Aftësitë më të kërkuara për vitin 2024 në nivel global

Skills, UNI, globale, global, Coursera
Lajme

Aftësitë më të kërkuara për vitin 2024 në nivel global

Në një botë që po riformohet gjithnjë e më shumë nga teknologjia, inteligjenca artificiale dhe globalizimi, kompanitë duhet të pajisin individët me aftësitë e duhura për të promovuar suksesin dhe qëndrimin në karrierë konkurrues. Duke analizuar aftësitë që ne kemi nxjerre mëposhtë, ne synojmë të ofrojmë një pikë referimi për zhvillimin e strategjive inovative të aftësive.

Aftësitë më të kërkuara për vitin 2024 janë:

Aftësitë e udheheqjes për naviguar ndryshimet organizative: Me evoluimin e teknologjisë dhe kërkesat e reja në vendin e punës, aftësitë e udhëheqjes, si empatia, ndërtimi i skuadrës dhe menaxhimi i efektshëm i skuadrës, po bëhen gjithnjë e më të nevojshme.

Aftësitë lidhur me AI: Regjistrime të paeparueshme në kurset lidhur me inteligjencën artificiale (AI) tregojnë se bizneset po e kuptojnë potencialin produktiv të AI. Zhvillimi i aftësive në këtë fushë është jetik për të thelluar bindjen e punonjësve në një kohë kur shqetësohen për ndikimin në karrierë.

Kërkesa për aftësi në sigurinë kibernetike dhe informacionit: Ndërsa të dhënat bëhen gjithnjë e më të rëndësishme, aftësitë në sigurinë kibernetike janë në kërkesë të lartë. Profesionistët me aftësi të këtilla kanë një perspektivë globale të kërkuar.

Rritja e aftësive biznesore: Aftësitë në marketingun dixhital dhe përvojën e klientit janë në krye të listës së aftësive me rritjen më të shpejtë. Investimi në këto fusha mund të çaktivizojë produktivitetin dhe aftësinë për punësim.

Aftësitë e leximit dhe komunikimit të të dhënave: Vizualizimi i të dhënave dhe aftësitë e kuptimit dhe komunikimit të tyre mbeten thelbësore. Hendeku midis interesit ekzekutiv dhe aftësisë së punonjësve për të punuar me të dhënat duhet të reduktohet.

Kërkesa e lartë për aftësi në zhvillim ëeb dhe kompjuterikë: Ndër kërkesat më të larta janë aftësitë në zhvillimin web dhe kompjuterik. Zhvillimi i tyre është jetik për të përmbushur nevojat e tregut të punës.

Aftësitë në supervizion dhe përshtatje: Me hyrjen e teknologjive të reja, supervizioni dhe aftësitë për përshtatje janë në rritje. Auditimi shpallet si një nga aftësitë me rritjen më të shpejtë, duke treguar nevojën për mbrojtje dhe përshtatje të teknologjive të reja.

Ndikimi i rrugëve të mësimit jo-formal: Certifikatat profesionale dhe specializimet ofrojnë rrugë efikase për të zhvilluar aftësi të kërkuara në tregun e punës. Këto rrugë të mësimit përmirësojnë produktivitetin, punësueshmërinë dhe lëvizjen e brendshme në organizata.

Duke përcjellë këto tendenca të aftësive, individët dhe organizatat mund të gjejnë rrugën drejt suksesit në një mjedis të punës gjithnjë e më konkurrues. Investimi në aftësi të përshtatshme dhe të kërkuara në treg do të ndihmojë në përsosjen e performancës individuale dhe organizative në vitin 2024 dhe përtej tij.

UNI – Universum International College menaxhohet dhe fuqizohet nga Universiteti Shtetëror i Arizonës (ASU), i rankuar si Universiteti Nr.1 në SHBA për inovacion. Për më shumë informata rreth mundësive të studimit kontakto +38344144062, [email protected] ose ndiqni UNIfacebook dhe instagram.