“E-commerce” rankohet nr.1 në nivel global si aftësia më e kërkuar

“E-commerce” rankohet nr.1 në nivel global si aftësia më e kërkuar
KarrieraLajme

“E-commerce” rankohet nr.1 në nivel global si aftësia më e kërkuar

Në një epokë ku teknologjia dhe interneti kanë transformuar mënyrën se si bëjmë biznes, përdorimi i shërbimeve ‘e-commerce’ është shpallur numri një në nivel global nga Coursera si aftësia më e kërkuar në tregun e punës. Ky zhvillim nuk është vetëm një pasqyrë e rritjes së tregut të blerjeve online, por gjithashtu shfaq një kërkesë të lartë për profesionistë të specializuar në fushën e e-commerce.

E-commerce, ose tregtia elektronike, përfshin blerjen dhe shitjen e produkteve dhe shërbimeve përmes internetit. Me rritjen e përdorimit të pajisjeve të lidhura në rrjet, si smartphone dhe kompjuterë, e-commerce ka shënuar një rritje të ndjeshme dhe ka krijuar një nevojë të re në tregun e punës.

Një nga arsyet kryesore pse e-commerce është shpallur aftësia më e kërkuar është rritja e shitjeve online dhe ndryshimi i preferencave të konsumatorëve. Kompanitë duhet të kenë një prezencë të fortë në internet dhe të jenë të aftë në menaxhimin e platformave elektronike me efikasitet. Kjo kërkon ekspertizë të specializuar për të zhvilluar, menaxhuar dhe përmirësuar faqet e tyre të shitjeve online.

Në një botë të ndryshuar nga pandemia e COVID-19, e-commerce ka bërë edhe një hap të rëndësishëm drejt të ardhmes së tregtisë. Kompanitë janë të detyruara të përshtaten me këtë realitet të ri dhe të kërkojnë profesionistë të aftë për të menaxhuar sfidat dhe mënyrën e re të bërjes së biznesit.

Me një rritje të vazhdueshme të tregut të blerjeve online dhe ndryshimet në sjelljen e konsumatorëve, e-commerce nuk është vetëm një trend i kalueshëm, por një realitet i përhershëm. Aftësia për të menaxhuar dhe zhvilluar biznese në internet është bërë thelbësore për suksesin e shumë kompanive. Kjo e bën e-commerce të aftësinë më të kërkuar në nivel global në tregun e punës, duke krijuar mundësi të reja dhe sfida interesante për profesionistët e fushës.

Me një program të specializuar dhe të përshtatur për sfidat e tregut të blerjeve online, UNI – Universum International College ofron një eksperiencë unike në fushën e biznesit dhe menaxhimit duke ofruar programin e BA në Biznes dhe Menaxhmentit dhe MA në Menaxhment. Përvoja e UNI është e zgjeruar edhe më shumë duke u mbështetur në bashkëpunimin me Universitetin Shtetëror të Arizonës (ASU), i cili gëzon reputacionin e universitetit më inovativ në SHBA.

UNI – Universum International College menaxhohet dhe fuqizohet nga Universiteti Shtetëror i Arizonës (ASU), i rankuar si Universiteti Nr.1 në SHBA për inovacion.

Për më shumë informata rreth mundësive të studimit kontakto +38344144062, [email protected] ose ndiqni UNI Facebook dhe Instagram.