatik në të cilin përfshihet transmetimi, rrjetet sociale, audiot online dhe të dhëna të vizualizuara në video.

Për regjistrim në këtë program, viti i parë i studimeve ofrohet PA PAGESË. Regjistrimi mund të bëhet online https://www.universum-ks.org/sq/apliko/ apo fizikisht në kampuset tona.

Studentët e Programit Gazetari Digjitale pas studime dhe praktikës profesionale në mediat lokale ata mund të kyçen në tregun e punës në rolin e gazetarëve, si gazetarë në media, gazetarë digjitalë, në multimedia, reporterë, reporterë investigues, moderator, redaktorë, fotoreporterë, kritikë, blogerë të mediave sociale dhe vlogger – influencues social e shumë profesione të tjera që lidhen me gazetarinë digjitale e që pritet të shtohen krahas ritmit të zhvillimit teknologjik.

Poashtu çdo studentë i Kolegjit Universum përfiton shkëmbim semestral me bursë të plotë në njërin nga 152 Universitetet në 28 shtete të Evropës me të cilat Kolegji Universum ka bashkëpunim. Deri më tani, 875 studentë kanë përfituar nga kjo mundësi.

Regjistrimet vazhdojnë. Shiko listen e plotë të programeve https://universum-ks.org/sq/programet-e-studimit/ apo apliko për regjistrim dhe informata https://www.universum-ks.org/sq/apliko/.

Për më shumë informata rreth projekteve dhe aktiviteteve që angazhohen studentët në Kolegjin Universum, na ndiqni në facebook & instagram, kontaktoni në [email protected] apo telefononi në +383 44 144 062.