Untitled design (4)

MA në Diplomaci

Uresa Vllasa
Last Update 22 April, 2024
0 already enrolled

Përshkrimi i programit

UNI – Universum International College ndërthur përsosmërinë akademike me fuqizimin global përmes partneritetit të tij me Arizona State University, një institucion i njohur për inovacionin dhe përkushtimin e tij për të ndërtuar liderët së ardhmes. Duke përfituar nga pikat e forta përkatëse të të dy institucioneve, ky partneritet krijon dhe ofron programe dhe diploma të bashkë-brenduara, që kontribuojnë në formimin e identitetit akademik të UNI-t. Mbi të gjitha ne sigurojmë që studentët tanë të marrin një kurrikulë arsimore në përputhje me standardet më të avancuara të vendosura nga ky institucion i njohur ne nivel global. Eksploroni programet e ndryshme të të ofruara nga UNI, secila e projektuar me përpikëri për të ofruar një përzierje unike të bazës teorike dhe përvojës praktike, si rezultat i përpjekjeve bashkëpunuese midis UNI dhe Universitetit Shtetëror të Arizonës. UNI vazhdon të tregojë përkushtimin e tyre për nxitjen e inovacionit dhe gjithëpërfshirjes brenda arsimit të lartë.Transformoni pasionin tuaj për politikë dhe diplomaci në një karrierë përmbushëse me programin tonë Master në Diplomaci!

Mësoni fenomenet politike, për të njohur kontekstin diplomatik dhe politik në të cilin jetojnë në Kosovë, rajon e botë, ekonominë dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Filloni rrugëtimin tuaj drejt një karriere të suksesshme në Diplomaci sot!

Arsyet pse të studioni në këtë program

 1. Studime me Standarde Amerikane
 2. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 3. Praktikë Profesionale dhe Punësim
 4. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 5. Qasje në kurrikulen e Arizona State University

Mundësitë e punësimit pas diplomimit

Të diplomuarit në Diplomaci kanë këto mundësi të punësimit:

 • Punësim në institucione qeverisëse publike si diplomat/politikan (zyrat politike, agjencitë qeveritare, administratë publike)
 • Punësim në organizata vendore dhe ndërkombëtare si Diplomat, Analist i opinionit publik, Ndihmës Legjislativ, Aktivist, Mbrojtës i interesit të veçantë etj.
 • Hapja e partisë tuaj politike

Planprogrami

Lëndët

Viti i pare
Semestri I Semestri II
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Historia e Diplomacisë (O) 8 1 Diplomacia: Teoria dhe Praktika (O) 8
2 Marrëdhëniet Ndërkombëtare dhe Siguria (O) 8 2 Çështjet e Fundit në Politikën Globale (O) 8
3 Organizatat dhe Institucionet Ndërkombëtare (O) 7 3 E Drejta ndërkombëtare (Z) 7
4 Metodat Hulumtuese (O) 5 4 Politika e Lindjes së Mesme (Z) 7
Viti i dytë
Semestri III Semestri IV
Nr. Emri i lendes ECTS Nr. Emri i lendes ECTS
1 Protokolli Diplomatik (O) 8 1 Internshipi/Puna praktike 10
2 Politika e Jashtme dhe Diplomacia e Kosovës (O) 8 2 Punimi i Temës së Masterit 20
3 Politika e Përbashkët e Jashtme dhe e Sigurisë e BE-së 7
4 Diplomacia Publike 7

Studime Duale – STUDIM & PUNËSIM

STUDIME TË FINANCUARA NGA BIZNESET Kolegji Universum në bashkëpunim me kompani partnere ofron studime duale sipas konceptit gjerman, përmes të cilit studentët përfitojnë:
 • Financim 100% të studimeve për 2 vite
 • Punë praktike që nga viti i parë
 • Shkëmbim semestral me bursë të plotë në 154 universitete në 28 shtete të Evropës
 • Punësim i garantuar pas diplomimit.
 • Fito BURSË për 2 vite studimi dhe fillo karrierën tani duke aplikuar këtu

Kriteret e Regjistrimit

 • Kriteret e Regjistrimit
 • Që të regjistroheni në programet tona, të gjithë aplikantët duhet të dorëzojnë ONLINE ose fizikisht dokumentet e mëposhtme:
 • ● Certifikatë e lindjes
 • ● Diploma e nivelit baçelor dhe pasqyra e notave
 • ● Certifikimi i vlefshëm i gjuhës angleze
 • ● Kalimi i fazës së intervistës me komitetin e pranimeve në Kolegjin Universum
 • Dokumentet e legalizuara të lëshuara nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës për të gjithë ata që kanë përfunduar arsimin e tyre jashtë Republikës së Kosovës.

Your Instructors

Uresa Vllasa

0/5
4 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info