Projektet Erasmus

Projektet Erasmus+

Përfshirja e UNI - Universum International College në projektet KA1 dhe KA2 Erasmus+ është një aspekt i rëndësishëm i promovimit të bashkëpunimit dhe shkëmbimit ndërkombëtar midis studentëve dhe anëtarëve të stafit në Bashkimin Evropian. Universum International College ka përfituar nga programi Erasmus+, duke rritur kapacitetin institucional dhe duke rritur profilin ndërkombëtar. Universum International College është lider në Kosovë në lidhje me projektet Erasmus + ku implementon më shumë se 20 projekte në fusha të ndryshme, CBHE, VET, Shkëmbim Virtual, CBHE në VET, në kuadër të programit  KA2 në arsimin e lartë të financuar nga Komisioni i BE-së.

Për më tepër, përfshirja e Universum International College në projektet Erasmus+ ndihmon në promovimin e përfshirjes sociale dhe diversitetit, duke ofruar mundësi për studentët dhe stafin për të marrë pjesë në programet ndërkombëtare të lëvizshmërisë. Në përgjithësi, kjo kontribuon në forcimin e sistemit arsimor dhe promovimin e vlerave dhe bashkëpunimit evropian.

 

Projektet e ngritjes së kapaciteteve në të cilat kemi qenë të përfshirë janë:

VETERANS

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

PARTNERS:

 1. Anax Energy Private Capital Company – ANAX ENERGY P.C.
 2. European Center for Social Sciences, Culture and Sports – EQUALINE
 3. Constantin Brancusi Petrila Technical College
 4. UNI- Universum International College
 5. Economic Intelligence Center
 6. University of Sarajevo – UNSA
 7. Center for Support Of Local And Regional Development
 8. Social Innovation And Cohesion Institute

NURIC

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

PARTNERS:

 1. UMIT TIROL- Private University for Health Sciences and Health Technology
 2. HIT Holon Institute of Technology
 3. SHEBA Chaim Sheba Medical Center
 4. Universum International College-UNI
 5. AVETAE Agency for Vocational Education and Training and Adult Education with COC – Center of Competence Ferizaj; Kosovo
 6. UNICAMILLUS Saint Camillus International University of Health Sciences
 7. CNAI Italian Nurses Association
 8. CreThiDev-Creative Thinking Development

reZEB

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

PARTNERS:

 1. University of Castilla – La Mancha – UCLM
 2. Niversita Telematics E-Campus
 3. Neapolis University – NUP
 4. European University Of Tirana UET
 5. University of Polis
 6. Professional College of Tirana
 7. Universum International College- UNI
 8. International Business College Mitrovica – IBC-M

e-PHYSIO

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

PARTNERS:

 1. University of Medicine and Pharmacy in Craiova – UMFCV
 2. University of Craiova – UCV
 3. Burgas Free University
 4. Mersin University
 5. European University Of Tirana UET
 6. Sports University Of Tirana
 7. Universum International College
 8. Alma Mater European Campus College Rezonanca

LAIA

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

PARTNERS:

 1. University Of Piraeus Research Center
 2. Tallinn University Of Technology
 3. Mediterranean University Of Albania
 4. University Of Elbasan Aleksander Xhuvani
 5. Agricultural University Of Tirana
 6. Polytechnic University of Tirana
 7. Universum International College
 8. University Of Prizren Ukshin Hoti

Culture COUTURE

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

PARTNERS:

 1. Universum International College- UNI
 2. Harokopio University Of Athens (HUA)
 3. European University Of Tirana UET
 4. University Mother Teresa- UMT
 5. Polis University
 6. Kosovo Apparel Marketing Association – KAMA
 7. UET Center
 8. University of Prishtina- UP

VIRTUEU

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

PARTNERS:
1. University Of Aveiro
2. Professional College of Tirana
3. European University Of Tirana UET
4. Tirana Metropolitan University
5. International Business College Mitrovica – IBC-M
6. Universum International College- UNI
7. Mediterranean University UNIM
8. European Association of Vocational Training Providers EVBB
9. Metropolitan College Anonyme Educational Company

