Aktivitetet

Aktivitetet

UNI mbanë trajnim për orientim në karrierë për nxënësit e Qendrës së Kompetencës

UNI- Universum International College ka mbajtur trajnim për orientim në karrierë për nxënësit e Qendrës së Kompetencës "Kujtim Krasniqi" në Malishevë.
Në këtë trajnim stafi i UNI ishte i gatshëm për të ofruar këshilla që mund t'i ndihmojnë ata në përcaktimin e rrugës së tyre profesionale. Një nga pikat kyçe ishte përqendrimi në aftësitë e tyre unike dhe pasionet personale dhe si këto mund të ndihmojnë në zgjedhjen e një fushe të caktuar profesionale dhe studimore.

Studentët e UNI organizuan aktivitete për Ditën Botërore të Shëndetit Oral

Studentët ishin pjesë e 4 aktiviteteve, duke ofruar demonstrime dhe këshilla për nevojat individuale të higjienës orale. Ata që u bashkangjiten këtyre aktiviteteve patën rastin të shihnin demonstrime nga pajisje të ndryshme për kujdesin e dhëmbëve dhe gojës.🦷🪥
Aktivitetet u zhvilluan në shkollën fillore "Enver Topalli", në Kopshtin Kaon & Marin, në Shkollën Finlandeze si dhe në UNI-Universum International College.

Studentët e UNI ofrojnë shërbime mjekësore në sheshin e Ferizajit

Studentët e UNI këtë javë qëndruan në qendrën e qytetit të Ferizajit, për të qenë më pranë qytetarëve duke ju ofruar kujdes, matje tensioni, matje të glikemisë dhe këshilla shëndetësore të ndryshme.
Studentët gjatë këtij aktiviteti u njoftuan nga afër me praktikimin e këtyre teknikave duke i praktikuar ato si fillim në raste më të thjeshta dhe duke krijuar një njohje më të mirë me pacientët dhe të procedurave shëndetësore infermierore.

Trajnimi vjetor për drejtorët dhe profesorët e shkollave të mesme

Ky trajnim dy ditor kishte për qëllim diskutimin për bashkëpunim dhe ndërlidhjen në mes UNI si institucion i arsimit të lartë dhe shkollave të mesme, duke ju ofruar nxënësve arsim të klasit botëror përmes ndjekjes së lëndëve 𝑭𝑨𝑳𝑨𝑺 nga 𝑻𝒉𝒖𝒏𝒅𝒆𝒓𝒃𝒊𝒓𝒅 𝑺𝒄𝒉𝒐𝒐𝒍 𝒐𝒇 𝑮𝒍𝒐𝒃𝒂𝒍 𝑴𝒂𝒏𝒂𝒈𝒆𝒎𝒆𝒏𝒕 e rankuar si Shkolla Nr.1 në botë për 𝑀𝑎𝑠𝑡𝑒𝑟 𝑛𝑒̈ 𝐺𝑙𝑜𝑏𝑎𝑙 𝑀𝑎𝑛𝑎𝑔𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡 dhe 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐞𝐭𝐢 𝐒𝐡𝐭𝐞𝐭𝐞̈𝐫𝐨𝐫 𝐢 𝐀𝐫𝐢𝐳𝐨𝐧𝐞̈𝐬 (𝐀𝐒𝐔), i rankuar si Universiteti Nr.1 në SHBA për inovacion.
Në fund të trajnimit dy ditor të gjithë pjesëmarrësit u certifikuan.
Facebook link

Turnir basketbolli për nder të Pavarsisë së Kosovës

Ky aktivitet është organizuar në bashkëpuni me Komunën e Prishtinës, Drejtoria për Sport - Komuna e Prishtinës dhe Kosovo Basketball Federation, me nxënës të 18 shkollave të mesme në Kosovë. Fitues të çmimit të parë u shpallën nxënësit e Gjimnazi i shkencave natyrore "Sami Frashëri" Prishtinë, të cilët u shpëblyen me 300 euro nga Burger King.

Panairin e Kompanive Vendore

Ky aktivitet është organizuar në bashkëpunim me Aleanca Kosovare e Bizneseve, Kosovo Investment and Enterprise Support Agency - KIESA , të mbështetura nga Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë. Aktiviteti ka mbledhur mbi 60 kompani vendore për të promovuar iniciativat lokale dhe për të kontribuar në rritjen e ekonomisë në vend.

Java e Gjashtë Ndërkombëtare e Mësimdhënies

Ky aktivitet mblodhi 13 pjesmarrës nga Belgjika, Portugalia, Rumania, Lituania, Polonia dhe Bullgaria. Gjatë kësaj jave, ligjërues nga universitet partnere të UNI – Universum International College morrën pjesë dhe prezantuan para studentëve të UNI që përfituan nga kjo përvojë. Ky aktivitet ishte një mundësi e jashtëzakonshme për të shkëmbyer ide dhe për të përmirësuar kualitetin e arsimit duke përfshirë një këndvështrim ndërkombëtar në mësimdhënien vendore.

