Si mund ta mbështesim më së miri mirëqenien mendore të studentëve?

calmnivore-1-1170x400
Mireqenia

Si mund ta mbështesim më së miri mirëqenien mendore të studentëve?

Ankthi dhe depresioni janë ndër çështjet më të zakonshme të shëndetit mendor që përjetojnë të rinjtë sot. Ekspertët pajtohen me shumicë se administrimi i stresit dhe aktiviteti fizik i përditshëm mund të zvogëlojë këto çështje, përfshirë këtu për studentët me autizëm, ADHD, çrregullime në ngrënie dhe çrregullime psikotike dhe skizofreni. Ky kombinim i aftësive të përballimit dhe stërvitjes mund të jetë një alternativë e besueshme ndaj përdorimit ekskluziv të ilaqet kundër depresionit dhe ilaçeve të tjera, dhe duhet të përfshihet në shërbimet e shëndetit mendor të ofruara për studentët në shkolla

Mbajtja e shëndetit pozitiv mendor mund të parandalojë shfaqjen e ankthit dhe depresionit Ndërsa nuk ka asnjë shkak të vetëm të lidhur me ankthin dhe depresionin, arsimtarët mund të përqendrohen në promovimin e faktorëve të mëposhtëm të shëndetit mendor pozitiv të të rinjve që ne e dimë se do të forcojnë aftësitë e studentëve për të përballuar situatat stresuese :

  • Vetëvlerësimi pozitiv
  • Stilet e jetës që përfshijnë aktivitet fizik, zakone të shëndetshme të të ngrënit dhe gjumë cilësor
  • Marrëdhëniet harmonike familjare
  • Mjedise shkollore mbështetëse që janë të favorshme për të mësuar
  • Marrëdhëniet pozitive student-mësues

Komponenti më i rëndësishëm për studentët për të ruajtur mirëqenien mendore është aftësia e tyre e perceptuar për të përmbushur qëllime dhe detyra sfiduese. Kjo ndjenjë e vetë-efikasitetit shkon krah për krah me vetë-rregullimin, e cila është aftësia jonë për t’u marrë me dhe rikuperuar nga situatat stresuese duke përdorur hapat e mëposhtëm:

  1. Identifikimi i ndjenjave të padëshirueshme, qofshin ato fizike, mendore dhe / ose emocionale
  2. Identifikimi i shkakut kryesor të stresit
  3. Përcaktimi i ndryshimeve që mund të bëhen për të parandaluar ose zvogëluar stresuesit
  4. Propozimi i strategjive për të përballuar ose përshtatur situatën ose çështjen stresuese
  5. Monitorimi i përmirësimeve në situatë

Kur një i ri mëson të riformulojë mendimet e tij në një dritë më pozitive, veprimet dhe emocionet e tyre do të ndjekin shembullin. Për studentët që përballen me çështje më të rënda të shëndetit mendor, sigurimi i tyre me teknika për të rritur ndjenjën e tyre të arritjes dhe aftësinë për të përballuar situatat stresuese është një qasje më gjithëpërfshirëse sesa vetëm trajtimet e bazuara në ilaçe.

Burimi: https://www.edcan.ca/articles/the-facts-on-education-how-can-we-best-support-student-mental-well-being/