ITEM

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti Aalborg , Danimarke
2. Universiteti për Shkenca Shëndetësore, Informatikë Mjekësore dhe Teknologji,
3. Instituti i Teknologjisë Holon, Izrael
4. Kolegji Akademik Hadassah (HAC), Izrael
5. Instituti i Shkencave Weizmann, Izrael
6. Universiteti Teknik Çek në Pragë, Republika Çeke
7. Instituti Arsimor Teknologjik i Kretës, Greqi
Website: Kliko KËTU

STEPS

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti Bujqësor i Tiranës, Shqipëri
2. Universiteti Europian i Tiranës, Shqipëri
3. Universiteti i Bihacit, Bosnje dhe Hercegovinë
4. Universiteti i Sarajevës, Bosnje dhe Hercegovinë
5. Ministria Kantonale e Arsimit Bihac, Bosnjë dhe Hercegovinë
6. Universiteti Çek i Shkencave të Jetës, Republika Çeke
7. Universiteti i Shkencave Agronomike Bukuresht, Rumani
8. Institucioni Arsimor Teknologjik i Greqisë Qendrore, Greqi
9. ReadLab C. Greece Technologiko Ekpaideftiko Idryma Steras Elladas, Greece 10. ReadLab C, Greqi
11. Kolegji Universum, Kosovë
Website: Kliko KËTU

E-VIVA

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti i Ri i Lisbonës, Portugali
2. Universiteti i Duisburgut në Essen, Gjermani
3. Universiteti Kiril dhe Metodi në Shkup, Maqedoni
4. Universiteti Nënë Tereza, Maqedoni
5. Universiteti i Elbasanit Aleksander Xhuvani, Shqipëri
6. Universiteti i Sarajevës, Bosnje dhe Hercegovinë
7. Shkolla e Shkencës dhe Teknologjisë e Sarajevës SSST, Bosnje dhe Hercegovinë
8. Univerzitet Donja Gorica, Serbi
9. Universiteti i Malit të Zi, Mali i Zi
10. Universiteti i Novi Sadit, Serbi
11. Universiteti i Nishit, Serbi
12. Kolegji Universum, Kosovë
Website: Kliko KËTU

RE-BUS

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti i Sarajevës, Bosnje dhe Hercegovinë
2. Universiteti i Duisburgut në Essen, Gjermani
3. Universiteti i Palermos, Itali
4. Universiteti FH Johanneum Gesellschaft M.B.H, Austri
5. Universiteti Europian i Tiranës, Shqipëri
6. Universiteti Shtetëror i Teknologjisë i Vollgës, Rusi
7. Kolegji Universum, Kosovë

DRIVE

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti Aalborg, Danimarkë
2. Universiteti i Teknologjisë i Hamburgut, Gjermani
3. Politekniku i Milanos, Itali
4. Universiteti Europian i Tiranës, Shqipëria
5. Universiteti POLIS, Shqipëri
6. Universiteti Politeknik i Tiranës, Shqipëri
7. Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, Kosovë
8. Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani”, Kosovë
9. Kolegji Universum, Kosovë
Website: Kliko KËTU

KALCEA

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

KALCEA is an Erasmus+ Capacity Building in Higher Education project, led by National and Kapodistrian University of Athens. The Consortium has 15 partners, and it is forecasted to last 3 years, with a total budget of 871,050 Eur.

UNI – Universum International College has officially signed into Memorandums of Understanding (MoU) in representation of the Knowledge Triangle for a Low Carbon Economy (KALCEA) project. The primary objective of this MoUs is to ensure the project’s sustained existence and impact even after its initial implementation phase. In essence, it serves as a commitment to support the ongoing sustainability of the KALCEA project by formalizing a collaborative agreement between the involved parties. This agreement establishes a framework for continued cooperation and dedication to the project’s long-term success, underscoring the commitment to maintaining and furthering its objectives beyond its initial phases.

