IMGL3828

BA Profesional në Fizioterapi

Xhelal Jashari
Last Update 21 February, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

UNI – Universum International College ndërthur përsosmërinë akademike me fuqizimin global përmes partneritetit të tij me Universitetin Shtetëror të Arizonës (ASU), një institucion i njohur për inovacionin dhe përkushtimin e tij për të ndërtuar liderët së ardhmes. Duke përfituar nga pikat e forta përkatëse të të dy institucioneve, ky partneritet krijon dhe ofron programe dhe diploma të bashkë-brenduara, që kontribuojnë në formimin e identitetit akademik të UNI-t. Mbi të gjitha ne sigurojmë që studentët tanë të marrin një kurrikulë arsimore në përputhje me standardet më të avancuara të vendosura nga ky institucion i njohur ne nivel global. Eksploroni programet e ndryshme të të ofruara nga UNI, secila e projektuar me përpikëri për të ofruar një përzierje unike të bazës teorike dhe përvojës praktike, si rezultat i përpjekjeve bashkëpunuese midis UNI dhe Universitetit Shtetëror të Arizonës. UNI vazhdon të tregojë përkushtimin e tyre për nxitjen e inovacionit dhe gjithëpërfshirjes brenda arsimit të lartë.Transformoni pasionin tuaj për të ndihmuar njerëzit në një karrierë përmbushëse me programin tonë të Fizioterapisë!

Mësoni teknikat më të fundit, bashkohuni me nismën për të ndihmuar njerëzit në rivendosjen ose përmirësimin e lëvizshmërisë së pacientëve. Filloni rrugëtimin tuaj drejt një karriere të suksesshme në Fizioterapi sot!

Arsyet pse të studioni në këtë program

 1. Studime me Standarde Amerikane
 2. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 3. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 4. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 5. Qasje në kurrikulen e Arizona State University

Mundësitë e punësimit pas diplomimit

Të diplomuarit në Fizioterapi kanë këto mundësi të punësimit:

 • Punësim në institucione shëndetësore publike dhe private (Spitale Qëndrore dhe Rajonale)
 • Punësim në Qendra dhe Banja Rehabilituese, Klube sportive
 • Hapja e qendrës tuaj për rehabilitim

Planprogrami

Lëndët

Viti i pare
Semestri ISemestri II
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Anatomi I (O)61Anatomia - Funksioni dhe fiziologjia e sistemit lolomotor (O)8
2Etikë42Hyrje në Metodologjinë Kërkimore3
3Biofizikë dhe Biomekanikë73Fizioterapia në sistemin e kujdesit shëndetësor5
4Metoda e Vlerësimit në Fizioterapi104Baza e Teknikave dhe Fizioterapisë9
5Lëndë Zgjedhore/ Gjuhë Gjermane35Bazat e Mjekësisë Klinike dhe Ndihma e Parë5
Viti i dytë
Semestri IIISemestri IV
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Ortopedia (O)81Terapia bazë e punesë8
2Çrregullime Osteomuskulare52Fizioterapia Osteomuskulare8
3Kineziologji63Fizioterapia në Reumatologji8
4Fizioterapi Kardio respiratore54Lënde zgjedhore 33
5Lënde zgjedhore65Praktika klinike I8
Viti i tretë
Semestri VSemestri VI
Nr.Emri i lendesECTSNr.Emri i lendesECTS
1Neurofiziologjia dhe Neurologji51Pediatria dhe Fizioterapia në pediatri7
2Fizioterapi neurologjike142Mjekëi Sportive3
3Geriatria dhe Fizioterapia në Geriatri(O)83Lënde zgjedhore 4 (O)8
4Fizioterapia në shëndetin e grave64Praktika klinike 28
565Punim i Diplomës9

Studime Duale – STUDIM & PUNËSIM

STUDIME TË FINANCUARA NGA BIZNESET Kolegji Universum në bashkëpunim me kompani partnere ofron studime duale sipas konceptit gjerman, përmes të cilit studentët përfitojnë:
 • Financim 100% të studimeve për 3 vite
 • Punë praktike që nga viti i parë
 • Shkëmbim semestral me bursë të plotë në 154 universitete në 28 shtete të Evropës
 • Punësim i garantuar pas diplomimit.
 • Fito BURSË për 3 vite studimi dhe fillo karrierën tani duke aplikuar këtu

Kriteret e Regjistrimit

 • Kriteret e Regjistrimit
 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ● Certifikatë lindje
 • ● Diploma e shkollës së mesme
 • ● Dëftesat e notave për kl. 10, 11 dhe 12
 • ● Certifikata e testit të maturës
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.

Your Instructors

Xhelal Jashari

0/5
17 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info