Për ne

Për ne

Kolegji Universum ka partneritet me Universitetin Shtetëror të Arizonës, i renditur nr. #1 në Shtetet e Bashkuara për inovacion sipas “US News & World Report” për tetë vite me radhë, duke iu ofruar kështu studentëve arsimim të klasit botëror. Ky partneritet do t'u sigurojë studentëve arsimim dhe një përvojë arsimore si askund tjetër në regjion.

Në partneritet me Universitetin Shtetëror të Arizonës, Kolegji Universum do të vendosë një standard të ri për

Përvoja arsimore të klasit botëror

Shkëmbim të metodologjive inovative dhe teknologjisë së fundit.

Hulumtim i aplikueshëm

Kreativitet inovacion dhe ndërmarrësi

Aleancë globale

Shkëmbim dhe bashkëpunim me universitetet më të mira në botë.

Çfarë do të thotë kjo për Kolegjin Universum

Qasje në arsim global nga Kosova

Platformë me kurse online të certifikuara nga Universiteti Shtetëror i Arizonës

Mundësi për diplomë të dyfishtë

Qasje në projekte të përbashkëta hulumtuese shkencore

Fakte rreth ASU

0 ,000

Studentë

1 #

Universiteti më i madh publik në SHBA

1 #

në SHBA për inovacion

Rankimi

Kolegji Universum ka partneritet me Universitetin Shtetëror të Arizonës, i renditur #1 në Shtetet e Bashkuara për inovacion sipas "US News and World Report".

Nr. #1 në SHBA për Inovacionin, përpara MIT dhe Stanford - sipas US News & World Report, 8 vite 2016 - 2023
Inovacion
#1 në SHBA dhe #2 në botë për ndikimin global - Times Higher Education, 2022
Ndikim global
Universiteti publik # 1 dhe në Top 5 më të mirë të universiteteve në SHBA të zgjedhur nga studentët ndërkombëtarë - Instituti i Arsimit Ndërkombëtar, 2021
Universiteti Publik nr.1 në SHBA
#6 në SHBA për buxhetin e përdorur për hulumtime – Sondazhi i Fondacionit Kombëtar të Shkencës HERD, 2021
Buxhet të përdorur për hulumtime
Top 10 në botë për përsosmëri në lidhjet punëdhënës-student sipas Renditjes së Universitetit Botëror të QS 2022 (Arsim, Përsosmëri)
Përsosmëri në lidhjet punëdhënës-student

Misioni ynë

Misioni i Kolegjit Universum është të mbështesë studentët tanë për t'u bërë qytetarë të mirë,
udhëheqës të suksesshëm dhe të lulëzojnë në Revolucionin 4.0, epokën dixhitale dhe të globalizuar.

Qëllimet për përmbushjen e misionit tonë janë:

  • ofrimin e programeve mbështetëse për t’i ndihmuar studentët të arrijnë qëllimet e tyre.

  • zhvillimi i qasjes inovative dhe fleksibile në arsim.

  • nxitjen e zhvillimit personal dhe social të studentëve përmes aktiviteteve jashtë-kurrikulare.

  • promovimi i partneriteteve dhe programeve ndërkombëtare për studime jashtë vendit.

  • prodhimin e një strukture stimuluese që promovon hulumtim dhe inovacion.

Stafi akademik

Kampuset

PRISHTINA CAMPUS
Magjistralja. Prishtinë-Ferizaj (mbrapa Orient Mobile)
+381 38 555 315 ; +383 44 144 062
FERIZAJ CAMPUS
Rr. Fan Noli 156
+381 290 324 596 ; +383 44 725 675
GJAKOVA CAMPUS
Rr. UÇK p.n (përball Biblotekës së Qytetit)
+383 44 903 763