 Partnerët:
1. Universiteti Politeknik i Tiranës, Shqipëri
2. Universiteti i Novi Sadit, Serbi
3. Universiteti Aleksander Moisiu Durrës, Shqipëri
4. Universiteti i Dzemal Bijedic Mostar, Bosnje dhe Hercegovinë
5. Universiteti Ndërkombëtar BURCH, Bosnje dhe Hercegovinë
6. Universiteti i Teknologjisë i Vjenës, Austri
7. Universiteti Teknik i Rigës, Letoni
8. Universiteti i Sarajevës Lindore, Bosnjë dhe Hercegovinë
9. Zhvillimi i të menduarit krijues
10. Universiteti i Prishtinës në Mitrovicë të Kosovës, Kosovë
11. Universiteti Europian i Tiranës, Shqipëri
12. Universiteti Ndërkombëtar BURCH, Bosnje dhe Hercegovinë
13. Kolegji Universum, Kosovë
Website: Kliko KËTU

 

MoU’s between Universum International College and KALCEA project

UNI – Universum International College has officially signed into Memorandums of Understanding (MoU) in representation of the Knowledge Triangle for a Low Carbon Economy (KALCEA) project. The primary objective of this MoUs is to ensure the project’s sustained existence and impact even after its initial implementation phase. The MoU of UNI with “Elektroservis”,  “Fati im,” and “Relux” aim to provide assistance to college students in enhancing their digital skills and those related to entrepreneurship and innovation through professional development in the field of information technology. These agreements also aim to connect students with the job market,  provide career advice for students aiming entrepreneurship, etc. 

 

 Dissemination strategy 

 Certificate 

INTERBA

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti Middlesex, Mbretëria e Bashkuar
2. Universiteti i Teknologjisë në Hamburg, Gjermani
3. Universiteti i Cagliarit, Itali
4. Universiteti i Tiranës, Shqipëri
5. CESIE, Itali
6. Universiteti Europian i Tiranës, Shqipëri
7. Universiteti i Prishtinës, Kosovë
8. Universiteti i Tuzlës, Bosnjë dhe Hercegovinë
9. Universiteti Dzemal Bijedic i Mostarit, Bosnjë dhe Hercegovinë
10. Kolegji Universum, Kosovë
Website: Kliko KËTU

STEAM edu

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti i Monstarit, Bosina dhe Hercegovinë
2. Universiteti Dzemal Bijedic i Mostarit, Bosnjë dhe Hercegovinë
3. Universiteti i Sarajevës, Bosnje dhe Hercegovinë
4. Universiteti i Bihacit, Bosnjë dhe Hercegovinë
5. Universiteti i Tiranës, Shqipëri
6. Universiteti Europian i Tiranës, Shqipëri
7. Universiteti i Vlorës, Shqipëri
8. Universiteti i Shkodrës, Shqipëri
9. Universiteti i Korçës, Shqipëri
10. Universiteti i Prishtinës, Kosovë
11. Universiteti Kadri Zeka, Kosovë
12. Kolegji UBT, Kosovë
13. Universiteti i Hapur Hellenic, Greqi
14. Universiteti i Nikosias, Qipro
15. Kolegji Metropolitan, Greqi
16. Qendra për Inovacionin Social, Qipro
17. Ministria e Arsimit Kantonale e Bihacit, Bosnje dhe Hercegovinë
18. Skybridge Partners Outsourcing IKE, Greqi
19. Kolegji Universum, Kosovë
Website: Kliko KËTU

IDEA

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti POLIS, Shqipëri
2. Universiteti Aleksander Moisiu Durres, Shqiperi
3. Universiteti Mjekësor i Tiranës, Shqipëri
4. Universiteti Luigj Gurakuqi Shkodër, Shqipëri
5. Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, Shqipëri
6. Universiteti Epoka, Shqipëri
7. Universiteti i Prishtinës, Kosovë
8. Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit i Mitrovicës, Kosovë
9. Universiteti i Donja Goricës, Mali i Zi
10. Universiteti Kombëtar dhe Kapodistrian i Athinës, Greqi
11. Universiteti Masaryk, Republika Çeke
12. Universiteti i Limerick, Irlandë
13. Fondacioni Shqiptar për të Drejtën e Aftësisë së Kufizuar, Shqipëri
14. Kolegji Universum
Website: Kliko KËTU