Aktivitete per Ditën Botërore të Diabetit

Gjatë këtij aktiviteti, studentët demostruan për qytetarët matjen e nivelit të sheqerit në gjak me qëllim vetëdijësimin dhe ndërgjegjësimin për një jetë më të shëndoshë.

Rrjetëzimi dhe socializimi në Tiranë

Zyra e Aktiviteteve në Kampusin Ferizaj organizoi vizitë në 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐧𝐞̈ për të gjithë studentët e UNI – Universum International College. Ky aktivitet u bë në filllim të vitit të ri akademik 2023/24 me qëllim të 𝐫𝐫𝐣𝐞𝐭𝐞̈𝐳𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐝𝐡𝐞 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳𝐢𝐦𝐢𝐭 me njëri-tjetrin.

Halloween Fest ne kampusin e UNI Ferizaj

Studentët e UNI – Universum International College dekoruan hapsirat e kampusit në Ferizaj për natën e Halloween – Halloween Camp. Ky aktivitet u prit me shumë dëshirë nga studentët e UNI.

Ligjeratën Publike për nder të muajit Rozë

UNI – Universum International College mbajti Ligjeratën Publike, e cila u organizua për nder të muajit Rozë, rreth Ndërgjegjësimit për Kancer të Gjirit.
E pranishme ishte ish-presidentja e Republikës së Kosovës znj.Atifete Jahjaga. Në panel u përfshinë Vlora Çitaku, Vildana Goga, Leonora Shabani Bajraktari, Albena Reshitaj , Izet Sadiku dhe përfaqësues nga Forca e Sigurisë së Kosovës dhe Kosovo Police.

Erasmus Days

Zyra Nderkombetare e UNI – Universum International College organizoi aktivitete te ndryshme ne kuader te #ErasmusDays dhe #JavesOrientuese per studentet e rinj.
Gjate ketij ngjarje u organizuan aktivitete te ndryshme me qellim te njoftimit te studenteve per mundesite per studime jashte vendit .

Panairin e Kompanive Vendore

Ky aktivitet është organizuar në bashkëpunim me Aleanca Kosovare e Bizneseve, Kosovo Investment and Enterprise Support Agency - KIESA , të mbështetura nga Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë. Aktiviteti ka mbledhur mbi 60 kompani vendore për të promovuar iniciativat lokale dhe për të kontribuar në rritjen e ekonomisë në vend.

Albanian Developers Conference

Albanian Developers Conference, konferenca më e madhe në fushën e IT-së e organizuar nga Universum International College dhe Albanian Developers, që bëri bashkë programerët e sukseshëm të tregut dhe programerët e së ardhmës.

Aktivitetet e Departamentit të Infermierisë

Studentët e Infermierisë, duke ofruar shërbime mjekësore për qytetarët, ata po krijojnë një mjedis mësimi në praktikë në të cilin secili i diplomuar është i pajisur me njohuritë, aftësitë dhe vlerat për të siguruar kujdesin ndaj pacientit.

Prishtina Fashion Night

Studentët e Universum International College prezantuan mbi 45 kreacione në eventin më të madh të modës në vend Prishtina Fashion Nights 202, ata angazhohen në projekte reale që nga viti parë.

Coding day

Coding day, studentët e departamentit #ShkencaKompjuterike angazhohen në projekte reale që nga viti parë, kjo u jep mundësi atyre që të krijojnë projekte inovative dhe të jenë sa më afër tregut të punës.

International Teaching Week

International Teaching Week, konferenca shkencore, që bëri bashkë 20 shkencëtarë nga vende të ndryshme nga Europa, që sollën ide inovative mbi qështjet sociale, politike, ekonomike dhe shëndetsore.

Ceremonia e Diplomimit

Kjo ndjejnë, ky emocion, një herë në jetë, CEREMONIA E DIPLOMIMIT TË UNI - GJENERATA 2021/2022

Java e Ndërmarrësisë

Java Ndërmarrësisë, java ku studentët tanë zhvillojnë dhe vendosin në praktikë idetë e tyre rreth zhvillimit të një biznesi apo ideje biznesore.

KosICT

KosICT, eventi më i madh i teknologjisë në Kosovë, ku pjesëmarrës ishte edhe Universum International College. Studentët tanë u njoftuan për së afërmi me teknologjitë më të reja dhe kërkesat e tregut të punës.

Red My Lips

Red My Lips, studentët e Universum International College, pjesë e kampanjës botërore #RedMyLips në ngritjen e vetëdijës shoqërore e dhunës ndaj vajzave dhe grave.

Dhuro Gjak

Dhuro Gjak, është aksion që organizohet nga Universum International College për dhurimin e gjakut për personat në nevojë.

Halloween Party

Halloween Party, me studentët e Universum International College.

