UNI hap thirrjen per 161 bursa per shkembim te stafit akademik dhe administrativ ne 147 universitete ne 21 shtete te Evropes dhe Turqi

Staff Mobility UNI - Universum International College Erasmus 161 Bursa
LajmeNderkombetare

UNI hap thirrjen per 161 bursa per shkembim te stafit akademik dhe administrativ ne 147 universitete ne 21 shtete te Evropes dhe Turqi

Ne kuader te nderkombetarizimit #UNI powered by Arizona State University hap thirrjen per 161 bursa per shkembim te stafit akademik dhe administrativ ne 147 universitetet partnere ne 21 shtete te Evropes.

Informata mbi shkëmbimin:

 • Shkëmbim i stafit per mesimdhenie, trajnim apo vijim i punetorive International Staff Week;
 • Periudha e shkembimit: Semestri Dimeror ’23 dhe Pranveror ’24;
 • Kohëzagjatja e shkembimit: 5+2 (5 dite pune + 2 dite udhetimi)
 • Kategorite: Stafi Administrativ STT (Staff Mobility for Training); Stafi Akademik- STA (Staff Mobility for Teaching)
 • Stafi zgjedh 3 universitete nga lista e bashkangjitur ne baze te drejtimit te marreveshjes me universitetin, si dhe STT apo STA.
 • STT (nuk ka rendesi drejtimi i marreveshjes)
 • Stafi akademik mund te zgjedh edhe kategorine STT per trajnim, por stafi administrativ nuk mund te zgjedhe kategorine per mesimdhenie.

Kriteret per aplikim

 • Aplikuesi duhet të jetë anëtar i stafit me kohe te plote dhe orar te shkurtuar dhe të ketë kontratë të lidhur me UNI – Universum, se paku 6 muaj.
 • Aplikanti duhet të jetë i gatshëm të kontribojë në objektivat e përgjithshme të Erasmus+ dhe UNi – Universum
 • Njohuria e Gjuhes Angleze (së paku niveli B1)
 • Aftësi prezantimi;
 • Aftësi të mira komunikimi;
 • Në rast se stafi shkon në ndonjë javë ndërkombëtare, duhet të ruaj kontakte me universitetet pjesemarrëse jo parnere dhe të rekomandoj/reklamojë UNI- Universum si partner të ardhëm potencial.
 • Stafi duhet te pranoj respektimin e CheckListen qe Zyra Nderkombetare i dergon para, gjate dhe pas mobilitetit.

Kriteret per perzgjedhje:

 • Stafi qe nuk ka marre pjese ne shkembim me heret, ka perperesi perzgjedhje;
 • Respektimi i Rregullores per Zhvillim te Stafit ne Projektet Nderkombetare: Cdo anetar i stafitduhet te pakten 1 here ne vit te jete pjese e trajnimeve jashte vendit;
 • Stafi akademik perzgjidhet per shkembim ne mesimdhenie, ndersa stafi administrativ per trajnim, punetori.

APLIKIMI: Aplikimi i per shkembim te stafit behet KETU

AFATI i fundit per Aplikim: 1 Nentor

Dokukumentet e bashkangjitura:

 1. Lista e universiteteve me kategorite e mobilitetit (kliko)
 2. Doracaku per shkembim te Stafit (kliko).

Zyra Nderkombetare mbetet e perkushtuar te ju ndihmoje ne transformimin e jetes tuaj akademike dhe profesionale permes mundesive per shkembim ne 147 universitete.