Ish Presidenti i Kosovës, Prof. Dr. Fatmir Sejdiu, diskuton për pavarësimin e Kosovës para studentëve të UNI – Universum International College

Ish Presidenti i Kosovës, Prof. Dr. Fatmir Sejdiu, diskuton për pavarësimin e Kosovës para studentëve të UNI - Universum International College
Lajme

Ish Presidenti i Kosovës, Prof. Dr. Fatmir Sejdiu, diskuton për pavarësimin e Kosovës para studentëve të UNI – Universum International College

Është mbajtur ligjërata publike me ish-presidentin e Kosovës, Fatmir Sejdiu, në UNI – Universum International College. Kjo ngjarje kyçe ofroi një mundësi unike për studentët, stafin dhe publikun e gjerë që të përfshihen në një diskutim kritik për pavarësinë e Kosovës dhe ndikimin e saj afatgjatë në rajon.

Presidenti Sejdiu u thellua në temën “Pavarësia e Kosovës si faktor paqeje dhe stabiliteti në rajon – roli i presidentit”. Vështrimet e tij ishin tejet të rëndësishme ndërsa ai eksploroi kontekstin historik që rrethon pavarësinë e Kosovës dhe rolin e saj në formësimin e Ballkanit. Përmes komenteve, analizave dhe kontekstit historik, ai vuri në pah kompleksitetin e Kosovës në politikat e Ballkanit.

Dr. Fatmir Sejdiu është profesor universitar dhe politikan nga Kosova. Ai shërbeu si Presidenti i Dytë i Republikës së Kosovës, gjatë viteve 2006–2010. Për vite radhazi ai ishte edhe kryetari Lidhjes Demokratike te Kosoves. Për studime të thelluara Dr. Fatmir Sejdiu ka qëndruar në SHBA ne Arizona State University. Për sukseset e tij, Dr. Sejdiu është nderuar me tituj të ndryshëm duke perfshirë ketu edhe çmimin per lidership global nga Arizona State University. UNI – Universum International College ndau po të njejtin çmim për Dr. Sejdiun.

Ngjarja shërbeu si një dëshmi e përkushtimit të UNI – Universum International College për të nxitur dialogun intelektual dhe angazhimin shoqëror. Pjesëmarrësit jo vetëm që përfituan nga ekspertiza e Presidentit Sejdiu, por gjithashtu u frymëzuan për të reflektuar në mënyrë kritike mbi ndërlikimet më të gjera të pavarësisë së Kosovës.

UNI shpreh mirënjohjen e sinqertë për Presidentin Sejdiu që e ka dekoruar kampusin me praninë e tij dhe për të ndarë njohuritë e tij. Suksesi i kësaj ngjarjeje nënvizon rolin e UNI – Universum International College si një katalizator për biseda kuptimplota dhe stimulim intelektual.

UNI – Universum International College fuqizohet dhe menaxhohet nga Arizona State University, Universiteti më i madh publik në SHBA dhe #1 për inovacion.

Për më shumë informata rreth aktiviteteve të tilla, kontaktoni +38344144062, [email protected] ose ndiqni UNI në Facebook dhe Instagram.