COVID-19 DHE SHËNDETI MENDOR : NGA PERSPEKTIVA E PEN UNIVERSITY

Blog-56-1000x400
Mireqenia

COVID-19 DHE SHËNDETI MENDOR : NGA PERSPEKTIVA E PEN UNIVERSITY

Studentët më shpesh përmendnin shëndetin mendor si një aspekt të jetës së tyre që është ndikuar negativisht nga pandemia, sipas një sondazhi nga Qendra për Shëndetin Mendor kolegjial ​​në Universitetin Shtetëror të Penn. Kjo ishte e vërtetë për të gjithë, përveç një prej 38 demografive që studiuesit ndoqën, edhe pse vetëm një e treta e studentëve po kërkonin këshillim për arsye të lidhura me pandeminë.

Të dhënat u mblodhën nga më shumë se 47,000 studentë që hynë në trajtim në një nga 143 qendrat e këshillimit kolegj këtë vjeshtë, duke ofruar një pamje se si pandemia po ndikon gjerësisht në komunitetet e kampusit.

Studentët u pyetën nëse pandemia po ndikon negativisht në 12 fusha të jetës së tyre, përfshirë akademikët, shëndetin mendor dhe marrëdhëniet. Ky informacion u nda në nëntë karakteristika demografike, duke përfshirë identitetin gjinor dhe orientimin seksual, si dhe nëse studenti ishte i gjeneratës së parë ose kishte ndonjë aftësi të kufizuar.

Përfundimet nxjerrin në pah se cilat grupe studentore preken më shumë nga pandemia.

Burrat transgjinorë dhe individët jo binarë kishin më shumë gjasa se moshatarët e tyre të thoshin se pandemia ka ndikuar negativisht tek të gjithë faktorët, duke përfshirë shëndetin mendor, akademikët, motivimin ose fokusin, dhe vetminë ose izolimin.

Dhe studentët që janë vendas të Hawaiit ose Paqësor, dhe Indian Amerikan ose Alaskan Native, kishin më shumë gjasa të raportonin dëmtim të shëndetit të tyre mendor. Studentët në këto dy grupe, së bashku me ata që janë Afrikano-Amerikanë / Zi, raportuan nivelet më të larta të pikëllimit ose humbjes. COVID-19 po vret njerëzit që janë zezakë, hispanikë ose latinë, ose nga komunitetet indigjene me ritmet më të larta.

Prevalenca e shqetësimeve të shëndetit mendor në të gjithë demografitë do të thotë që kolegjet duhet të “përgatiten në mënyrë aktive” për të mbështetur këto nevoja në vitin e ardhshëm, shkruajnë studiuesit. Në veçanti, vërejnë ata, kolegjet duhet të marrin në konsideratë se si t’i ndihmojnë studentët me identitet të pakicave kur zhvillojnë shërbime mbështetëse, pasi të dhënat tregojnë se ata ndikohen më negativisht nga pandemia.