Circular Economy

BA në Kozmetologji

Arberita Beka
Last Update 13 May, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

UNI – Universum International College fuqizohet dhe menaxhohet nga Arizona State University, Universiteti më i madh publik në SHBA dhe nr. #1 për inovacion, duke iu ofruar kështu studentëve arsimim të klasit botëror.

Mësoni teknikat më të fundit me teknologjinë më inovative, bashkohuni me trendet më të fundit botërore duke vë në pah rëndësinë e shëndetit dhe mirëqenies. Filloni rrugëtimin tuaj drejt një karriere të suksesshme në Kozmetologji, sot!

Pse BA në Kozmetologji ?

Pas përfundimit të këtij programi, studentët presin të arrijnë rezultatet e mëposhtme të mësimit:

 • Merrni njohuri në lidhje me protokollet e dekontaminimit, higjienën publike dhe procedurat e specializuara të pastërtisë të dizajnuara për të siguruar klientët dhe operatorët.
 • Zotohen në artin e prerjes, ngjyrimit dhe stilit të flokëve, duke iu përshtatur preferencave dhe llojeve të ndryshme të klientëve.
 • Ofroni këshilla dhe zgjidhje për kujdesin e flokëve, duke përfshirë adresimin e çështjeve si humbja e flokëve dhe kushtet e kokës.
 • Ofroni shërbime themelore për kujdesin e lëkurës, të cilat përfshijnë analizën e lëkurës, trajtimet e fytyrës, aplikimin e grimave dhe heqjen e flokëve.
 • Pranojnë mësimin e përjetshëm duke qëndruar të informuar me trendet e industrisë, teknikat dhe teknologjitë e kozmetikës në zhvillim.
 • Përshtaten me fushën gjithnjë e më të zhvilluar të kosmetologjisë, duke kërkuar mundësi për zhvillim profesional dhe përmirësim të aftësive.

Pse në Universum International College?

 1. Studime me Standarde Amerikane
 2. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 3. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 4. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 5. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 6. Qasje në kurrikulen e Arizona State University

Mundësitë e punësimit pas diplomimit

Mundesitë e punësimit pas diplomimit:

Të diplomuarit në Kozmetologji kanë këto mundësi të punësimit:

 • Punësim në qendra estetike si kozmetologjist
 • Këshillues i bukurisë, Inspektor i industrisë kozmetologjike
 • Specialist i lëkurës
 • Prezentues i produkteve kozmetike
 • Hapja e qendrës tuaj estetike

Planprogrami

Lëndët

Viti i pare
Semestri I Semestri II
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Kimi e pergjithshme dhe Organike I 6 1 Kimi e pergjithshme dhe Organike II 6
2 Produktet kozmetike I 5 2 Produktet kozmetike II 5
3 Fiziku 6 3 Hyrja ne Kozmetologji 6
4 Histori dhe Anatomi 6 4 Lendet opsionale:
 • Rritja dhe Zhvillimi i Njeriut,
 • Shkenca e Ushtrimeve,
 • Kinetika,
 • Nutricion Sportiv
 • BioKimia Ushqimore
 • Psikologjia e Aktivitetit Fizik,
 • Nutricion Komunitar,
 • Shëndeti Publik dhe nutricioni
7
5 Matematik dhe statistike 7
6 Shkathesi studimi 2
Viti i dytë
Semestri III Semestri IV
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Produktet kozmetike III 5 1 Produktet kozmetike IV 5
2 Biokimia 5 2 Imunologjia e lekures dhe imuno-kimia 5
3 Ambalazhimi dhe Stabiliteti 5 3 Toksikologjia 5
4 Baza e dermatologjise 5 4 Përbërësit Kozmetik Natyral 5
5 Informatika ne Kozmetologji 5 5 Analiza Instrumentale në Kozmetologji 5
6
 • Menaxhimi i Peshës dhe Obeziteti ,
 • Shëndeti dhe Mirëqenia
 • Biomekanika e Sporteve
 • Coaching dhe Trajnim Personal - Aktivitet
 • Mjekësia Sportive
 • Menaxhimi Sportiv
 • Siguria dhe Pastrimi i Ushqimit -,
5 6
 • Udheheqja në Sektorin e Kozmetologjisë
 • Fiziologjia
 • Leadership
 • Sjelljet Metabolike dhe Reaksionet e Lëkurës
 • Mikrobiologjia
 • Ushtrimi dhe Plakja
 • Terapia Mjekësore Nutricionale
5
Viti i tretë
Semestri V Semestri VI
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Nanoteknologjia ne kozmetologji 6 1 Nutritional Supplements 5
2 Evolimi ne produktet kozmetologjike 6 2 Praktika ne Kozmetologji 7
3 Bioteknologjia ne kozmetologji 7 3 Internship 8
4 Kozmetika ne Sport 6 4 Tema e diplomes 10
5
 • Udheheqja ne sektorin e kozmetologjise
 • Fizikologjia
 • Leadership
 • Crregullimet e metabolizmit dhe reagimet e lekures
 • Mikrobiologjia
 • Ushtrimi dhe Plakja
 • Terapia Mjekësore Nutricionale
5

Studime Duale – STUDIM & PUNËSIM

STUDIME TË FINANCUARA NGA BIZNESET Kolegji Universum në bashkëpunim me kompani partnere ofron studime duale sipas konceptit gjerman, përmes të cilit studentët përfitojnë:
 • Financim 100% të studimeve për 3 vite
 • Punë praktike që nga viti i parë
 • Shkëmbim semestral me bursë të plotë në 154 universitete në 28 shtete të Evropës
 • Punësim i garantuar pas diplomimit.
 • Fito BURSË për 3 vite studimi dhe fillo karrierën tani duke aplikuar këtu

Kriteret e Regjistrimit

 • Kriteret e Regjistrimit
 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ● Certifikatë lindje
 • ● Diploma e shkollës së mesme
 • ● Dëftesat e notave për kl. 10, 11 dhe 12
 • ● Certifikata e testit të maturës
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.

Your Instructors

Arberita Beka

0/5
5 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info