IMGL8165

BA në Gjuhë Angleze

Xhelal Jashari
Last Update 21 February, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

UNI – Universum International College ndërthur përsosmërinë akademike me fuqizimin global përmes partneritetit të tij me Universitetin Shtetëror të Arizonës (ASU), një institucion i njohur për inovacionin dhe përkushtimin e tij për të ndërtuar liderët së ardhmes. Duke përfituar nga pikat e forta përkatëse të të dy institucioneve, ky partneritet krijon dhe ofron programe dhe diploma të bashkë-brenduara, që kontribuojnë në formimin e identitetit akademik të UNI-t. Mbi të gjitha ne sigurojmë që studentët tanë të marrin një kurrikulë arsimore në përputhje me standardet më të avancuara të vendosura nga ky institucion i njohur ne nivel global. Eksploroni programet e ndryshme të të ofruara nga UNI, secila e projektuar me përpikëri për të ofruar një përzierje unike të bazës teorike dhe përvojës praktike, si rezultat i përpjekjeve bashkëpunuese midis UNI dhe Universitetit Shtetëror të Arizonës. UNI vazhdon të tregojë përkushtimin e tyre për nxitjen e inovacionit dhe gjithëpërfshirjes brenda arsimit të lartë.Transformoni pasionin tuaj për komunikim në një karrierë përmbushëse me programin tonë të Gjuhës Angleze!

Mësoni teknikat më të fundit, bashkohuni me nismën për ndërlidhjen e njerëzve përmes çelësit kryesor, komunikimit dhe gjuhës. Filloni rrugëtimin tuaj drejt një karriere të suksesshme në Gjuhë Angleze sot!

Arsyet pse të studioni në këtë program

 1. Studime me Standarde Amerikane
 2. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 3. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 4. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 5. Qasje në kurrikulen e Arizona State University

Mundësitë e punësimit pas diplomimit

Të diplomuarit në drejtimin Gjuhë Angleze kanë këto mundësi të punësimit:

 • Mundësi Punësimi si mësimdhënës në institucione publike dhe private të arsimit
 • Punësim si përkthyese në ambasada, institucione, organizata ndërkombëtare, media
 • Hapja e qendrës tuaj për gjuhë

Planprogrami

Lëndët

Viti i pare
Semestri ISemestri II
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1English Language Integration I (O)61English Language Integration II (O)6
2Introduction to English Language Literature I (O)62Introduction to English Language Linguistics (O)6
3Albanian Language (O)63English Language Literature II (O)6
4Study Skills (O)64Research Methodology (O)6
5German as a Foreign Language I (GFL I) (Z)25German as a Foreign Language II (GFL II) (Z)6
6Writing Skills (Z)66English for Specific Purposes (Z)6
Viti i dytë
Semestri IIISemestri IV
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1English Language Integration III (O)61English Language Integration IV (O)6
2English Language Morphology (O)62English Language Syntax (O)6
3Academic Writing (O)63Internship and Career Orientation (O)8
4Intro. to Translation and Interpretation (O)64German as a Foreign Lang. IV (GFL IV) (Z)6
5Introduction to Journalism (Z)65Leadership dhe negociata (Z)6
6German as a Foreign Lang. III (GFL III) (Z)46
Viti i tretë
Semestri VSemestri VI
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1English Language Lexicology (O)61English Language Integration V (O)6
2Presentation and Public Speaking (O)62Discourse Analysis (O)6
3Film Translation Workshop (O)63Thesis - Capstone Project (O)10
4Web-based Journalism (Z)64Community Service Writing (Z)6
5Intercultural Understanding (Z)65Translation for Admin. and Business (Z)6
6Project Management (Z)6

Studime Duale – STUDIM & PUNËSIM

STUDIME TË FINANCUARA NGA BIZNESET Kolegji Universum në bashkëpunim me kompani partnere ofron studime duale sipas konceptit gjerman, përmes të cilit studentët përfitojnë:
 • Financim 100% të studimeve për 3 vite
 • Punë praktike që nga viti i parë
 • Shkëmbim semestral me bursë të plotë në 154 universitete në 28 shtete të Evropës
 • Punësim i garantuar pas diplomimit.
 • Fito BURSË për 3 vite studimi dhe fillo karrierën tani duke aplikuar këtu

Kriteret e Regjistrimit

 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ● Certifikatë lindje
 • ● Diploma e shkollës së mesme
 • ● Dëftesat e notave për kl. 10, 11 dhe 12
 • ● Certifikata e testit të maturës
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.

Your Instructors

Xhelal Jashari

0/5
17 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info