dizajn mode

BA në Dizajn Mode

Xhelal Jashari
Last Update 11 April, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

UNI – Universum International College ndërthur përsosmërinë akademike me fuqizimin global përmes partneritetit të tij me Universitetin Shtetëror të Arizonës (ASU), një institucion i njohur për inovacionin dhe përkushtimin e tij për të ndërtuar liderët së ardhmes. Duke përfituar nga pikat e forta përkatëse të të dy institucioneve, ky partneritet krijon dhe ofron programe dhe diploma të bashkë-brenduara, që kontribuojnë në formimin e identitetit akademik të UNI-t. Mbi të gjitha ne sigurojmë që studentët tanë të marrin një kurrikulë arsimore në përputhje me standardet më të avancuara të vendosura nga ky institucion i njohur ne nivel global. Eksploroni programet e ndryshme të të ofruara nga UNI, secila e projektuar me përpikëri për të ofruar një përzierje unike të bazës teorike dhe përvojës praktike, si rezultat i përpjekjeve bashkëpunuese midis UNI dhe Universitetit Shtetëror të Arizonës. UNI vazhdon të tregojë përkushtimin e tyre për nxitjen e inovacionit dhe gjithëpërfshirjes brenda arsimit të lartë.Transformoni pasionin tuaj për modë në një karrierë përmbushëse me programin tonë të Dizajnit të Modës!Mësoni teknikat më të fundit me teknologjinë më innovative, bashkohuni me nismën e dizajnerëve të nivelit botëror duke u futur thellë në gjenezën e artit të dizajnit. Filloni rrugëtimin tuaj drejt një karriere të suksesshme në Dizajn Mode sot!

Arsyet pse të studioni në këtë program

 1. Krijoni koleksionet tuaja nga viti i parë dhe prezantoni ato kreacione në Prishtina Fashion Night
 2. Studime me Standarde Amerikane
 3. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 4. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 5. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 6. Qasje në kurrikulen e Arizona State University

Mundësitë e punësimit pas diplomimit

Të diplomuarit në Dizajn Mode kanë këto mundësi të punësimit:

 • Punësim në Shtëpi vendore dhe ndërkombëtare të Modës si Dizajnere Mode dhe Stiliste
 • Punësim si Fashion Illustrator, Dizajnere e tekstileve, Shkrimtare e Modës, Stiliste personale
 • Hapja e Ateliesë tuaj

Planprogrami

Lëndët

Viti i pare
Semestri ISemestri II
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Historia e Dizajnit të Modës (O)51Skicat e Dizajnit të Modës II (O)5
2Skicat e Dizajnit të Modës I (O)52CAD për Tekstile dhe Veshje5
3Mendimi Kreativ (O)43Prerja e Materialit dhe Realizimi i Veshjes – Pjesa e dytë (O)6
4Arte të Bukura (O)44Bazat e Tekstilit dhe Dizajnit të Modës (O)6
5Prerja e Materialit dhe Realizimi i Veshjes – Pjesa e parë (O)65Draping (O)4
6Teknikat e Qepjes (O)66Gjuhë Angleze (Z)4
7Shkathtësi studimi27Teoria e ngjyrave (Z)4
8Fotografia Digjitale (Z)4
9Kostumografi (Z)4
Viti i dytë
Semestri IIISemestri IV
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Teknologjia e Tekstilit (O)51Parashikimi i Trendit (O)5
2Koleksioni I Modës (O)52Dizajni i qëndrushëm (O)6
3Studio e projketimit (O)63Specifikimi dhe Përzgjedhja e Materialit (O)5
4Komunikimi Vizual (O)54Studio e Dizajnit 2 (O)
5Stilimi I Modës (O)55Marketingu për Industrinë Kreative (O)4
6Menaxhimi i Artit (Z)46Gjuhë Angleze (Z)4
7Teknikat e Vizualizimit (Z)47Brendimi dhe Reklamimi (Z)4
8Gjuhë Angleze (Z)48Dizajni i Produktit (Z)4
9Prodhim Arti/Artizanati (Z)49Tregtimi Vizual (Z)4
Viti i tretë
Semestri VSemestri VI
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Dizajni Strategjik dhe Menaxhimi (O)61Studimet e Avancuara të Modës (O)6
2Dizajni I Aksesorëve (O)62Ndërmarrësia dhe Krijimi i Ndërmarrjeve të Reja në Modë (O)6
3Teknikat e Rrobaqepësisë dhe Dizajn Lekure (O)63Orientimi në Karrier dhe Punë Praktike (O)8
4Metodat e kërkimit në Dizajn (O)64Tema e Diplomës/ Projekti Capstone (O)10
5Menaxhimi I Projekteve (Z)6
6Burimet Njerëzore (Z)6
7Sjella Organizative (Z)6
8Lidershipi (Z)6

Studime Duale – STUDIM & PUNËSIM

STUDIME TË FINANCUARA NGA BIZNESET Kolegji Universum në bashkëpunim me kompani partnere ofron studime duale sipas konceptit gjerman, përmes të cilit studentët përfitojnë:
 • Financim 100% të studimeve për 3 vite
 • Punë praktike që nga viti i parë
 • Shkëmbim semestral me bursë të plotë në 154 universitete në 28 shtete të Evropës
 • Punësim i garantuar pas diplomimit.
 • Fito BURSË për 3 vite studimi dhe fillo karrierën tani duke aplikuar këtu

Kriteret e Regjistrimit

 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ●Certifikatë lindje
 • ●Diploma e shkollës së mesme
 • ●Dëftesat e notave për kl. 10, 11 dhe 12
 • ●Certifikata e testit të maturës
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.

Your Instructors

Xhelal Jashari

0/5
17 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info