Dhuro edhe Ti

Universum International College në bashkëpunim me studentët çdo vit organizon kampanjën “Dhuro edhe ti” përmes të cilës kontribojnë me dhurata simbolike për familje me kushte të rënda ekonomike që sado pak t'i gëzohen këtyre festave të fundvitit.

BootCamp në Shkenca Kompjuterike

BootCamp në Shkenca Kompjuterie ku studentët punojnë në projekte reale nën asistimin e ekspertëve të industrisë së IT-së Fokusi i mësimit eksperimental në #UNI është që studentët të aplikojnë dhe zhvillojnë njohuritë dhe aftësitë e tyre në një mjedis pune, e ku kjo do ju ndihmojë për kyqje në tregun e punës.

BootCamp në Dizajn Grafik

BootCamp në Dizajn Grafik, studentët në vazhdimësi aplikojnë dhe zhvillojnë njohuritë dhe aftësitë e tyre në një mjedis praktik të punës.

Prishtina StreetBall

Prishtina StreetBall, studentët çdo vit marrin pjesë në evente të tilla sportive.

BBQ Day

BBQ Day, event i përtvitshëm dhe shumë atraktivë për studentët.

Fun Learning Day

Fun Learning Day, eventi realizohet me qëllim që për studentë të organizohen aktivitete edukative, argëtuese dhe sportive.

Universum Speech Contest

Universum Speech Contest, ka për qëllim inkujarimin e dijes dhe konkurrencës pozitive mes studentëve në fusha të ndryshme.

Security BlockChain

Security BlockChain, realizohet me qëllim që studentë të njoftohen me zhvillimet më të fundit në fushën e sigurisë kibernetike.

Verbal Boxing

Verbal Boxing, përmes konceptit të shfaqjes së një programi televiziv, me ndarjen e roleve mes studentëve ka për qëllim krijimin e një debati, me qëllim të përforcimit të aftësisë komunikuese në Gjuhën Angleze

British Day në Kolegjin Univerum

British Day, organizohet me qëllim të njoftimit të studentëve me historinë dhe kulturat e britanezëve

German Day në Universum International College

German Day, dita kur studentët njoftohen me fakte rreth Gjermanisë, themelimin, republikat, gjuhën dhe kulturën e saj.

Muri i Lumturisë

Për të shënuar ditën e lumturisë studentët kanë krijuar, Happiness Wall, ku ata vendosin arsyet pse janë të lumturë.

Universum Talks

Universum Talks, aktivitet që mbahet me personalitet të ndryshme të industrisë më qëllim të njoftimit të studentëve me tregun e punës

Vizita Studimore

Vizitat Studimore, mbahet në kuadër të qdo programi më qëllim të njoftimit të studentëve me tregun e punës.

Coffee Lecture

Coffee Lecture, aktivitet që mbahet me qëllim që studentët tanë të mësojnë nga praktikat e profesionistëve.

Android Day

Android Day, dita kur studentët tanë programojnë aplikacione mobile.

Code Summer Fest

Code Summer Fest, trajnim për programim (kodim) pa pagesë për të gjithë maturantë.

Bowling Challenge

Universum International College kujdeset edhe për argëtimin e studentëve në Bowling Challange.

Ekspozitë "Origami Meets Fashion"

Ekspozita "Origami Meets Fashion" e studentëve të dizajnit të modës.

Ekspozitë

Ekspozitë me punimet e studentëve tanë.

Voluntary activity of the students from the English language department

Our students, Rinesa Derguti, Elmedina Bytyqi & Ermira Meliqi, were proudly engaged and enjoyed serving Roma, Ashkali and Egyptian communities, during the winter semester 2022. This community service was implemented at Dubrave Village, Municipality of Ferizaj, Kosovo.

Activity report

FREE Medical Services (measurement of glycemia, blood pressure) from Universum College Students

Over 200 citizens of the Municipality of Ferizaj received free medical services from students of Universum College of Nursing Department.
The students were happy to offer care, blood pressure measurement, glycemic measurement and health advice to the citizens in "Hyre Emini" Square.
The activity was organized in cooperation with the Main Center of Family Medicine - Ferizaj.

Activity link:

Voluntary activity: World Health Day celebrated in Pristina organized by Universum College Students

World Health Day was marked by a group of activities organized by the Municipality of Prishtina, the Ministry of Defense and students from Universum College.
Our students encourage citizens to pay special attention to health, as this is the greatest asset a person can have!

Activity link:

Medical training with high school graduates

We had the pleasure of welcoming to our Campus in Ferizaj more than 200 high school graduates from the region who attended training in Medical Programs such as #Nursing, #Physiotherapy and #EstheticHygieneDental.
During the training, the graduates had the opportunity to test their knowledge in the field of medicine and carried out activities such as measuring blood pressure, measuring glycemia, demonstrating the administration of infusion, treating wounds, etc.

Activity link: