261094053_10159950705517244_1643158170600921975_n

BA in Graphic Design

Xhelal Jashari
Last Update February 21, 2024
0 already enrolled

Program description

UNI – Universum International College ndërthur përsosmërinë akademike me fuqizimin global përmes partneritetit të tij me Universitetin Shtetëror të Arizonës (ASU), një institucion i njohur për inovacionin dhe përkushtimin e tij për të ndërtuar liderët së ardhmes. Duke përfituar nga pikat e forta përkatëse të të dy institucioneve, ky partneritet krijon dhe ofron programe dhe diploma të bashkë-brenduara, që kontribuojnë në formimin e identitetit akademik të UNI-t. Mbi të gjitha ne sigurojmë që studentët tanë të marrin një kurrikulë arsimore në përputhje me standardet më të avancuara të vendosura nga ky institucion i njohur ne nivel global. Eksploroni programet e ndryshme të të ofruara nga UNI, secila e projektuar me përpikëri për të ofruar një përzierje unike të bazës teorike dhe përvojës praktike, si rezultat i përpjekjeve bashkëpunuese midis UNI dhe Universitetit Shtetëror të Arizonës. UNI vazhdon të tregojë përkushtimin e tyre për nxitjen e inovacionit dhe gjithëpërfshirjes brenda arsimit të lartë.Transform your passion for design into a fulfilling career with our Graphic Design program!

Learn the latest techniques with the most innovative technology, join the initiative of world-class designers by delving deep into the genesis of the art of design. Start your journey to a successful career in Graphic Design today!

Reasons to study in this program

 1. Studime me Standarde Amerikane
 2. Studime dhe Punë Praktikë në 28 shtete të BE-së dhe Turqi me BURSË TË PLOTË ERASMUS
 3. Professional Practice Employment
 4. Diplomë të dyfishtë & të fuqizuar nga Arizona State University
 5. Qasje në kurrikulen e Arizona State University

Employment opportunities after graduation

Graduates in Graphic Design have the following employment opportunities:

 • Employment in local and international Graphic Design companies
 • Hiring as a Creative Director, UX Designer, UI Designer, Product Designer, Multimedia Animator, Web Designer, Logo and Advertising Designer, etc.
 • Opening your own Graphic Design Company

Curriculum

Subjects

First year
Semester ISemester II
No.SubjectECTSNo.SubjectECTS
1History of Art and Design (O)51Illustrations (O)5
2Introduction to Graphic Design I (O)42Photography (O)4
3Creative Thinking (O)43Typography and Layout II (O)6
4Typography I (O)54Design II (O)6
5Introduction to Graphic Design (O)65Fine Arts (Theory and Practice) (O)5
6Semiotics6Visualization Techniques (Z)4
7Study skills (O)2English language (Z)4
Sustainable Design (Z)4
Communication in Organizations (Z)4
Second year
Semester IIISemester IV
No.SubjectECTSNo.SubjectECTS
1Digital Photography (O)31Interior and Visual Identity (O)5
2Concept in Design (O62Research Methods in Design (O)5
3Printing and Packaging Technology (O)63Web Design and Development (O)5
4Communication in Design (O)54Digital Video Editing (O)5
5Graphic Design and Multimedia (O)65Contemporary Art (O)5
6Ergonomic Design (Z)46Leadership and Negotiation (Z)5
7Art Management (Z)47English language (Z)5
8English language (Z)48Ethics and Technology (Z)5
9Organizational Behavior4
Third year
Semester VSemester VI
No.SubjectECTSNo.SubjectECTS
1Video effects and post-production (O)61Entrepreneurship and New Venture Creation (O)6
23D Computer Graphics and Animations I (O)62Career Orientation and Practical Work (O)8
3Product Design (O)633D Computer Graphics and Animations II (O)6
4Desktop Publishing (O)64Diploma Topic/Capstone Project (O)10
5Strategic Design and Management (Z)6
6Creative Industry Marketing (Z)6
7Project Management (Z)6

Dual Studies - STUDY & EMPLOYMENT

STUDIES FUNDED BY BUSINESSES Universum College in cooperation with partner companies offers dual studies according to the German concept, through which students benefit:
 • 100% financing of studies for 3 years
 • Professional internship from the first year
 • Semestral exchange with full scholarship in 221 universities, 26 European countries
 • Guaranteed employment after graduation
 • Win a SCHOLARSHIP for 3 years of study and start your career now by applying here

Registration requirements

 • Registration Criteria
 • To enroll in our programs, all applicants must submit ONLINE or physically the following documents:
 • ● Birth certificate
 • ● High school diploma
 • ● Grade slips for cl. 10, 11 and 12
 • ● Matriculation test certificate
 • Legalized documents issued by the Ministry of Education, Science and Technology of the Republic of Kosovo for all those who have completed their education outside the Republic of Kosovo.

Your Instructors

Xhelal Jashari

0/5
15 Courses
0 Reviews
0 Students
See more
Kerko info