Gazetari

BA Profesional në Gazetari Digjitale

Uresa Vllasa
Last Update 21 February, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

UNI – Universum International College ndërthur përsosmërinë akademike me fuqizimin global përmes partneritetit të tij me Universitetin Shtetëror të Arizonës (ASU), një institucion i njohur për inovacionin dhe përkushtimin e tij për të ndërtuar liderët së ardhmes. Duke përfituar nga pikat e forta përkatëse të të dy institucioneve, ky partneritet krijon dhe ofron programe dhe diploma të bashkë-brenduara, që kontribuojnë në formimin e identitetit akademik të UNI-t. Mbi të gjitha ne sigurojmë që studentët tanë të marrin një kurrikulë arsimore në përputhje me standardet më të avancuara të vendosura nga ky institucion i njohur ne nivel global. Eksploroni programet e ndryshme të të ofruara nga UNI, secila e projektuar me përpikëri për të ofruar një përzierje unike të bazës teorike dhe përvojës praktike, si rezultat i përpjekjeve bashkëpunuese midis UNI dhe Universitetit Shtetëror të Arizonës. UNI vazhdon të tregojë përkushtimin e tyre për nxitjen e inovacionit dhe gjithëpërfshirjes brenda arsimit të lartë.Transformoni pasionin tuaj në fushën e medias dhe komunikimit në një karrierë përmbushëse me programin tonë të Gazetarisë Digjitale!

Mësoni teknikat më të fundit, teknologjitë e reja dhe jeni në hap me informatat për ngjarjet në vend rajon dhe botë. Filloni rrugëtimin tuaj drejt një karriere të suksesshme në Gazetari Digjitale sot!

Arsyet pse të studioni në këtë program

 1. Studime me Standarde Amerikane
 2. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 3. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 4. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 5. Qasje në kurrikulen e Arizona State University

Mundësitë e punësimit pas diplomimit

Të diplomuarit në Gazetari Digjitale kanë këto mundësi të punësimit:

 • Punësim në televizone publike dhe private, vendore dhe ndërkombëtare 
 • Punësim si gazetarë, spikerë, gazetarë në media, gazetarë digjital, në multimedia, reporterë, redaktorë, fotoreporterë, blogerë dhe vlogger të mediave sociale etj.
 • Hapja e medias/portalit tuaj

Planprogrami

Lëndët

Viti i pare
Semestri ISemestri II
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Bazat e Gazetarisë61Parimet e Multimedias5
2Hyrje në Lajme62Shkrimi për Media Digjitale6
3Bazat e stilit gazetaresk63Teoritë e komunikimit5
4Hyrje në komunikimin masiv64Teoria dhe aftësitë digjitale5
5Shtypi dhe Shoqëria25Hyrje në Audio & Video5
6Gjuhë angleze II Gjuhë gjermane II Marketing shoqëror Shkrim Akademik Makroekonomi (Z)46Gjuhë angleze III Gjuhë gjermane III-IV Marketing shoqëror Shkrim Akademik Makroekonomi
Viti i dytë
Semestri IIISemestri IV
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Storytelling71Zhvillimi i idesë dhe shkrimi në media6
2Redaktimi në Media72Media dhe Kultura6
3Shkrimi i kryeartikujve dhe revistave63Historia e komunikimit masiv8
4Strategjitë Online dhe rrjetet sociale64Internshp dhe Orientim në karrierë6
5Etika dhe Gazetaria Botërore45Gazetaria e asistuar nga kompjuteri4
6Gjuhë Angleze III Gjuhë Gjermane III-IV Marketing Social26Gjuhë angleze IV Gjuhë gjermane V Mikroekonomi Shkrim Akademik Lidership Ndërmarrësi
Viti i tretë
Semestri VSemestri VI
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Prodhimi i marketingut digjital61Rregullat dhe politikat e internetit5
2Prodhimi i avancuar i medieve digjitale: Gazetaria në televizion62Gazetaria Digjitale e Aplikuar e Avancuar6
3Gazetaria përmes fotove63Rregullat e komunikimit5
4Multimedia64Raportimi dhe Shkrimi i cështjeve Publike6
5Rrëfimi pamor (Visual storytelling)45Tema10
6Gjuhë angleze V Mikroekonomi Shkrim Akademik Lidership Ndërmarrësi (Z)26

Studime Duale – STUDIM & PUNËSIM

STUDIME TË FINANCUARA NGA BIZNESET Kolegji Universum në bashkëpunim me kompani partnere ofron studime duale sipas konceptit gjerman, përmes të cilit studentët përfitojnë:
 • Financim 100% të studimeve për 3 vite
 • Punë praktike që nga viti i parë
 • Shkëmbim semestral me bursë të plotë në 154 universitete në 28 shtete të Evropës
 • Punësim i garantuar pas diplomimit.
 • Fito BURSË për 3 vite studimi dhe fillo karrierën tani duke aplikuar këtu

Kriteret e Regjistrimit

 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ● Certifikatë lindje
 • ● Diploma e shkollës së mesme
 • ● Dëftesat e notave për kl. 10, 11 dhe 12
 • ● Certifikata e testit të maturës
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.

Your Instructors

Uresa Vllasa

0/5
4 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info