Universiteti me i madh publik në SHBA në partneritet me Kolegjin Universum

Albanian_Instagram-post_2-UNI-Social-Media_March-2023
Lajme

Universiteti me i madh publik në SHBA në partneritet me Kolegjin Universum

Arsimi në Kosovë ka ndryshuar përgjithmonë.

Ky ndryshim i madh ka ndodhur nga data 30 mars 2023, kur me anë të një eventi të madh u njoftua për partneritetin mes UNI – Universum International College dhe ASU – Arizona State University.

Arizona State University është universiteti publik më i madh në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Numëron rreth 150,000 studentë dhe është padyshim nga universitetet më përfshirëse në SHBA.

“Është mision i statutit të universitetit tonë që të bëjë arsimin e lartë të klasit botëror të arritshëm për nxënësit dhe studentët e kualifikuar, pavarësisht nga prejardhja dhe gjeografia e tyre. Si një institucion i fuqizuar nga ASU, UNI – Universum International College do të mbështetet në ekspertizën e ASU-së si dhe të institucioneve të tjera anëtare të Aleancës ASU-Cintana, duke i përgatitur studentët e rajonit që të fuqizohen për të konkurruar në ekonominë globale”, tha Nancy Gonzales, rektorja e ASU në këtë event.

Studentët kosovarë dhe nga i gjithë rajoni pritet të përfitojnë nga këto mundësi të pafundme, ku përfshihen edhe diplomat e dyfishta, qasja në kurrikulën dhe resurset e ASU-së, ngritje të kapaciteteve etj.

ASU njihet si universiteti më inovativ në SHBA dhe kjo do t’i ndihmojë padyshim edhe UNI-t por edhe gjithë Kosovës që të përfitojnë nga ky partneritet dhe kjo mundësi.

Për më shumë informata rreth nesh kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum facebook & instagram.