Untitled design (5)

MA në Qeverisje dhe Siguri Kombëtare

Bledi Zogaj
Last Update 29 May, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

UNI – Universum International College fuqizohet dhe menaxhohet nga Arizona State University, Universiteti më i madh publik në SHBA dhe nr. #1 për inovacion, duke iu ofruar kështu studentëve arsimim të klasit botëror.

Misioni i programit MA në Qeverisje dhe Siguri Kombëtare synon të kultivojë udhëheqës të shkëlqyeshëm të cilët jo vetëm janë të zotë në zbërthimin kompleks të qeverisjes dhe sigurisë kombëtare, por gjithashtu përfaqësojnë vlerat e qytetarisë së mirë, inovacionit dhe udhëheqjes etike të rëndësishme për epokën digjitale dhe globalizimin.

Kohezgjatja e studimeve

2 VITE/ 4 SEMESTRA

Formati i programit

MODULAR-HYBRID/ONLINE

Ligjërimi

GJUHË SHQIPE & ANGLEZE

Kreditë

120 KREDI

Pse të studioni MA në Qeverisje dhe Siguri Kombëtare në UNI?

Studime me Standarde Amerikane
Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS+
Praktikë Profesionale dhe PUNËSIM
Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
Qasje në kurrikulen e Arizona State University
Lëndë direkt nga Thunderbird School of Management

Planprogrami i studimeve

Viti i pare
Semestri I Semestri II
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Siguri nderkombetare 8 1 Te drejtat humane dhe poltika 6
2 Sistemi i Qeverisjes në Kosovë 7 2 Negocimet nderkombetare 6
3 Politika dhe Qeverisja e Sigurisë Kibernetike 7 3 Qeshtjet kyce ne ekonomine globale 6
4 Parimet e udheheqjes 6 4 Kurset opsionale (Studentët duhet të zgjedhin 2 kurse):
 • Zhvillimi Ekonomik Lokal
 • Politika e Jashtme dhe Mbrojtja
 • Sistemet e Informacionit Qeveritar
 • Hyrje në Inteligjencën dhe Sigurinë
 • Qeverisja Globale dhe Organizatat Ndërkombëtare
 • Marrëdhëniet Transatlantike A ka ende rëndësi Evropa?
 • Sfida Transnacionale - Lufta Kundër Trafikut të Njerëzve
7
Viti i dytë
Semestri III Semestri IV
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Politika Publike: Formulimi dhe Zbatimi 8 1 Projekti ne shkencen e te dhenave (Internship) 10
2 Menaxhimi i Krizave dhe Siguria Kombëtare 8 2 Tema e diplomes 20
3 Metodologjia e Kërkimit 7
4 Kurset opsionale (Studentët duhet të zgjedhin 1 kurs):
 • Zhvillimi Ekonomik Lokal
 • Politika e Jashtme dhe Mbrojtja
 • Sistemet e Informacionit Qeveritar
 • Hyrje në Inteligjencën dhe Sigurinë
 • Qeverisja Globale dhe Organizatat Ndërkombëtare
 • Marrëdhëniet Transatlantike A ka ende rëndësi Evropa?
 • Sfida Transnacionale - Lufta Kundër Trafikut të Njerëzve
7

Lëndët nga Thunderbird School of Global Management

Global Leadership & Personal Development

Lëndë online nga Thunderbird School of Global Management.

Global Entrepreneurship & Sustainable Business

Lëndë online nga Thunderbird School of Global Management.

Global Accounting: Managing by the Numbers

Lëndë online nga Thunderbird School of Global Management.

Data Analytics & Digital Transformation

Lëndë online nga Thunderbird School of Global Management.

Kriteret e Regjistrimit
 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ● Certifikatë e lindjes
 • ● Diploma e nivelit baçelor dhe pasqyra e notave
 • ● Certifikimi i vlefshëm i gjuhës angleze.
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.
Përvoja e studentëve tanë
UNI - Universum International College ofron mundësi studimi online dhe në kampus, duke i përgatitur studentët me nevoja dhe përgjegjësi të ndryshme. Personalisht, si nënë e punësuar, opsioni online ka qenë një shpëtim për mua.
Arbenita Sojeva Qorrolli
Studente në UNI
Përveq studimeve bachelor edhe studimet master i kam vazhduar në UNI-Universum International College. Kam zgjedh Programin Master me Diplomë të dyfishtë gjermane nga UNI-Universum International College dhe Ludwigshafen University of Applied Sciences.
Kristofor Shala
Student në UNI

Your Instructors

Bledi Zogaj

0/5
4 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info