Projektet Erasmus

Projects Erasmus+

The participation of UNI - Universum International College in the KA1 and KA2 Erasmus+ projects is an important aspect of promoting international cooperation and exchange among students and staff members in the European Union. Universum International College benefits from the Erasmus+ program, by enhancing institutional capacity and increasing the international profile. Universum International College is the leading institution in Kosovo regarding Erasmus + projects where it implement more than 20 projects in different fields, Capacity Building in Higher Education, CBHE, VET, Virtual Exchange, Capacity Building in VET, within  KA2 Action on Higher Education funded by the EU Commission.

In addition, the inclusion of Universum in Erasmus+ projects helps to promote social inclusion and diversity, by providing opportunities to students and staff from diverse backgrounds to participate in international mobility programs. Overall, this contributes to the strengthening of the education system and the promotion of European values and collaboration.

 

The capacity building projects in which we have been involved are:

ITEM

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1.Aalborg University, Denmark
2. Universiteti për Shkenca Shëndetësore, Informatikë Mjekësore dhe Teknologji,
3.Holon Institute of Technology, Israel
4.Hadassah Academic College (HAC), Israel
5.Weizmann Institute of Science, Israel
6.Ceske Vysoke Uceni Technicke, Czech Republic
7.Technological Educational Institute of Crete,Greece
Website: Click HERE

STEPS

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Agricultural University of Tirana, Albania
2. European University of Tirana, Albania
3. Universiteti i Bihacit, Bosnje dhe Hercegovinë
4. Universiteti i Sarajevës, Bosnje dhe Hercegovinë
5. Ministria Kantonale e Arsimit Bihac, Bosnjë dhe Hercegovinë
6. Universiteti Çek i Shkencave të Jetës, Republika Çeke
7. Universiteti i Shkencave Agronomike Bukuresht, Rumani
8. Institucioni Arsimor Teknologjik i Greqisë Qendrore, Greqi
9. ReadLab C. Greece Technologiko Ekpaideftiko Idryma Steras Elladas, Greece 10. ReadLab C, Greqi
11. Universum College
Website: Click HERE

E-VIVA

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Universidade Nova de Lisboa, Portugal
2. Universiteti i Duisburgut në Essen, Gjermani
3. Universiteti Kiril dhe Metodi në Shkup, Maqedoni
4. University Mother Teresa, Macedonia
5. Universiteti i Elbasanit Aleksander Xhuvani, Shqipëri
6. Universiteti i Sarajevës, Bosnje dhe Hercegovinë
7. Shkolla e Shkencës dhe Teknologjisë e Sarajevës SSST, Bosnje dhe Hercegovinë
8. Univerzitet Donja Gorica, Serbia
9. University of Montenegro, Montenegro
10. University of Novi Sad, Serbia
11. University of Niš, Serbia
12. Universum College, Kosovo
Website: Click HERE

RE-BUS

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Universiteti i Sarajevës, Bosnje dhe Hercegovinë
2. Universiteti i Duisburgut në Essen, Gjermani
3. University of Palermo, Italy
4. Universiteti FH Johanneum Gesellschaft M.B.H, Austri
5. European University of Tirana, Albania
6. Universiteti Shtetëror i Teknologjisë i Vollgës, Rusi
7. Universum College, Kosovo

DRIVE

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Aalborg University, Denmark
2. Universiteti i Teknologjisë i Hamburgut, Gjermani
3. Politecnico di Milano, Italy
4. European University of Tirana, Albania
5. POLIS University, Albania
6. Polytechnic University of Tirana, Albania
7. Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, Kosovë
8. Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani”, Kosovë
9. Universum College, Kosovo
Website: Click HERE

KALCEA

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Polytechnic University of Tirana, Albania
2. University of Novi Sad, Serbia
3. Universiteti Aleksander Moisiu Durrës, Shqipëri
4. Universiteti i Dzemal Bijedic Mostar, Bosnje dhe Hercegovinë
5. Universiteti Ndërkombëtar BURCH, Bosnje dhe Hercegovinë
6. Vienna University of Technology, Austria
7. Riga Technical University, Latvia
8. Universiteti i Sarajevës Lindore, Bosnjë dhe Hercegovinë
9. Creative Thinking Development
10. Universiteti i Prishtinës në Mitrovicë të Kosovës, Kosovë
11. European University of Tirana, Albania
12. Universiteti Ndërkombëtar BURCH, Bosnje dhe Hercegovinë
13. Universum College, Kosovo
Website: Click HERE

INTERBA

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Universiteti Middlesex, Mbretëria e Bashkuar
2. Universiteti i Teknologjisë në Hamburg, Gjermani
3. University of Cagliari, Italy
4. University of Tirana, Albania
5. CESIE, Italy
6. European University of Tirana, Albania
7. University of Prishtina, Kosovo
8. Universiteti i Tuzlës, Bosnjë dhe Hercegovinë
9. Universiteti Dzemal Bijedic i Mostarit, Bosnjë dhe Hercegovinë
10. Universum College, Kosovo
Website: Click HERE

