Djali i Presidentit turk Erdogan nderohet me çmimin për ‘Global Leadership’ nga UNI – Universum International College

Necmeddin Bilal Erdogan, UNI, Universum
NewsInternational

Djali i Presidentit turk Erdogan nderohet me çmimin për ‘Global Leadership’ nga UNI – Universum International College

UNI – Universum International College me krenari shpall nënshkrimin e Memorandumit të Mirëkuptimit (MoU) me përfaqësues nga Dr. Fuat Sezgin Research Foundation and Universitetit Kirikkale nga Turqia, Z. Necmeddin Bilal Erdoğan, Anëtar i Bordit të Dr. Fuat Sezgin Research Foundation; Z. Mecit Çetinkaya, Kryetar i Bordit Drejtues Dr. Fuat Sezgin Research Foundation; dhe Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektor i Universitetit Kırıkkale.

Ceremonia e nënshkrimit, e mbajtur më datë 27 dhjetor, në kampusin e UNI, shënon një hap të rëndësishëm drejt forcimit të bashkëpunimit akademik dhe promovimit të shkëmbimit kulturor mes UNI dhe Dr. Fuat Sezgin Research Foundation. Përpjekjet bashkëpunuese synojnë të forcojnë lidhjet në fushën e historisë së shkencës.

Ceremoninë e nënshkrimit e nderoi prania e Z. Necmeddin Bilal Erdoğan, djali i Recep Tayyip Erdogan, Presidentit të Turqisë që nga viti 2014. Bilal Erdogan është një biznesmen dhe filantrop i suksesshëm. Ai bashkëthemeloi një kompani të transportit detar, duke demonstruar shpirtin e tij ndërmarrës. Ai gjithashtu drejton një organizatë rinore që nxit edukimin dhe angazhimin e komunitetit, duke kontribuar pozitivisht në shoqërinë turke. Përkushtimi i Bilalit për të mirën shoqërore, krahas mprehtësisë së tij të biznesit, paraqet një pasqyrë të një individi suksesshëm dhe me ndikim.

Ai ndër të tjera, ai tha: “Është një kënaqësi e madhe të jem këtu sot. Prishtina është afër nesh jo nga distanca gjeografike por nga zemra. Bashkëpunimi mes institucioneve arsimore në Turqi është shumë i rëndësishëm. Aktualisht, Turqia ka një sistem arsimor në zhvillim të hovshëm. Mund të them lehtësisht se Turqia ofron arsimin shumë cilësor. Unë ndihem shumë i lumtur për nënshkrimin e Memorandumit të Mirëkuptimit në mes UNI – Universum International College dhe Dr. Fuat Sezgin Research Foundation.”

“Jemi të entuziazmuar për perspektivat e këtij partneriteti dhe besojmë se do të hapë rrugë të reja për shkëmbim akademik dhe hulumtim,” tha Shqipe Gerguri-Rashiti, Rektore e UNI – Universum International College. “Ekspertiza e kombinuar e UNI dhe Dr. Fuat Sezgin Research Foundation pa dyshim do të kontribuojë në avancimin e dijes dhe kuptimit në historinë e shkencës.”

Pas ceremonisë së nënshkrimit, u organizua një panel diskutimi me Z. Necmeddin Bilal Erdoğan, Prof. Dr. Ersan Aslan dhe Z. Mecit Çetinkaya si folës. Temat e diskutuara përfshinin “Kontributet e Fuat Sezgin në Civilizimin Botëror,” “Trashëgimia Jonë e Përbashkët dhe E ardhmja e Njerëzimit: Historia e Shkencës,” dhe “Fondacioni i Kërkimeve Prof. Dr. Fuat Sezgin për Historinë e Shkencës në Islam”.

Gjatë ceremonisë, UNI i dha Çmimin “Global Leadership” Z. Necmeddin Bilal Erdoğan si një njohje për kontributet e tij të shquara në promovimin e trashëgimisë shkencore dhe kuptimin ndërkulturor.

Bashkëpunimi mes UNI dhe Dr. Fuat Sezgin Research Foundation është i përkushtuar të forcojë lidhjet akademike, të promovojë shkëmbimin kulturor dhe të nxisë studimin e historisë së shkencës. Dy institucionet presin me përkushtim mundësitë e ardhme që do sjellë ky partneritet në rrugën e hulumtimit.

UNI – Universum International College menaxhohet dhe fuqizohet nga Universiteti Shtetëror i Arizonës (ASU), i rankuar si Universiteti Nr.1 në SHBA për inovacion.

Për më shumë informata rreth aktiviteteve kontaktoni +38344144062, [email protected] ose ndiqni UNI në Facebook and Instagram.