pharma-lab

BA Nutricion dhe Fitness

Arberita Beka
Last Update 21 May, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

ⓘ Në proces të akreditimit!

UNI – Universum International College fuqizohet dhe menaxhohet nga Arizona State University, Universiteti më i madh publik në SHBA dhe nr. #1 për inovacion, duke iu ofruar kështu studentëve arsimim të klasit botëror. Mësoni teknikat më të fundit, bashkohuni në formimin e një jetese të shendetshme dhe bëni një ndikim të vërtetë në jetën e njerëzve çdo ditë. Filloni rrugëtimin tuaj drejt një karriere të suksesshme në Nutricion dhe Fitness!

Pse në Universum International College?

 1. Studime me Standarde Amerikane
 2. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 3. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 4. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 5. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 6. Qasje në kurrikulen e Arizona State University

Mundësitë e punësimit pas diplomimit

Mundesitë e punësimit pas diplomimit: Të diplomuarit në BA Nutricion dhe Fitness kanë këto mundësi të punësimit:
 • Punësim në institucione shëndetësore publike dhe private
 • Punësim në qendra të shëndetit fizik, fitnesse
 • Punësim si nutricist/e
 • Këshillues personal për dieta ushqimore

Planprogrami

Lëndët

Viti i pare
Semestri I Semestri II
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Anatomi dhe fiziologji 6 1 Rritja dhe Zhvillimi i Njeriut 6
2 Hyrje ne Fitness dhe Nutricion 5 2 Nutricioni ne sport 6
3 Kimi e pergjithshme 6 3 Vlerat Biofizike të Aktivitetit 5
4 Matematike me statistike 6 4 Biokimia Ushqimore 7
5 Baza e Ushqimit të Njeriut 7 5 Shkenca e Ushtrimeve: Kinetika 6
6 Shkathesi studimi 2
Viti i dytë
Semestri III Semestri IV
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Trajnimi personal - aktivtietet 5 1 Biomekanika e sporteve 6
2 Health and Wellness 5 2 Trajnimi personal - Nutricion 6
3 Psikologjia e aktivitetit fizik 5 3 Përforcimi Fizik i Përshtatur 6
4 Menaxhimi i Peshës dhe Obeziteti 5 4 Çështje Etike dhe Ligjore në Fitness dhe Ushqim 6
5 Mjeksia sportive 5 5 Lendet opsionale ( zgjedh 1 nga lista)
 • Komunikim dhe udheheqje ,
 • Historia e Fitnessit
 • Teknologjia e Ushqimit, Ruajtja e Ushqimit dhe Higjiena
 • Promovimi i shendetit dhe aktivitetit fizik
 • Bazat Neuromekanike të Lëvizjes
 • Aktivitetet fizike
6
6 Lendet opsionale (zgjedh 1 nga lista)
 • Komunikim dhe udheheqje ,
 • Historia e Fitnessit
 • Teknologjia e Ushqimit, Ruajtja e Ushqimit dhe Higjiena
 • Promovimi i shendetit dhe aktivitetit fizik
 • Bazat Neuromekanike të Lëvizjes
 • Aktivitetet fizike
5
Viti i tretë
Semestri V Semestri VI
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Parandalimi i Lëndimeve 6 1 Terapia Ushqimore Mjekësore 6
2 Ushqimi i Avancuar 5 2 Ushtrimet dhe Mosha 6
3 Sporti dhe Fitnessi per grupe te vecanta 5 3 Internship 8
4 Këshillimi i Stilit të Jetesës të Aplikuar 5 4 Tema e diplomes 10
5 Rehabilitimi sportiv 5
6 Lendet opsionale (zgjedh 1 nga lista)
 • Angazhimi i Komunitetit për Shëndet ,
 • Ushqimi i Komunitetit
 • Shëndeti Publik dhe Ushqim
 • Mësimi dhe Sjellja
 • Menaxhimi i Sporteve
 • Siguria dhe Pastërtia e Ushqimit
4

Studime Duale – STUDIM & PUNËSIM

STUDIME TË FINANCUARA NGA BIZNESET Kolegji Universum në bashkëpunim me kompani partnere ofron studime duale sipas konceptit gjerman, përmes të cilit studentët përfitojnë:
 • Financim 100% të studimeve për 3 vite
 • Punë praktike që nga viti i parë
 • Shkëmbim semestral me bursë të plotë në 154 universitete në 28 shtete të Evropës
 • Punësim i garantuar pas diplomimit.
 • Fito BURSË për 3 vite studimi dhe fillo karrierën tani duke aplikuar këtu

Kriteret e Regjistrimit

 • Kriteret e Regjistrimit
 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ● Certifikatë lindje
 • ● Diploma e shkollës së mesme
 • ● Dëftesat e notave për kl. 10, 11 dhe 12
 • ● Certifikata e testit të maturës
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.

Your Instructors

Arberita Beka

0/5
5 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info