E-UNITE

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Partneritet strategjik për të rinjtë.
2. Universiteti i Nikosias, Cypros
3. Fondacioni Ligji dhe Interneti, Bullgari
4. Inkubatori i Lartë që jep rritje dhe qëndrueshmëri, Greqi
5. Centrul Roman De Politici Europene, Rumani
6. Qendra Rinore Celje, Slloveni
7. Kolegji Universum, Kosovë

CULTUR ACT’

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. CIEP asbl – BE.
2. CSC – Service diversité – BE
3. AGFE – FR
4. Associazone PHP – IT
5. CSI – CY
6. IASIS – GR
7. Kolegji Universum
Website: Kliko KËTU

CONSUS

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti i Gracit, Austri
2. Universiteti i Burimeve Natyrore dhe Shkencave të Jetës, Austri
3. Universiteti Leuphana, Gjermani
4. Universiteti i Limerick, Irlandë
5. Kolegji Universum, Kosovë

TEMPUS

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti i Salzburgut, Austri
2. Kolegji Universitar Cork, Irlandë
3. Universiteti i Edinburgut, Mbretëria e Bashkuar
4. Universiteti Politeknikë, Rumani
5. Agjencia Kosovare e Akreditimit, Kosovë
6. Autoriteti Kombëtar i Kualifikimit, Kosovë
7. Kolegji Universum, Kosovë

TEMPUS

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti i Salzburgut, Austri
2. Universiteti Politeknikë, Rumani
3. Kolegji Universitar Cork, Irlandë
4. Kolegji Universum, Kosovë

CO-HOST

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Akademia Ndërkombëtare e Granteve Evropiane Srl
2. Kompani private e Laboratorit të Kërkimit për Inovacion dhe Zhvillim – ReadLab P.C.
3. Formacao, Consultoria E Inovacao, Lda- ARTS&SKILLS
4. Qendra Evropiane për Ushqim cilësor – ECQ
5. NGO CTRL " Qendra për tranzicionin dhe zhvillimin e shoqërisë lokale "
6. Kolegji Universitar i Biznesit
7. Oda Ekonomike e Kosovës
8. Kolegji Universum
9. " Fan S. Noli" – Shkollë Publike
10. Shkolla e mesme JU Mjesovita Bihac

EUfutur

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Iniciativa Evropiane e Arsimit
2. Universiteti Europian i Tiranës UET
3. Kolegji Universum
4. Shkolla e Shkencës dhe Teknologjisë e Universitetit të Sarajevës
5. Instituti për Evropën Qendrore Lindore dhe Ballkan
6. Universiteti Nënë Tereza

WEBJOU

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti i Tuscias
2. Universiteti Nova De Lisboa
3. Iniciativa Evropiane e Arsimit Dataninja
4. Universiteti Europian i Tiranës
5. Mesdheu Education shpk
6. Universiteti i Durrësit Aleksander Moisiu
7. Kolegji Universum
8. Kolegji RIT Kosova (A.U.K).
9. Universiteti Kadri Zeka
10. Universiteti i Novi Sadit

BaIVET-EWEC

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. E-CODE
2. Eftychia Papadea Qendra e të mësuarit gjatë gjithë jetës IKE
3. Qendra "Instituti i Bashkëpunimit për Integrim dhe Zhvillim" ICID
4. Shkolla e Shkencës dhe Teknologjisë e Universitetit të Sarajevës
5. Kolegji Universum
6. Univerziteti Donja Gorica Podgorica

EnCritMedYB

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Shoqata për Nisma Demokratike
2. Kolegji Universum
3. Instituti i Kulturës Rome në Shqipëri
4. Zhvillimi i të menduarit krijues

FLIPP

Financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian

 Partnerët:
1. Universiteti EGE
2. Shkolla e mesme e Anadollit Hayrettin Duran
3. Iscte-Instituti Universitar i Lisbonës
4. Gjimnazi i 3-të i Nikesë
5. Instituti Instruzione
6. Superiore “Piazza della Resistenza 1”
7. Kolegji Universum