STEAM edu

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Universiteti i Monstarit, Bosina dhe Hercegovinë
2. Universiteti Dzemal Bijedic i Mostarit, Bosnjë dhe Hercegovinë
3. Universiteti i Sarajevës, Bosnje dhe Hercegovinë
4. Universiteti i Bihacit, Bosnjë dhe Hercegovinë
University of Tirana, Albania
6. European University of Tirana, Albania
7. University of Vlora, Albania
8. University of Shkodra, Albania
9. University of Korca, Albania
10. University of Pristina, Kosovo
11. Kadri Zeka University, Kosovo
12. UBT College, Kosovo
13. Hellenic Open University, Greece
14. University of Nicosia, Cyprus
15. Metropolitan College, Greece
16. Centre for Social Innovation, Cyprus
17. Ministria e Arsimit Kantonale e Bihacit, Bosnje dhe Hercegovinë
18. Skybridge Partners Outsourcing IKE, Greqi
19. Universum College
Website: Click HERE

IDEA

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. POLIS University, Albania
2. Universiteti Aleksander Moisiu Durres, Shqiperi
3. Medical University of Tirana, Albania
4. Universiteti Luigj Gurakuqi Shkodër, Shqipëri
5. Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, Shqipëri
6. Epoka University, Albania
7. University of Prishtina, Kosovo
8. Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit i Mitrovicës, Kosovë
9. University of Donja Gorica, Montenegro
10. Universiteti Kombëtar dhe Kapodistrian i Athinës, Greqi
11. Masaryk University, Czech Republic
12. University of Limerick, Irland
13. Fondacioni Shqiptar për të Drejtën e Aftësisë së Kufizuar, Shqipëri
14. Universum College
Website: Click HERE

E-UNITE

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Strategic partnership for youth.
2. University Of Nicosia , Cypros
3. Law And Internet Foundation, Bulgaria
4. Inkubatori i Lartë që jep rritje dhe qëndrueshmëri, Greqi
5. Centrul Roman De Politici Europene, Rumani
6. Celje Youth Center, Slovenia
7. Universum College, Kosovo

CULTUR ACT’

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. CIEP asbl – BE.
2. CSC – Service diversité – BE
3. AGFE – FR
4. Associazone PHP – IT
5. CSI – CY
6. IASIS – GR
7. Universum College
Website: Click HERE

CONSUS

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. University of Graz, Austria
2. Universiteti i Burimeve Natyrore dhe Shkencave të Jetës, Austri
3. Leuphana University, Germany
4. University of Limerick, Ireland
5. Universum College, Kosovo

TEMPUS

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. University of Salzburg, Austria
2. University College Cork, Ireland
3. University of Edinburgh, United Kingdom
4. University Politechnica, Rumania
5. Kosova Accreditation Agency, Kosovo
6. National Qualification Authority, Kosovo
7. Universum College, Kosovo

TEMPUS

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. University of Salzburg, Austria
2. University Politechnica, Romania
3. University College Cork, Ireland
4. Universum College, Kosovo

CO-HOST

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Akademia Ndërkombëtare e Granteve Evropiane Srl
2. Kompani private e Laboratorit të Kërkimit për Inovacion dhe Zhvillim – ReadLab P.C.
3. Formacao, Consultoria E Inovacao, Lda- ARTS&SKILLS
4. Qendra Evropiane për Ushqim cilësor – ECQ
5. NGO CTRL " Qendra për tranzicionin dhe zhvillimin e shoqërisë lokale "
6. University College Of Business
7. Kosova Chamber Of Commerce
8. Universum College
VET ICT School " Fan S. Noli" - Public School
10. JU Mjesovita srednja skola Bihac

EUfutur

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. European Education Initiative
2. European University Of Tirana UET
3. Universum College UC
4. Shkolla e Shkencës dhe Teknologjisë e Universitetit të Sarajevës
5. Instituti për Evropën Qendrore Lindore dhe Ballkan
6. University Mother Teresa

WEBJOU

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Universita Degli Studi Della Tuscia
2. Unitus Universidade Nova De Lisboa
3. Dataninja European Education Initiative
4. European University Of Tirana
5. Mesdheu Education shpk
6. Aleksander Moisiu University Of Durres
7. Universum College
8. RIT Kosovo (A.U.K) College
9. University of Kadri Zeka
10. Univerzitet U Novom Sadu

BaIVET-EWEC

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. E-CODE
2. Eftychia Papadea Qendra e të mësuarit gjatë gjithë jetës IKE
3. Qendra "Instituti i Bashkëpunimit për Integrim dhe Zhvillim" ICID
4. Shkolla e Shkencës dhe Teknologjisë e Universitetit të Sarajevës
5. Universum College
6. Univerzitet Donja Gorica Podgorica

EnCritMedYB

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. Association For Democratic Initiatives
2. Universum College
3. Institute of Roma Culture in Albania
4. Creative Thinking Development

FLIPP

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 Partners:
1. EGE University
2. Shkolla e mesme e Anadollit Hayrettin Duran
3. Iscte-Insituto Universitario de Lisboa
4. 3rd Gymnasium of Nikaia
5. Instituto di Istruzione
6. Superiore “Piazza della Resistenza 1”
7. Universum College