Gazetaria Digjitale, trendet dhe mundësitë e punësimit

Gazetaria Digjitale, trendet dhe mundësitë e punësimit
Lajme

Gazetaria Digjitale, trendet dhe mundësitë e punësimit

Me avancimin e teknologjisë ka avancuar edhe mënyra e shpërndarjes së informacionit, apo siç quhet në termin e përgjithshëm ‘Gazetaria’. Zhvillimi i kësaj fushe ka shkuar deri në pikën ku Gazetaria quhet me termin Gazetaria Digjitale’. Kohë më parë, në përiudhen e pasluftës në Kosovë, kishte gazeta të botuara, të cilat shiteshin me qindra mijëra, sepse kishte lëxues. Tani përveç në përvjetoret e tyre, më nuk kemi gazeta të shtypura. Këtë e ka bërë shfaqja e ‘telefonëve të mençur’ ku secili e ka gazetën me vete dhe informacioni lëviz për pak minuta në tërë vendin.

Një gazetar profesionist në gazetarinë digjitale, përveç mënyrës së mirë të artikulimit, të shkruarit pa gabime dhe njohjes së “wordpress”, tani duhet të jetë njohës i mirë edhe i aplikacioneve të cilat kohëve të fundit morën hov të zhvillimit, siç është Twitter, Tiktok, Instagram dhe Facebook.

Pra, për të studiuar një drejtim kaq ‘trendy’, e që punësimi me të është mjaft i lehtë dhe profitabil, mund të aplikoni në UNI – Universum International College. Mundësitë e punësimit pas diplomimit janë të mëdha, po ashtu edhe pagesa për këtë profesion është e lart. Punësim në televizone publike dhe private, vendore dhe ndërkombëtare Ju mund të punësoheni si gazetarë, spikerë, gazetarë në media, gazetarë digjital, në multimedia, reporter, redaktorë, fotoreporterë, blogerë dhe vlogger të mediave sociale etj. Po ashtu jemi deshmitarë që shumë gazetarë pas krijimit të një përvoje të madhe ne media kanë arritur ta hapin edhe median apo portalin e tyre.

Pajisu me diplomë të njohur nderkombëtarisht, nga UNI – Universum International College i cili menaxhohet nga Arizona State University.

Për më shumë informata rreth programit kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni UNI – n në facebook & instagram.